Miért hiszik sokan, hogy Jézus magyar volt?
Pár évvel ezelőtt azt hittem, hogy ez a tizenévesek hülyesége, de rájöttem, hogy a tanult, normálisan szocializálódott emberek közül is sokan ezt állítják. Néhány fórumon leplezetlenül arról írtak, hogy a Biblia lényegében rólunk szól. Próbáltam velük normálisan társalogni, de amint kiszagolták, hogy nem osztom a nézetüket, rögtön cionista lettem. Azért voltak, akik nem támadtak le azonnal, de ők úgy beszéltek velem, mintha vmilyen titkot tudnának, én pedig egy lesajnált idióta vagyok, akinek biztos nem volt gyerekszobája :S
Egyszer néztem egy amerikai vallási műsort, abban azt mondták, hogy szerintük az amerikai a kiválasztott nép, hogy megvédjék a kereszténységet. Természetesen én nem így gondolom, de ha muszáj lenne választanom, akkor valóban inkább ők, mint mi(a mai politikai helyzetet elnézve). Szerintem nincs kiválasztott nép, de mind1.
Csak azért tettem fel a kérdést, mert azt hittem, hogy ezeknek az embereknek nagyon torz a lelkivilága, de úgy tűnik, hogy itt normális emberekről van szó. Milyen érveik vannak(ami nem kitaláció)? Mert ez így kicsit mormonos...
Komolyra véve a szót, itt a lényeg:
",... de amint kiszagolták, hogy nem osztom a nézetüket, rögtön cionista lettem."
Ennyit róluk, ez mindent elmond, meg úgy alles zusammen a rasszista és állandóan torzsalkodó, gyűlölködő, acsarkodó magyarságról. De legyünk csak büszkék rá! :( Ha rá hallgatsz, nem foglalkozó a magunk által terjesztett baromságokkal, amiket messze földön röhögnek és gúnyolna ki. Hidd el, nem mi sz*rtuk a spanyol viaszt, mert abba is belekötöttünk volna, hogy nem elég barna.
Részben felelős érte a történelemoktatás is. Most is és a múltban is bevett eljárás volt a tényanyagot tanítani, a bizonyítékok nélkül. E miatt egyesek fejében a történelem nem más, mint "mondani valamit a múltról". Azt hiszik, hogy elég valamit bizonyítékok nélkül kijelenteni és akkor az ugyanaz, mint a tankönyvi anyag. Sokkal jobb módszer a forrásokat ismertetni, abból meg levonni a következtetéseket - de ez iránt még a tanárok egy jelentős részében is ellenállás van.
(amúgy 23/L vagyok, leendő tanár és látom mi megy az iskolákban a tanári oldalról; nem is csoda ezek után, hogy "Jézus magyar volt" kijelentések hangzanak el)
Én nacionalista vagyok, így sajnos összefutok időnként ilyen típusú emberkékkel. Aztán az Árpád-sávos lobogóm ellenére is cionista/bérenc vagyok ám egyhamar. Hát azért hiszik azt, mert tájékozatlanok, nemzeti identitásukban pedig kissebbrendűségi érzéssel küszködnek (a valódi magyarság nem elég jó nekik), így egyszerűen kitalálnak valamit, ahogy fentebb elhangzott, hogy a történelem=mondani valamit a múltról, hogy az, miután elhiszik, majd übermensch-sé színezze őket egymás előtt. Ez a dolog engem azért zavar, mert könnyű rákapni, és nehéz tőle szabadulni, pedig baromság.
De ha már itt tartunk, EZ NEM ÚJPOGÁNYSÁG. Az újpogáynság az, amit én csinálok, ugyanis sámánista vagyok, ne kutyuljuk össze.
"Újpogányság terjedése ez."
Ez nem így van, én is újpogány vagyok, de sose hallottam még ekkora sületlenséget, hogy Jézus magyar lenne! Sőt, van ennél durvább is, nem is tudom, milyen honlapon botlottam bele, miszerint Emese Mária és a turul pedig a Jóisten. Ez csak kisebbségi érzésű emberek belemagyarázása, szó sincs ilyesmiről. Sőt, még mindig van durvább, valahol valaki azt írta, hogy Ádám és Éva is magyar volt, mert "Ádám neve jelenti, az adást, Adám-Ádám, Éva neve meg az evést, Evém-Éva". És az ilyennek magyarázhatja az ember, hogy az Ádám azt jelenti, ember, az Éva, meg azt, hogy "mindenki anyja", mert az ilyen embernek az egyik fülén be, a másikon meg ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!