Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik sokan, hogy...

Miért hiszik sokan, hogy Jézus magyar volt?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt azt hittem, hogy ez a tizenévesek hülyesége, de rájöttem, hogy a tanult, normálisan szocializálódott emberek közül is sokan ezt állítják. Néhány fórumon leplezetlenül arról írtak, hogy a Biblia lényegében rólunk szól. Próbáltam velük normálisan társalogni, de amint kiszagolták, hogy nem osztom a nézetüket, rögtön cionista lettem. Azért voltak, akik nem támadtak le azonnal, de ők úgy beszéltek velem, mintha vmilyen titkot tudnának, én pedig egy lesajnált idióta vagyok, akinek biztos nem volt gyerekszobája :S

Egyszer néztem egy amerikai vallási műsort, abban azt mondták, hogy szerintük az amerikai a kiválasztott nép, hogy megvédjék a kereszténységet. Természetesen én nem így gondolom, de ha muszáj lenne választanom, akkor valóban inkább ők, mint mi(a mai politikai helyzetet elnézve). Szerintem nincs kiválasztott nép, de mind1.

Csak azért tettem fel a kérdést, mert azt hittem, hogy ezeknek az embereknek nagyon torz a lelkivilága, de úgy tűnik, hogy itt normális emberekről van szó. Milyen érveik vannak(ami nem kitaláció)? Mert ez így kicsit mormonos...

2010. dec. 25. 13:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
26%

A Hun Attila Isten kegyelméből Bendegúz fia(Atilla dei gratia filius Bendekuz), ki Engaddiban (Engedi) nevelkedett, s a Nagy Nimród unokája.

Nimród (sztenderd héber: נִמְרוֹד Nimrod, tiberi héber: נִמְרֹד Nimrōḏ; a magyar hagyományban Ménrót[1]) mezopotámiai király a Bibliában, illetve népmesékben és legendákban. A Bibliában Noé dédunokája; hatalmas vadászként, és az erő szimbólumaként is ábrázolják. Gyakran őt tekintik Bábel tornya építőjének. Kézai Simon középkori krónikás szerint a magyar nép őse.

2012. jún. 6. 20:10
 22/37 anonim ***** válasza:
39%
tehát Ádám és Éva is magyar volt:)
2012. jún. 6. 20:11
 23/37 anonim válasza:
8%

A válaszadók 98%-a sajnos olyan dolgon gúnyolódik amire büszkének kéne lennie.

Hazugságban nevelkedtek, hazugság lett programozva az agyacskájukba sajnos, remélhetőleg egyszer észhez térnek.

Egy büszke Szíriuszi Magyar.

2012. aug. 22. 21:37
 24/37 anonim ***** válasza:
63%

Milyen hazugság, drága? Mi az, hogy szíriuszi magyar? Tudod, mi a Szíriusz? Egy csillag. Szerinted egy csillagon lehet élet? A Napon van élet?

Te viszont mesevilágban élsz, és ez sokkal rosszabb.

Vissza a kérdéshez. Jézus, valójában Joshua vagy Jeshua körül volt metélve, és csak felnőtt (!) korában merítkezett meg. Nem volt magyar, zsidó volt.

2012. aug. 23. 09:44
 25/37 anonim válasza:
12%

A legnagyobb videómegosztó portálon láttam pár éve ("Jézus magyar volt" címszó)én is egy bolond nőt, aki Jézus magyarságát és a közelgő világvégét emlegette. Ugyanúgy, ahogy a kérdező, én is azt gondoltam, hogy elszigetelt esetről van szó. Ma már tudom, hogy nem az.

Ugyanezen a videómegosztón több órás(!) videók százait(!) lehet megnézni, ahol művelődéstörténészek, nyelvészek, tehát kiművelt emberek magyarázzák a magyar nép ősi múltját, ami állításuk szerint teljesen félre van értelmezve, el van hazudva, meg van hamisítva, és a ma tanítottnál sokkal nagyobb, gazdagabb és régebbi a magyar történelem, és sokkal nagyobb a hatása a világra.

Ezeket a videókat a Szántai Lajos vagy Papp Gábor névre keresve azonnal meg lehet találni. Okok és érvek sokaságát találhatod meg itt kedves kérdező, csak győzzed végignézni.

Véleményem szerint ilyen, első ránézésre logikusnak és mindenképpen jól hangzónak látszó, hosszú videókon alapszik a köznapi értelemben műveltnek nevezhető átlagemberek meggyőződése olyan dolgokban, mint pl.: Jézus magyar volt. 3-4 ilyen videó, és kezded elhinni amiket hallottál. Agymosás.

Nem néztem meg 3-4-et, de amit láttam, abból már tudhatnám: a magyar a legősibb nép(mert a szkíta a legősibb és mi az vagyunk); Jézus magyar volt; a teremtés nyelve a magyar; a magyar nyelvet ellopták a körülöttünk élő népek(ld:T-MA: A magyar nyelv); a Kárpát- medencéért ment a küzdelem egész Európában mindvégig a történelem során, mert aki ezt uralja, az a világ ura; Nimród a világ első királya; az Árpád ház kihalása valójában 1001-re esett (ez egyébként kb. igaz, ld.: Heribert Illig: Kitalált középkor), ami egész Európát megrázó esemény volt, mert ekkor halt ki Európa utolsó olyan királyi háza, amely magától Jézustól eredt(!). És hasonlók. A magyar Szent Koronát, Pilist, és egyéb dolgok szentségét még nem néztem, de biztos érdemes. A legjobb: a magyar egy összefogó nép, aki egységesen irányítja a Kárpát- medencét. Lásd: Hunor-Magor mondája, ők barátok. A Romolus meg Remus viszont megölik egymást. A magyarnál széthúzóbb népet én még nem is láttam - ez meg a valóság.

Professzorok, tudós emberek, tényszerű, megkérdőjelezhetetlen(nek látszó) adatok, határozott előadásmód, nyilvánvalóan nagy háttértudás- mindez sok-sok órán át, sok-sok témában, sok tucat videóban: ez az, ami meggyőzi az átlagembert, hogy Jézus magyar volt, ahogy Ádám, és Éva is.

2012. dec. 14. 15:34
 26/37 A kérdező kommentje:

Egyébként ennek a kérdésnek nagyon érdekes a pszichológiai oldala is. Vajon miért hisz valaki ilyen dolgokban? Ahogy páran írták, valószínűleg nincs megelégedve a népe származásával. Önigazolást keres, illetve bűnbakot. Igazolást arra, hogy a magyaroknak miért van joga bizonyos dolgokhoz, hogy miért "járnak" bizonyos dolgok a nemzetünknek. Bűnbakot pedig azért, hogy a hibáinkat a külső ellenségnek tudja tulajdonítani(akik azért támadnak minket, mert féltékenyeket stb...). Hitlerék is emiatt keresték annyira az árja eredetet(ásatások Indiában etc.)

Szerintem sok embernek ez a Jézus-magyar kapcsolat olyan, mint egy utolsó szalmaszál.

2012. dec. 16. 10:57
 27/37 anonim ***** válasza:
7%

"Pár évvel ezelőtt azt hittem, hogy ez a tizenévesek hülyesége, de rájöttem, hogy a tanult, normálisan szocializálódott emberek közül is sokan ezt állítják"

Mivel a tudósok bebizonyították, így a normálisan szocializálódott emberek mi mást állíthatnának? Az hogy Jézus nem volt magyar kizárólag a tizenévesek hülyesége.

2013. jan. 17. 11:32
 28/37 anonim ***** válasza:
20%

"Bár ez tény,hogy Jézus nem magyar volt."

Soha ne hazudj gyermekem! A hazugság hiteltelenné tesz.

2013. jan. 17. 11:38
 29/37 anonim ***** válasza:
10%

"Ez nem így van, én is újpogány vagyok, de sose hallottam még ekkora sületlenséget, hogy Jézus magyar lenne!"

Mert te még tanulatlan vagy. De egyszer még kinőheted.

2013. jan. 17. 11:41
 30/37 anonim ***** válasza:
65%

"Az hogy Jézus nem volt magyar kizárólag a tizenévesek hülyesége."

Ugye ezt csak viccből írtad? És a mondatodból hiányzik egy vessző.

2013. jan. 17. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!