Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem keresztény magyarok,...

Nem keresztény magyarok, titeket nem zavar hogy országunknak keresztény himnusza van?

Figyelt kérdés
Engem eléggé zavar, föleg mikor egyes eseményeken kötelező énekelni, de egyszerűen nem tudok olyasmit énekelni amiben nem hiszek

2013. júl. 2. 19:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
59%

Bár komoly dolognak tartom a témát, de az első hozzászólónak a válaszán nevető görcsöt kaptam....:)

Kedves Első:

Látod, nem lehet az emberek kedvére tenni..

Katy Weaver

2013. júl. 2. 22:31
 12/25 anonim ***** válasza:
66%
"Isten áldd meg a magyart" Már megbocsájts kedves kérdező, de ez vallásos mondat, és nem keresztény! Az, hogy te a vallást a kereszténységgel azonosítod, az a te egyéni bajod.
2013. júl. 2. 23:03
 13/25 anonim ***** válasza:
34%
Gondolom, ha az lenne a szöveg, hogy Magyarok gyorsítsuk fel a természetes szelekciót, jobban tetszene a vers....
2013. júl. 2. 23:36
 14/25 anonim ***** válasza:
85%
Nem zavar. Nem értem miért is kellene zavarnia.
2013. júl. 2. 23:49
 15/25 anonim ***** válasza:
94%
Nem zavar, számomra a Himnusz nem a szövegétől vagy a zenéjétől Himnusz, hanem mert ide születtem, itt ez az elfogadott. Mint ahogy az anyanyelvemen sem gondolkodom, hogy tetszik-e, csak használom, és kész.
2013. júl. 2. 23:54
 16/25 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem. Attól még, hogy ateista vagyok, tisztelem és szeretem a hazám, ha nem énekelném, olyan lenne, mintha leköpném a magyar zászlót.
2013. júl. 3. 00:34
 17/25 fairi1 ***** válasza:

A problémád egyszerűen megoldható.

A műben szereplő "isten" szóhoz nem kötelező társítani egy mindenható, mindentudó lényt.

Már csak azért se, mivel nincs is rá hivatalos definíció.

Mikor énekled a himnuszt ne a frusztrációt okozó dolgokra gondolj hanem helyettesíts be másokal, úgy hogy jelentés ne változzon.

Pl kitől vársz te segítséget, aki megmenthetne,segítene,megáldhatná ezt a sokat szenvedett országot?

Na gondolj rá:P

2013. júl. 3. 13:54
 18/25 mustafa33 ***** válasza:
Képzeld nem zavar. És képzeld, a telefonom csengőhangja a Hava nagila.
2013. júl. 3. 22:35
 19/25 anonim ***** válasza:
37%

Megmondjátok nekem, miért tépi a Reagan a balsorsot?

:)

2013. júl. 3. 23:17
 20/25 anonim ***** válasza:

Első! A Jehova Tanúi azért nem éneklik, mert nem lehetnek ott semmiféle olyan eseményen, amin elhangozhat!

Volt Jehova osztálytársam középiskolában, a 4 év alatt soha nem láttam sem évnyitón, sem évzárón, sem semmiféle nemzeti megemlékezésen. Mikor kérdeztük tőle, miért, annyit mondott, hogy nem engedi a vallása.

A kérdésre válaszolva: Elméletileg mi keresztény ország vagyunk. Szent István király választotta ezt, hogy fennmaradjon a magyar nép. Persze ettől még nem kötelező kereszténynek lenned, ahogy énekelned sem. Amúgy nem tudom, megfigyeltétek-e, de nagyon kevesen éneklik, ha valamilyen alkalomból felhangzik.

2013. júl. 4. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!