Nem keresztény magyarok, titeket nem zavar hogy országunknak keresztény himnusza van?
Szia!
Ha megértenéd, hogy a kereszténység nem azonos azzal a képmutató felszínnel amit csináltak belőle, akkor téged sem zavarna. Akkor talán sajnálnád, hogy kollektív szinten a kereszténységből kétezer év elteltével egy betű sem valósult meg.
Ugyan már, én sem vagyok vallásos, de a Himnusz az teljesen más. Egyébként is gyakran használom Isten nevét, Isten áldjon, az Isten szerelmére, stb..., de ahogy valójában nem kívánsz jó napot, hiszen az csak egy köszönés és a viszontlátásra szó sem felhívás keringőre, úgy ezeket sem kell szó szerint venni.
Engem inkább a zenéje zavart egy időben, mert sokkal jobban tetszettek más népek pattogós, indulószerű Himnuszai, de hát ha egyszer kissé búbánatos, hát akkor az, ragaszkodom hozzá és Te is tanuld meg becsülni, mert a Miénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!