Szerintetek mikor jut el odáig az emberi civilizáció, hogy teljes mértékben megszabaduljon primitív, babonás és haszontalan vallásosságától?
Nos, ez még mindig sokkal értelmesebb, mint a keresztény verzió... :)
Amúgy sajnos valószínűleg mindig lesznek olyan emberek, akik megvezethetők, hiszékenyek, és bedőlnek a folyamatosan megújuló gyülekezeteknek.
Szerintem is sokkal valószínűbb az, hogy előbb pusztul ki az emberiség, minthogy kiverekedje magát a vallásosság bűzös pocsolyájából.
Kedves Kérdező! Akár viccelt, akár nem az első válaszoló, ha nem viccelt volna, akkor sem hinném, hogy jogos a felháborodásod, hiszen ugye ez esetben nyilván vallásos lenne, és Te a kérdésed megfogalmazásában primitívnek, babonásnak, és haszontalannak tituláltad azt amire az egész életét feltette, aminek szellemében minden mozdulatát teszi, azaz ő magát.
A kérdésre válaszolva, szerintem soha nem jut el oda, hogy ne legyenek vallásos emberek. Kivéve, ha a tudomány bebizonyítja, amit most gondol. De ez sem biztos, hogy mindenkit meggyőz, mert a "végtelen" gondolata sokkal nehezebben érthető, mint amit a másik vallások mondanak.
egy keresztény
"Ja még valami a nagy bummhoz. És hogy mindez ne legyen elég a tudósok szerint ez egy pulzáló folyamat, tehát nemsokára nem hogy tágulni fog a világegyetem, hanem összemegy ismét gombostű fejjé. :)"
Sajnos lemaradtál! Mikor ki akarták mérni, hogy mennyivel lassul a gravitáció miatt a tágulás, akkor pont megkapták, hogy a világegyetem tágulása GYORSUL. A pulzáló univerzum elmélete ugrott.
amúgy egy régóta hívő vagyok, és komolyan, de tudomány is érdekel azóta is. Pont ezért, ahogy régen az okok, okozatok nagyon érdekeltek, meg a miértek, és hogyanok, a hitben is ugyanígy. És nagyon logikus, és tökéletes Isten terve, ésa biblia is. Én sme értem ,hogy miért olyan bigott vallásosak a materialisták, és hogyhogy ez a földhöz gyökerezett bigottság nem olyan boszantó nekik, mint az, ha valaki a valóságot valóban meg akarja keresni, mélyre ás, kutat, és megtalálja Istent, illetve Isten őt!?
Engem is zavar, hogy látják azt, hogy milyen pontosan van megszerkesztve az univerzum, hogy vagy 40 féle állandó, és fizikai erők, tulajdonságok csakis arra vannak belőve, hogy létezzen az élet, és ha picit is mások lennének ezek, akkor vagy csak hidrogén lenne, vagy szét, vagy összeesett volna a világegyetem, de ők csak hajtogatják a magukét, hogy csak az anyag... A személyiségükre meg azt hiszik bioelektromosság. Lelkük meg nincs...
sógorom is azt hitte baptistaként, aztán egy halottat látott, hogy újra élesztik, majd egyre közelebbről, ahogy ott a mentő, és élesztik, míg felismerte, hogy ő maga fekszik ott. Újra sikerült éleszteni, aztán utána meg is tért.
Érdekes mindkét oldalon a tudatlanság...
(na, most még esik majd az értékelésem... :( )
A vallás nem biztos, hogy haszontalan. Komoly segítség annak, aki egyedül nem tudja felvállalni a felelősséget és nem tudja elfogadni, hogy létünk korlátozott. Vannak pozitív oldalai is. Sok embernek segítség az életben.
Azon kívül nem lehet mindenki mérnök.
A világ halad előre, velük, vagy nélkülük, nincs jelentősége, mit gondolnak a tudományról.
Aztán nemsokára úgyis elviszi őket az Istenük, az utolsó ítéletükkor, kipucolja a temetőket is, mennek a menyországukba. Ott csak az almafát kell kerülniük és kellőképpen tudatlanok maradhatnak, ami ugye nem bűn, csak a tudás az. Ehetnek az élet fájáról, vagy ihatnak az élet vizéből és úgyis tökéletesek lesznek, orvos sem kell majd nekik, szóval nem kell aggódni értük.
Törődj ezért a saját dolgoddal és tanuld a fizikát, kémiát, meg a történelmet, mert mi soha nem leszünk tökéletesek, a boldogulásunk csak a tudással lehetséges, amit nem fáról szedünk, hanem keserves munkával kell megszereznünk.
Azért közben nem kell rettegned, a tudás jó és hasznos, cseppet sem bűn, ettől nem kell tartanod.
Sajnos az életed nem túl hosszú és ki kell használnod, nincs elpocsékolni való belőle.
A vallásokkal való hadakozás eléggé értelmetlen, magam is úgy vélem, ki is fogok kopni a gyk oldalairól rövidesen.
:)
"látják azt, hogy milyen pontosan van megszerkesztve az univerzum"
Erre is van már magyarázat: a felfúvódó univerzum (nagyon nagy területen hasonló lesz).
Amúgy, kedves kérdező, ez valláskritikai kérdés, talán ott lenne a helye.
Végül: valószínűleg nem fognak eltűnni még a primitív, babonás vallások sem. Hiába növekszik a tudásunk: sose lesz végtelen.
Arról már nem is beszélve, hogy jó pár ember be van oltva tudás ellen, nehogy már akár 1 percig gondolkodnia kelljen. Arcul köpi az őseit, akik óriási áldozatokat hoztak azért, hogy neki olyan agya legyen, ami 10% energiát használ a teljes fogyasztásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!