Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez szerintetek is lehetséges?...

Ez szerintetek is lehetséges? Józan ész az ezt diktálja. Helyesírásért bocsesz de nem Magyar országi vok,

Figyelt kérdés

Na én elfogadom az evolúció elméletet. Meg mindent amit a tudósok mondanak. Tudom azt is , hogy a Biblia tele van hibákkal ezért sem lehet igaz.

De kell lenni valakinek vagy valaminek aki által ez az egész evolúció lezajlott. Érdekes , hogy azok az emberek akiknek leáll a szívük és visszatérnek mind beszámolnak arról , hogy : békét , nyugalmat éreztek. és fantasztikus érzés volt. Mindenki beszámol arról , hogy valami fénylénnyel találkozott.

Szerintem az evolúció igaz. És az életnek van értelme. Jókat bulizni , család , haverok, szerelem, szeretet , barátság stb. De a halál az nem a vég :)

2013. jún. 24. 22:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Hát igen, elhiszem, hogy nehéz elfogadni a halált. Hogy az a vég. Ebbe belegondolnak az emberek és nem szimpatikus. Ezt nevezik életigenlésnek, az élet alapja - amíg tart.

Ha a halál nem a vég, akkor az élet végtelen. Abba sem tudnak ugyanezek az emberek belegondolni, az milyen, mit tesznek, hogyan "élnek", miből áll a soha abba nem maradó cselekvés. Mert ezek nagyon nehéz fogalmak.

A Diskovery-s orvoshoz csak annyi kérdésem volna: honnan tudta, hogy az illető agya nem működött? Az indoklása tipikus logikai bukfenc, amelyet észre sem vett, sem ő, sem a szövegét elhívő hallgatói.

Egyes fogalmak megértéséhez, valódi lényegük megismeréséhez nagyon sok más terület mély megismerése, megértése szükséges. Ha anélkül gondoljuk végig ezeket, vagy belegabalyodunk, vagy látszólagos ellentmondásokat vélünk felfedezni bennük. Korábbi ismereteinktől, beállítottságunktól függően ez vagy további vizsgálódásra késztet, vagy arra, feladjuk, és az egészet valami természetfelettivel magyarázzuk. Ugyanis ha ezt nem tennénk, el kellene fogadnunk, hogy nem érjük. De mennyire más a lelkivilágunknak, ha ez azért van, mert magasabb rendű. "Az más, ha más se érti, akkor elfogadom." Valahogy így működik a tudat.

2013. jún. 25. 12:05
 22/41 anonim ***** válasza:
79%

" A konyhában is ott vannak az alapanyagok, mégsem lesz belőle leves vagy pörkölt vagy torta. Még ha egy tálba teszem az össze hozzávalót sem. "

Szerintem ezek után mindenki hagyja békén 55%-ost,mert hogy is mondjam...nem ért a témához (hú de visszafogtam magam!)

Ezt a kérdést hozzá intézném:Miért?Szerinted a répa produkál bármilyen kölcsönhatást a borsóval,káposztával,csirkehússal,és abból leves eredményeződik?Kétlem.Viszont az aminosavak,szervetlen anyagok mint ammónia,metán,víz,és egyszerű szén hidrogének igenis kölcsönhatásba lépnek egymással.

Tudsz te valamennyit is a kémiából?

Például megmondanád hogy ez melyik vegyület képlete?:H2CO2

Bár google mellett akár kérdezhettem volna a legkeményebb lipid vegyület képletét is,mert arra is biztos magadtól tudnád a választ.

Na mindegy,te kémiából szerintem még a 2H2+O2=2H2O nál tartasz,úgy hogy nem is kínozlak a biokémiával.

Amit meg az evolúcióról hablatyolsz...Nevetséges vagy haver,de nem is hétköznapi módon,hanem különlegesen!

Poliateista

2013. jún. 25. 19:59
 23/41 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Én Isten gyermeke vagyok de te lehetsz a majmoktól."

Ismered azt a viccet, hogy a rendőr gyereke hazamegy suliból, és mondja az apjának:

-Apu, ma azt tanultuk, hogy az ember a majomtól származik!

-Fiam, te lehet, hogy igen, de én biztos nem!

:D

2013. jún. 25. 20:18
 24/41 anonim ***** válasza:

Ha bebizonyosodna, hogy a halálközeli élmény valós, a menny valós, akkor az már nem hit lenne, hanem tudás.

"Boldog , aki nem lát és mégis

hisz" (Jn 20,29"

Márpedig enélkül nem működne a valódi hívás Istentől és nem a bensőnkből fakadna a változás és az igény a kapcsolatra. Jól van ez kitalálva.

2013. jún. 25. 20:30
 25/41 anonim ***** válasza:

Hát ja,mondhatom jól van ez kitalálva!

nagyjából 5%-os hatékonysággal működhet azt egész szortírozás,illetve ilyen alapon már a biblia léte se igaz hit vezeti rá az embereket.Ha a leg igazabb hitet akarnánk létrehozni,ahhoz az kéne hogy egy totál benszülött faluban valaki csak úgy random elkezdjen hinni egy általa soha nem ismert keresztény istenben.

Szerintem ez lenne a leg igazabb hit.

A Biblia már rögtön nem teszi teljesen igazzá a hitet,mert mondhatni az is egy tudást ad,ha tényszerűen csak ezt nevelik az emberbe.Szóval te is jössz a Pokolba!

De nehogy fontolóra vedd hogy igazam lenne,vagy hogy egyáltalán bárki másnak igaza lenne rajtad kívül!Mert mint köztudott csak neked/tek lehet igazad/tok és senki másnak.Igazából most is csak én vagyok az,a Sátán,és meg akarom rontani a lelkedet (hogy minek azt a Biblia írói nem találták ki.Mert csak.Biztos dísznek gyűjtöm az éjjeli szekrényemre)

Szóval meg ne fontold,mert csak én vagyok Luci.

}:>

2013. jún. 25. 21:01
 26/41 Makoscsiga ***** válasza:

"Márpedig enélkül nem működne a valódi hívás Istentől és nem a bensőnkből fakadna a változás és az igény a kapcsolatra. Jól van ez kitalálva."

jaja, ez egy teljesen okés, védhető álláspont, fenntartva, hogy a hit létezése nem teszi igazzá a hit tárgyát.

"De nehogy fontolóra vedd hogy igazam lenne"

Nem, nem, tényleg nem érdemes, nincs benne semmi, ami igaz lenne...

2013. jún. 25. 21:23
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

Aki érezte már a hívást, esetleg hallotta is, tehát átélte, az tudja, hogy ez így helyes.

Aki viszont nem, annak magyarázhatom napestig. Mintha egy olyannak kéne elmondanom a szerelem érzését és az egészet, aki még sosem élte át és győzködne, hogy a szerelem nem is létezik.

Nem tudom mi alapján történik a hívás, de azt igen, hogy ahogy a halálközeli élmények egyformák, úgy az elhívások is.

Csak azt nem értem, hogy aki nem élte át, az miért tagadja?

2013. jún. 25. 21:47
 28/41 anonim ***** válasza:

"kell lenni valakinek vagy valaminek aki által ez az egész evolúció lezajlott"

"Egyébként az evolúcióval bizonyos fokig nekem sincs bajom, de azt azért kétlem, hogy mindez a folyamat magától indult be, csak úgy mert megvolt hozzá minden alkotóelem. A konyhában is ott vannak az alapanyagok, mégsem lesz belőle leves vagy pörkölt vagy torta. Még ha egy tálba teszem az össze hozzávalót sem."

"Szerintem Isten műve volt az ősrobbanás és ő indította el az evolúciót is."

közöm nincs a biológiához, de nektek aztán végképp fogalmatok sincs, mi az evolúció

de egyet mondhatok: az ősleveshez nincsen köze

55-ös: Mákoscsigával meg ne vitatkozz mert csak magadat járatod le

"A tökéletes és a véletlen olyan szavak,amik emberileg értelmezhetővé próbálnak tenni dolgokat,amelyek nem is léteznek."

ezt lopom:) és igaz, csak én eddig a véletlenről mondtam ki ezt magamnak, de mostmár a tökéleteset is melléveszem:)

2013. jún. 25. 23:07
 29/41 anonim ***** válasza:

gyakorivalasz2-nek:

"Akinek leáll az agya, az már nem tér magához többet."

Még jó, hogy te jobban tudod, mint az orvosok. Ha leáll a légzés és nincs vérkeringés az agy lassan elkezd lebomlani. Ezért kell mihamarabb újraéleszteni. Nem izomszövet sorvadás, vagy máj esetleg vese panaszai lesznek egy újra élesztett embernek hanem agyi károsodása. De te biztos jobban tudod. Hisz sokszor látom hogy itt okoskodsz a vallás részeknél, csak azt nem tudom miért nem nézel szét a tudomány részen? Csak mert ha engem nem érdekel valami, vagy nem értek vele egyet nem is megyek oda. Engem biztos nem láttál kommentelni a művészeteknél, vagy az ételek-italoknál és még sorolhatnám.

Szóval akinek leáll az agya és visszahozzák igenis magához tér. Csak egy videó ami ismét téged cáfol:

https://www.youtube.com/watch?v=ZzMVyzoObpg&list=PLeWkeG1p7g..

https://www.youtube.com/watch?v=UPaaKuSBvnE&list=PLeWkeG1p7g..

2013. jún. 26. 15:06
 30/41 A kérdező kommentje:
2013. jún. 26. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!