Az intelligens emberek kevésbé hajlamosak hinni Istenekben?
Szerintem ez nem igaz.
Ha valakit gyermekkorban vallásosságra nevelnek, az később már nem vitatja Isten létét. (tudja hogy létezik)
Szerintem igaz!
Mivel az intelligenciájából adódóan az ember határozott, nem támaszkodik isteni erőre, hanem maga akarja megoldani a gondjait. Aki tanult, az evolúcióban hisz....amiben annyira nincs jelen Ádám és Éva.
Azonban a vallás szép dolog, és szükséges szerintem!!!
Valóban? Akkor tanulj még rá egy keveset, és megfog rendűlni az evolúcióba vetett hited.
Mellesleg ha valaki vallásos, az nem abban mutatkozik meg, hogy elfogadja Ádám és Éva történetét, meg mindent, ami a Bibliában le van írva.
ahhoz, hogy az ember ne higyjen, kell szerintem néhány dolog:
1. intelligencia
2. tájékozottság
3. - a legfontosabb, hogy a Richard Dawkins által mémeknek nevezett dolgoktól minél inkább mentes legyen (keressetek rá wikipedián, magyarul is van infó róla), ne legyen a kérdéseire egy nagy humbug a válasza, hanem gondolkozzon és viselje el, hogy bizony mindenre nem tudjuk a választ. véleményem szerint a hit egy lelki torzulás
Isten szerintem nem létezik és nem is vagyok annyira okos.
De én értem hogy a tudósok miért nem hisznek Istenben mert egy normális okos ember nem fogja azt hinni hogy az emberíség Ádámból meg Évából szaporodott el és hoogy Évát Ádám bordájából hozta létre,meg hogy Isten 7 nap alatt teremtette a földet.Hát igen ilyen a mesékben létezik mert semmi tudományos alapja nincsen Isten létezésének.
Előző válaszoló megint
És még annyit hogy azért hitt hogy ilyen "Istenes" mesékkel hitegetik a hiszékeny embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!