Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amikor jó dolog történik...

Amikor jó dolog történik veletek miért istent áldjátok, ha pedig rossz magatokat okoljátok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 22:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, hogy válaszoltál. :)

'Művészetről beszéltem nem tudom, milyen budapesti tv műsört hoztál "ellenérvnek"(nincs tv-nk)'

De úgy látom, hogy nem is értelmezted a kommentemet. Semmilyen TV műsort nem hoztam fel ellenérvnek a művészettel szemben. Azt a műsort máshova írtam. (Egyébként én sem nézek TV-t, hanem a buszon is ezt lehet hallani a tinédzserek szájából, hogy ezt a hulladék műsort éltetik, és képes lekötni a gondolataikat egy ilyen primitív dolog.) Amiről én beszéltem, hogy semmilyen isteni dolog nincs a művészek tehetségében. Így születnek, mindenkinek máshoz van tehetsége, van akinek valamiben nagyon sok. Akit én említettem, az egy ma élő művész.

'Na és igen.. A "keleti vallások" jajaja - ismerek olyanokat,aki a rettenetes kereszténység elől menekülnek a buddhista valláshoz...'

Nem azért hoztam fel a keleti vallásokat, mert oda menekültem. Egyik vallást sem követem. Csak a válaszodból úgy éreztem, hogy rám is céloztál. :)

'jé a vallásoknak közös transzcendens gyökerük van.'

'És végső fokon az öt világvallás ugyanazt mondja..'

Rengeteg mindenben meg lehet találni egy alapgondolatot, amire épül. Ha egy tudós rájön egy összefüggésre, megalkot egy hasznos képletet, arra sok mindent lehet alapozni szerteágazóan. A vallás pedig arra alapoz, hogy az emberek képesek hinni valamiben.

'persze, ha hagy időt ezekkel a kérdésekkel való foglalkozásra, és nem elégszik meg azzal a szerencsétlen lenini legyintéssel, hogy ez kitaláció.'

Mivel semmivel sem támasztják alá, hogy igaz lenne, ezért nem érzem úgy, hogy jogtalanul nevezem kitalációnak, mert az. Épül egy alap dologra, hogy van egy vagy több emberek felett álló, halhatatlan, minden fölött rendelkező, igazságos isten. Viszont ez az egész kereszténység, mint ahogy írtam, csak egy kitalált dolog. Az összes írását kitalálták valakik. Menny, pokol, stb... Ezek mik, ha nem kitalációk? Más vallás szerint nincs ilyen, hogy Menny és pokol, hanem reinkarnáció van például. Mindkettőt kitalálták, jó ötletnek hangzik. Én is kitalálhatnék egyet, hogy a fekete hajúak egy kék szigetre fognak kerülni a túlvilágon, ahol egész nap hintázhatnak, a barna hajúak pedig egy fehér szigetre, ahol egész nap pasziánszoznak. Ezért írtam, ezek kitalációk, csak hinni lehet bennük, ha valaki képes rá, hogy ezt befogadja. De gondolom Te is baromságnak tartod az én most kitalált túlvilágelméletemet, nemde? :) A többi sem rendelkezik semmilyen valóságalappal.

Úgy gondolom, hogy a vallásokkal akarták kitölteni a bizonytalanságot, ismeretlent. Könnyű megmagyarázni mindent, hogy Isten tette. Meg nem is élnek azok olyan keserűen, akik hisznek egy istenben, mert hisznek abban, hogy valaki mellettük áll, lesz valami a halál után, stb. A félelmet, rossz érzéseket ki tudták váltani ezzel a kellemessel.

Viszont a kereszténység túlment ezen. Szerinted nem undorító? Gondolom van sejtésed, hogy mikre gondolok. Ahhoz képest, hogy a vallások lényege elvileg az összetartozás, szeretet, a kereszténység ennek az ellentéte. Gyűlöletre, széthúzásra buzdít. Gyűlölj mindenkit, aki nem keresztény?

'És nagyon is átélik a keletiek a kereszténység lényegét- a Dalai Láma is beszélt erről, vagy az általad megvetett irományról (bocsásd meg, gyengeségünket, ha idézünk belőle, ennyit kérünk):'

A kereszténységnek egy nagyon alap dogmája, hogy az összes másik vallás nem igazi vallás, hazug, nem létező istenek vannak benne. Meg aki nem keresztény, az eretnek, pokolra kerül. Azért ez szerintem egy elég alap dolga, és ez a teljesen kizáró, elutasító dolog nem valami igazságosan hangzik. Félelemben tartani az embereket, hogy nehogy más vallás felé forduljanak, vagy esetleg legyenek saját gondolataik, meglátásaik a világról, azon indokkal, hogy pokolra kerülnek, ahol szenvedni fognak az örökké valóságig. Ez nem az egyik lényege a kereszténységnek? Ilyeneket idéz a másik kommentelő is, hogy ez a helyes... Gusztustalan ez az egész.

Ha megengeded, hogy következtessek, és röviden összefoglaljam, akkor ti azt hiszitek, hogy ami a bibliában van, az mind igaz, a kereszténység nagyon jó, és amit gondoltok, az a megkérdőjelezhetetlen igazság, de nem tudjátok érvekkel alátámasztani, mert ebben csak hinni lehet, de azért mondjátok másnak, és mi vagyunk a korlátozott hülyék, nem ti az agymosottak...

És egyáltalán nem furcsa, hogy az egész világon kialakultak a vallások, mert az emberi hiszékenységre rengeteg mindent lehet építeni.

2013. jún. 8. 20:46
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
És még hozzátenném, mert kifelejtettem, hogy hiába épül egy közös, jó dologra valamelyik vallás, ha végkifejletben egy eltorzult, helytelen dolog lesz belőle.
2013. jún. 8. 20:48
 23/35 anonim ***** válasza:
27%

„14. Mert nem szabad imádnod más istent; mert az Úr, a kinek neve féltőn szerető, féltőn szerető Isten ő.”

2 Móz. 34,14

„1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.”

Mát. 7,1-2

„8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.”

1 Ján. 4,8

2013. jún. 8. 20:55
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Te Dani. Olyan vagy, mint egy spam robot.
2013. jún. 8. 21:00
 25/35 anonim ***** válasza:

"„8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.” "

És gondolom szeretetből öldököl ezreket nap,mint nap. Kedves Dániel,Te a legjobb példa vagy arra,hogy milyen erőszakos vallás a kereszténység. Egyébként neked a Biblia minden egyes sora le van mentve külön-külön szöveges dokumentumokban?

Gondolom erre is lesz valami válaszod,de előre mondom,hidegen hagy.

2013. jún. 8. 21:04
 26/35 anonim ***** válasza:
16%

„15. Kerüld a rosszat és cselekedjél jót; keresd a békességet és kövesd azt.”

Zsolt. 34,15

„23. A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.”

2 Tim. 2,23

„9. A balgatag vitatkozásokat azonban és a nemzetségekről való tudakozásokat, és a civakodást és a törvény felől való harczokat kerüld; mert haszontalanok és hiábavalók.

10. Az eretnek embert egy vagy két intés után kerüld;”

Tit. 3,9-10

2013. jún. 8. 21:19
 27/35 anonim ***** válasza:

Ha rossz történik velünk, annak sok oka lehet. Mi, mások, sokakat lehet okolni, de mindig fel kell ismerjük a magunk hibáját, és változtatni kell rajta. A végsőok mindig a sátán.

Istent pedig akkor is áldjuk, ha jó, ha rossz dolog történik velünk, azért, mert erőt ad, velünk van. Ha jó történik, az neki köszönhető, ő teremtett minket a jóra képesnek. Ha rossz dolog történik, az a sátán miatt van, aki eltorzította a lelkünket, azóta a rosszra is képesek vagyunk. De Istennek akkor is hálával tartozunk, mert nagy segítségünk a bajban,hozzá ekkor is fordulhatunk.

2013. jún. 9. 10:20
 28/35 anonim válasza:
89%
Ha jó türténik velem nem áldok semmilyen istent, és ha rossz akkor sem. Mindenért én vagyok a felelős, és néha mások. Ha történik valami jó, akkor boldog vagy stb, mert valaki jót tett neked, vagy jól csináltad meg. Ha pedig rossz akkor is a te hibád, vagy a másé, ha rosszat tesz veled! Ilyen egyszerű!
2013. jún. 9. 20:53
 29/35 anonim ***** válasza:

28...

A jó isten egyszerünek

Alkotta az eszemet.

Nincsen abban nagy modernség

Csak szelidség, szeretet.

Kicsi hunyhó, szerető sziv,

Messze égbolt, tiszta, kék -

Fulladjon meg Ady Endre

Lehetőleg máma még.

/Karinthy: Szabócska Mihá’: Egyszerűség

2013. jún. 9. 23:22
 30/35 anonim ***** válasza:
35%

Aki a teremtéssel öszhangban él, azt általában jó dolgok érik. Áldozatos munkáját siker koronázza, és általában boldogul. Aki a teremtéssel szemben megy, azt az élet is jobban gyötri.

"Döntögesd le,..."tördeld össze..."

Azért nem fontos a keresztény vallást összekeverni a zsidó vallással.

Sajnos a Biblia egyik nagy hiányossága, hogy nem válassza el precízen hogy az Új Szövetség mit vesz át a zsidó vallásból és mit utasít el, azaz pontosan miért is volt szükség egy Új Szövetségre.

Ennek a hiányosságna az a következménye, hogy a vallásellenesek az Ó Szövetségbeli idézetekkel harcolnak a kereszténység ellen.

Ugyanis a Keresténység a vallási türelmet tanítja és az erőszek elkerülését.

Ennek ellenére az Ószövetség lobogtatásával földrészeket pusztítottak el, és a kereszténységre lett kenve...

A Mediciek óta talán a katolikus egyház is hibás, hogy az emberek fejében összekeverednek a "fogat fogért" a "dobd vissza kenyérrel" elvei.

Ez azért nem jelenti azt, hogy Jézus tanításai ne adnának megfeleő útmutatást a boldog élethez.

2013. jún. 11. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!