Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amikor jó dolog történik...

Amikor jó dolog történik veletek miért istent áldjátok, ha pedig rossz magatokat okoljátok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 22:18
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
53%

Ady Endre válasza:

Az Úr Illésként elviszi mind,

Kiket nagyon sujt és szeret:

Tüzes, gyors sziveket ad nekik,

Ezek a tüzes szekerek.

*

A kérdezőnknek és a fárasztó 7-esnek soha nem merült fel, hogy valamit nem ért, nem jó lát ezzel kapcsolatban ?

Hogy nem egy tetves vizsgától van szó, ami sikerül? Nem gyanús, hogy minden valamirevaló művész, aki művészeti alkotást hozott létre -(nem "siker", az baromság, igazi művészetről van szó) az hálásan köszöni a Teremtő Úristennek ezt?

Lásd Bach, Haendel, aki mindig odaírta műve végére: Soli Deo Gloria -Egyedül Istené a dicsőség!

Nem gyanús, hogy a teremtő képzelet, az ihletettség valahogy nem egy racionális tudatállapot(ha akarom sikerül, és én vagyok a Jani) hanem racionális feletti?

2013. jún. 8. 16:58
 12/35 anonim ***** válasza:

„48. Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.”

Mát. 5,48

„16. A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,

17. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”

2 Tim. 3,16-17

2013. jún. 8. 17:40
 13/35 anonim ***** válasza:
Na de kedves utolsó, akkor a kelekótyák, a kétbalkezesek, a féleszűek, a mekkmesterek, a tehetségtelenek, az őrültek, a nyeglék és pimaszok, a kontárok miképpen jönnek a képbe?
2013. jún. 8. 17:41
 14/35 anonim ***** válasza:

„13. Az eszesek ajkain bölcseség találtatik; a vessző pedig a bolond hátának való.”

Péld. 10,13

2013. jún. 8. 17:47
 15/35 anonim ***** válasza:
63%

A fárasztó 7. vagyok.

Miért én lennék az, miközben semmivel sem tudnád alátámasztani az igazadat velem szemben. Idézgettek a bibliából, mintha valami megkérdőjelezhetetlen igazság lenne, miközben egy általános iskolás felsős gyerek meg tudná cáfolni.

A viszonyítási alapotok egy olyan dolog, amit valaki kitalált, és leírt. Olvassatok sci-fi könyveket, ennyi erővel átvehetnétek a dolgokat azokból is. Olyan embereknek adjak igazat, akik olyanokat hisznek, hogy Szent Margit tetvei átváltoztak gyöngyökké, meg egyéb ostobaságokat? Hogy lehet vajon, hogy ma nem történik senkivel ilyen isteni csoda?

Csak nem azért, mert ma már a ti kis igazságos vallásotok nem veszi el az emberek szabadságát? Ma is rabszolgák vagyunk, de szerencsére nem a vallásé, a multinacionális cégek most nem ide tartoznak.

Ezt tartod Te helyesnek? El kell venni az emberek szabadságát, nem lehetnek önálló gondolataik? Nem tehetnek meg valamit, mert valamelyik ember kitalálta, hogy ez eretnekségnek számít, és leírta egy könyvbe?

Ha látnátok magatokat kívülről, elborzadnátok. Szerintem az Éjjel-nappal Budapest rajongók is jobbak, mint ti. Ők legalább nem ennyire durván agymosottak, de azért nagyon buták. De ti sem vagytok valami okosak, nem tudtok érvelni semmivel. Mik ezek az idézetek a bibliából, amit itt folyton linkelget az egyik válaszoló? Jelentéktelen, egy hiteltelen könyv. Az egyik pont rátok is illik:

'„13. Az eszesek ajkain bölcseség találtatik; a vessző pedig a bolond hátának való.”

Péld. 10,13'

Magatokkal csesztek ki, hogy ilyen elbutítva éltek. Mert Isten nem fog segíteni semmiben, magadnak és másoknak köszönheted, ha elérsz valamit. Azzal, hogy egy képzeletbeli alak mögé bújtok, az csak a gyenge személyiségeteknek egy támasz. Nem hiszek a ti istenetekben, jobban érdekelnek a távol-keleti vallások. Na de akkor miért a tiétek lenne egyáltalán az igazi Isten? Van annyi kitalálva, mint a szemét. A tiétek is csak egy ilyen kitaláció, és ráadásul nem is az első. Valamivel nem ártana bizonyítani, hogy miért lenne több egy jól eladott kitalált történetnél ez az egész.

És akkor kitérnék arra, hogy akkor hogy kaphatok én ilyen isteni csodákat, ha nem hiszek Istenben? Sehogy, mert úgy hívják, hogy agy. Amire rájövök, azt az agyamnak köszönhetem, mert gondolkodom. Egy csomó mindent sikerült a semmiből kitalálnom. Vagyis várjuk. Nem a semmiből, mert az eddigi tudásom alapján tudtam rájönni, amit Te az isteni ihletnek gondolsz. Ha leülök egy feladat elé, amihez nincs elég háttértudásom, akkor sosem fogok rájönni. Ha van elég háttértudásom, de ránézésre nem tudom megoldani, és egyszer csak beugrik valami, azt az agyamnak köszönhetem. Mert egy lenyűgöző dolog, ezért emelkedtünk ki a többi élőlény közül az evolúció során. Akármi van, hogy beugrik így hirtelen nekem, és ez nem isteni csoda. Nevetséges vagy. Ez az agyam. Na de a művészek...

'Nem gyanús, hogy minden valamirevaló művész, aki művészeti alkotást hozott létre -(nem "siker", az baromság, igazi művészetről van szó) az hálásan köszöni a Teremtő Úristennek ezt?'

Őő, nem. Nem gyanús. A Slayer tehetséges gitárosa, aki sajnos nemrég hunyt el, azt sehogy sem tudnád bemagyarázni senkinek, hogy Isten segítette a munkájában... És nem gyanús, mert mint írtam, az agyunk képes erre. A rengeteg tudós is így jön rá dolgokra, beugrik hirtelen. Nekem is folyamatosan beugranak jó dolgok. Ha Isten támogatna az ihletekkel, akkor miért ítélitek el a tudományos alátámasztását valaminek, ha elvégre a tudósok is az isteni ihlettel jöttek rá. Akkor most mi van? Na de tudok még példát mondani. :)

Hallottál már valaha Park Chan-wook-ról? Ő egy koreai filmrendező. Zseniális filmjei vannak. Lenyűgöző, hogy milyen érzelmeket, hatásokat tud kiváltani az emberből egy filmje. Ezt hívják filmművészetnek. És mit szólsz, ha elmondom, hogy ő sem keresztény? Az is lehet, hogy egy keleti vallást gyakorol esetleg... Akkor egy ilyen rhadék eretnek, hazug istent követő, bűnös embernek miért szórna a jóságos, igaz Istenetek ilyen ajándékot? Illogikus. Ő sem köszönheti semmilyen istennek a tehetségét, így születik, jó agya van hozzá. Mint ahogy a régi zeneszerzők is így születtek, nekik is az agyukban van erre képesség. Ennek semmi köze semmilyen csodához.

Persze, hogy odaírta, hogy egyedül Istené a dicsőség, mert akkor mindent Istennek tulajdonítottak, amit nem tudtak megmagyarázni. Ha mondjuk Tesla visszamenne a középkorba, és megmutatná az embereknek a találmányait, azt hinnék, hogy ő a földre szállt Isten. Vagyis nem, mert a ti ostoba, elutasító vallásotok mindent hülyeségnek, sátáni dolognak tart, amit nem ismer. De amit tett, azt akkor csodának mondanák az emberek, mert nem tudják megmagyarázni. Egy ember elhitte régen, hogy a Föld korong alakú, ha egyáltalán végigfutott valaha az agyán legalább egyszer ilyen dolog, mert gondolkodni nem szabad ugye a király kereszténységben. Az elektromos áramra is elhitték volna, hogy csoda, hogy mi ez már, az a fura ember villámokat tud csinálni. Vagyis egészen addig hitték volna csodának, amíg ki nem kiáltja az inkvizíció valami sátáni dolognak. Sőt, a vallás vezetői sem hittek ilyen baromságokban, hogy csoda történik. Egyszerűen nem akarták, hogy az embereknek felnyíljon a szemük, könnyebb az elbutított csürhét irányítani. Titeket is ugyanígy befolyásol a vallás. Elhisztek hülyeségeket, amik egy gondolkodó ember számára nagyon nevetségesen hangzanak. De alátámasztani nem tudjátok a nem létező igazatokat.

2013. jún. 8. 18:36
 16/35 anonim ***** válasza:
0%

„2. Az embernek minden úta igaz a maga szemei előtt; de a szívek vizsgálója az Úr.”

Péld. 21,2

2013. jún. 8. 18:51
 17/35 anonim ***** válasza:
53%

Igazad van 15, avagy fárasztó7, ami beugrott az agyadba és kiugrott itt belőle, az valóban nem isteni csoda.

Az ihlet: más nyelvekben, pl a görögben etimológiailag: Isten által áthatott. Ezt jelenti. Művészetről beszéltem nem tudom, milyen budapesti tv műsört hoztál "ellenérvnek"(nincs tv-nk) Egyébként nem akarok senkit meggyőzni, nem tudom, miről beszélsz,-sőt! azt hiszem, aki materialista évekig, azt nem is lehet, de nem is érdekes, nézd a tv műsorait, jók azok a kis népszerű tudományos műsörök.

Volt szerencsém a CERN egyik fizikusát hallgatnom nemrég, Genfből...hááát, nem úgy szólt, mint a blikk, index "tudósai" Hívő. Mélységesen.

Na és igen.. A "keleti vallások" jajaja - ismerek olyanokat,aki a rettenetes kereszténység elől menekülnek a buddhista valláshoz: elég hamar leesik az álluk.. jé a vallásoknak közös transzcendens gyökerük van. És igen, nagyon jónak tartom, létszemléleti kérdésekben a buddhista tanokat. Semmi "bűnös":)) És végső fokon az öt világvallás ugyanazt mondja..egyszer arra is rájön az ember- persze, ha hagy időt ezekkel a kérdésekkel való foglalkozásra, és nem elégszik meg azzal a szerencsétlen lenini legyintéssel, hogy ez kitaláció. És nagyon is átélik a keletiek a kereszténység lényegét- a Dalai Láma is beszélt erről, vagy az általad megvetett irományról (bocsásd meg, gyengeségünket, ha idézünk belőle, ennyit kérünk):

A British Library munkatársai a japán Keio Egyetem szakembereivel közösen szép munkával elkészítették néhány évvel ezelőtt a Királyi Könyvtárból származó papírra nyomtatott 500 éves Gutenberg-biblia, illetve a papirusz alapú grenville-i példány digitális változatát. Szép munka! gratulálunk nekik!

[link]

2013. jún. 8. 19:32
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

„24. Ne imádd azoknak isteneit és ne tiszteld azokat, és ne cselekedjél az ő cselekedeteik szerint; hanem inkább döntögesd le azokat és tördeld össze bálványaikat.”

2 Móz. 23,24

„31. Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek.”

1 Kor. 10,31

2013. jún. 8. 20:05
 19/35 anonim ***** válasza:
15-os: az agyadat pedig te allitottad ossze molekulakbol, ugye? Atomokbol, esetleg. Ha igy van, akkor tenyleg buszke lehetsz.
2013. jún. 8. 20:26
 20/35 anonim ***** válasza:

"„24. Ne imádd azoknak isteneit és ne tiszteld azokat, és ne cselekedjél az ő cselekedeteik szerint; hanem inkább döntögesd le azokat és tördeld össze bálványaikat.” "

"Döntögesd le,..."tördeld össze..."

Szép kis vallás. Ez a mondat hűen jellemezte az egészet. Érdekes,hogy a kereszténység elvileg szeretetre tanít,mégis gyűlöletet gerjeszt. SEMELYIK keleti "vallásban"(mert nem vallás) nincsenek rombolásra,pusztításra buzdító tanok. A Talmudot most persze nem említem,ugyebár a Távol-keletnél vagyunk.

Őszintén megértem a "fárasztó" 7.-et. De igazság szerint ti is nagyon fárasztóak vagytok.

2013. jún. 8. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!