Vallásos emberek.! Mit szóltok ahhoz hogy a tudomány képviselőinek egy része lobbizik azért, hogy a vallást betegségként kezeljék?
Nemrég egy ezotérikus kitaláció miatt halt meg egy kisbaba. Mert fényt evett a csöpp és ezt a szervezete nem tudta tolerálni, szilárd ételre vágyott. Ott is azt állították, hogy ez a vallás miatt van.
Majd visszatérünk akkor erre a témára, ha minden egyes ellenző pontosan tisztában lesz azzal, hogy mit ellenez. De amíg csak ateista blogokból szedik jópáran a hülyeségeket, amikre bár a hívők megadják a választ, de akkor meg abba kötnek bele, addig nem éri meg szóra sem méltatni.
Mintha egy kötés-horgolás oldalon osztanám az észt, holott messziről sem láttam soha kötőtűt.
Nem tudom mit olvashattál, de eü dolgozóként nem is egy olyan tanulmányt láttam , ami a hitben élő emberek gyógyulását veti össze a materialistákéval , és ugyanolyan súlyosságú betegségekből az imádkozók jobban vagy nagyobb arányban gyógyulnak fel.
Amúgy a "tudomány képviselői" meghatározás éppoly cseppfolyós, mint a "vallásos ember"
Bár tény a placebó effekt miatt a vallásos emberek másképp reagálnak. Viszont 100% lékig felépülni én több nem vallásos-t láttam mint vallásos-t. Ezt nagyrészt annak szoktam betudni hogy a nem vallásosak lényegesen jobb anyagi körülmények között élnek. Ez persze nem igaz pl a fényevőkre akik isten gyermekei. Tőlük származik a föld csakra hülyeség is. Viszont az az egyház csak pénzeseket környékez meg. És mindent megtesz azért hogy minél hamarabb meghaljon az illető miután őket jelöli meg örökösként.
Amit említettél tanulmányokat
Az viszont furcsa hogy ezen tanulmányok egy részét egyházak, vagy amerikai egészség biztosítok támogatták. Az egyesült államok biztosítási rendszere a mai napig úgy gondolja vallással gyógyítani sokkal költség takarékosabb mint chemoval, drága gyógyszerekkel.
A legtöbb egyetemi tanulmány viszont nem ilyen tiszta eredményekkel zárult. Ha gondolod kikeresem az egyik tanulmányba a válsz víz az alkohol fogyasztás volt. A rendszeres alkohol fogyasztás felezte a túlélési esélyeket.
De azt hiszem én nem ezt kérdeztem.
Képzelj el egy ronda, féleszű öregasszonyt, aki szépséges ifjú királylánynak képzeli magát.
Te kijózanítanád?
7-es megmondta.
A keresztények szerint a bűn betegség, így a hitetlenség is. A gyógyszer Krisztus, de az embernek is akarnia kell a gyógyulást.
Teljes mértékben támogatom a mozgalmat, igazuk van és ezt teljes joggal ki is mondják.
Ateista vagyok.
Nem hozzám szóltál, mert ateista vagyok, de kérlek, olvasd el, nem áll számndékomban fröcsögni.
Nem kéne a vallást betegségként kezelni, de, mint az előttem szólók közül sokan elmondták, nem jó ötlet engedni, hogy bármeddig fajuljon. Volt egy gondolat egy cukorbeteg kisiúról, nos, anyám gyereokorvos, és mesélt hasonlókat, mint például galandférges kisbabákat, akiket a szüleik azért nem kezeltettek(bár elvitték az orvoshoz), mert "Isten vitte bele azt a flrget, Ő is szedi majd ki." Nos, erre röviden csak ennyit: "Segíts magadon, s az Isten is megsegít". De ha nem segítesz magadion, akkor nem. Gondolj bele abba a viccba, amikor a pap az árvíz idején nem száll fel sem a csónakra, sem a helikopterre, azt állítván, hogy őt Isten megsegíti. Meghal, s szemére veti a Mindenhatünak, hogy mért nem küldött segítséget. Erre az meglepetten válaszol: "De hisz küldtem egy csónakot, és egy helikoptert is!" Nos, vicce, de a fenti, valós, komoly eset is egy hasonló sztorit dolgoz fel.
Egy szó, mit száz: Nem kéne betiltani, de azt sem engedni, hogy valaki másban/magában kárt tegyen a hite miatt.
Sajnos ateisták ebben a kérdésben nem láthatnak tisztán, teljesen mást értenek ez alatt, mint ami valójában. A hívők között is rengetegen elfelejtik, kétségbe vonják a sátán létezését, akinek épp az a célja, hogy elhitesse velünk hogy nemcsak Isten, de ő sem létezik.
20/F katolikus keresztény
Olyasmikben hisztek, ami nem létezik.
Szerteágazó a hitvilág, nemlétező ördöggel, sosem látott Istennel, angyalokkal, amik nincsenek és mindenféle képzeletbeli lényekkel. Hihetetlen történetek erősítik a hitet és sokan teljesen elvetik a racionális gondolkodást.
Természetesen van aki józan paraszti ésszel össze tudja egyeztetni a valósággal és nincs különösebb problémája, de a talaj ingatag.
Ha nem a több évezredes vallásról lenne szó, az ilyesmiben hívő embert páciensnek neveznék és a Lipótmezőn, vagy a Hárshegyen kellemes környezetben ápolnák, próbálnák visszazökkenteni a helyére az esze kerekét.
A vallás ellenben tabu, még bírálni is csak fél gőzzel illik.
Szerencsére manapság véleményszabadság van, amit ki is lehet mondani, persze csak akkor, ha az jól megalapozott, mert különben vagy kinevetnek, vagy beperelnek.
Nekem szórakoztatóbb a Harry Potter varázsvilága, legszívesebben abban hinnék.
Adava kedavra!
Zutty.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!