Csodálatos gyógyulás; átverés? (Bővebben lent)
Gondolom, mindenki sokan láttak már olyan videókat, amikor különböző vallási gyülekezetekben ilyen "csodák" történnek, pl. a tolószékes embert meggyógyítja a főpap, és akkor a "járásképtelen" ember hirtelen felpattan, és körbeugrálja a termet.
A kérdés az, hogy tud-e valaki olyan esetről, amikor lebuktak ilyen csalásokkal? Kérnék róla linket is, ha lehet.
Köszi.
Utolsó: mi
János 14:12
Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
Mi számít neked lebuktatásnak?
Kelj föl és járj (illetve repülj):
http://www.youtube.com/watch?v=dscqtieUTwY
Tolószékes ember mint tégla megjátszhatja magát, könnyen le lehet modellezni egy ilyen szeánszot, és még buktatója sincs sok. Jó előadó készség kell hozzá, ami egy vallási vezetőnél alap.
De attól, hogy megjátszható, lemodellezhető, még nem jelenti azt, hogy az eredeti csalás volt. Szóval ez még nem hiteles cáfolat.
Viszont ha a vallás erkölcsi oldaláról nézzük, akkor egy ilyen gyógyító miért a nagyközönség előtt fényezi a képességét? Még sohasem hallottam olyanról, hogy valakinek saját rendelője van, ahová begurgulázik a tolószékes, és az üres székét tolva jön ki (nem azt mondom ezzel, hogy ilyen nincs, de ha valaki tud róla, kérem mondja el nekem is a címet).
Egy nyomorék meggyógyítása olyan drasztikus beavatkozás, amihez pszichésen legalább olyan nehéz alkalmazkodni, mint a fordítottjához. Ha igazi példát szeretne valaki, ajánlom Sheila Hocken Emma meg én c. könyvét. Életrajzi regény, amelyben a vakságából meggyógyított hölgy (maga az író) egy darabig csukott szemmel jár, mert nem bír alkalmazkodni az új életmódhoz.
Egy ilyen gyógyult számára e legkedvezőtlenebb helyzet, hogy ezer szempár bámulja. Nyugalomra lenne szüksége, és sok lelki terápiára, hogy új életet tudjon kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!