Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Internetes átverés vagy...

Internetes átverés vagy tényleg van ilyen?

Figyelt kérdés

Interneten megkeresett egy állítólagos ügyvéd,aminek utána néztem,és valóban létezik ilyen! Azzal,hogy örököltem egy nagyobb összeget.

Én ezt nagyon furcsállom,mert ilyen nevű egyént én nem ismerek,aki után örököltem.A vezetéknevünk egyezik.Elég hosszú és részletes volt az e-mail,adott elérhetőséget,leírta a telefonszámot,ügynökség nevét meg mindent.

Gondoltam,hogy ez nem igaz,de hogyan talált rám egyáltalán??

Megnéztem az interneten és több oldalon is fent van,mint védőügyvéd meg ilyenek.Nem egy nem magyar ügyvédről van szó,a levelet úgy kaptam,hogy angolról volt lefordítva(biztosan fordító által). Valaki járt már így? Hogyan tudnám kideríteni?

2013. máj. 27. 13:45
 1/8 A kérdező kommentje:
*Nem egy magyar ügyvédről van szó
2013. máj. 27. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez igen elterjedt csalás, az örökségre kér majd X összeg illetéket, meg a számlád adatait, és mire észbekapsz, eltönik minden róla.

A nevedet meg telefonkönyvböl szedik és utána ennek alapján keresnek meg. Több ezer ilyen generált emailt irnak, a legtöbb ugyan nem létezö cimre megy, de azért néhány csak rátalál valakire.

Ne válaszolj, de föként ne adj meg semmi adatot magadról, különben ráfizetsz.

2013. máj. 27. 13:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Utána néztem,és aki jelentkezett valóban van egy ügyvédi irodája,de továbbra sem hiszek benne.

Én arra gondolok,hogy pénzt akar kicsalni valakitől,és erre szeretne felhasználni.A facebookon talált rám,de ott le van védeve minden adat,aki nem ismerősöm nem láthat semmit,és a férjem is kapott ugyanezt a levelet pedig nem látható az oldalon,hogy kapcsolatban vagyunk ,csak a név.

2013. máj. 27. 13:56
 4/8 rémuralom ***** válasza:
Angolról lefordított levél? Mármint ilyen Google-fordító szintű fordítással, vagy normálisan, ember által fordítva?
2013. máj. 27. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez csalás, méghozzá a híres "nigériai csalás" vagy "nigériai levél".

Nézz utána! A lényege az lesz, hogy pénzt fognak kérni különböző banki költségekre hivatkozva.

Ne gondold, hogy próbára tudod tenni őket, kb mindenre felkészült csalók ezek.

2013. máj. 27. 14:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Angol ,de néger.

És igen!!!!! Google fordító által

2013. máj. 27. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Angol, de néger.

Igazából afrikai. Szerinted miért nigériai csalás a dolog neve?

Ha még foglalkozol vele, magadra vess. De remélem már rágugliztál azokra, amiket írtam.

2013. máj. 27. 15:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen,rákerestem és pont ugyanezek!

Köszönöm,még nem hallottam róla,természetesen nem is akartam számlaszámot meg ilyeneket küldeni..:)

2013. máj. 27. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!