Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban kész átverés az egész?

Valóban kész átverés az egész?

Figyelt kérdés
Aki látta az őslakó című filmet, ott elmondja Krisztus az emberek hibáit, és nem tudják az okosok megcáfolni. Valóban az egész vallás semmit sem ér, csak az emberek túlfantáziált, tudatlanságukból fakadó képzeletbeli történet? S mi tradícióból, hivatásból kövessük a kitalált történeteinket?
2012. aug. 1. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Az emberek valóban csak megszokásból követnek vallásokat, mert más nem ad értelmet az életüknek. Kényelmesebb nekik így.
2012. aug. 1. 23:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Én értem,hogy az embereknek kell egy mérhetetlen nagy hit, amibe tudnak kapaszkodni a mindennapjaikban, nehéz helyzetekben. Én is imádkozom az istenhez,ha baj van, vagy félek valamitől mert ezt szoktam meg, s ezt láttam,hogy így normális. Tehát egy tradíciónális kiegészítő szükségletté vált az imádkozás. De ,hogy egy egész misztikus történetet hitelessé fabrikálni, úgy ahogy mások "látták", semmi bizonyíték nélkül, ez elég elgondolkodtató. Ajánlom figyelmetekbe a filmet, s ha hisztek a vallás történet sok aspektusában, akkor ez a film el fog gondolkodtatni titeket.
2012. aug. 1. 23:47
 3/10 anonim ***** válasza:
2%

NEM

NEM

Ezek nem kitalált történetek.Minden ami Jézussal kapcsolatos az valódi.

A többi nem.

Mert ha nem valódi akkor nekünk annyi.akkor nem vallásos szemszögből így is úgy is annyi.

Készülhetünk a pusztulásra, mert nincs ember aki a földnek okozott kárt helyre tudná állítani, és nem lesznek túl élők!!!!!!

Kezdhetünk búcsúzkodni.

Nem viccelek.:(

2012. aug. 2. 00:02
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Előző. Kezdj el nyugtatókat szedni szerintem... de megteszi egy kis kamilla tea is.
2012. aug. 2. 00:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nem viccelek.:("

Nem viccelsz, de valószínűleg tévedsz.

2012. aug. 2. 07:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban az egész vallás semmit sem ér, csak az emberek túlfantáziált, tudatlanságukból fakadó képzeletbeli történet?"

Szerinted létezik Zeusz, Quetzacoatl, Mars? Akkor szentül hittek benne; ma a kialakulásától kezdve mindent tudunk ezekről a régebbi vallásokról és mára mitológiának tartjuk. Meg vagyok róla győződve, hogy egy-két évszázad múlva a mostani vallások is csak mitológiák lesznek. Nyilván a hívek meg vannak győződve hitek valódiságáról, szent könyveik hiteléről, csak mert pár szakállas azt mondja...

"S mi tradícióból, hivatásból kövessük a kitalált történeteinket?"

Nem. A vallásba a legtöbben beleszületnek és ez ellen nincs mit tenni.

2012. aug. 2. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, ha csak azért imádkozol, mert megszoktad.

De egyébként mondjuk úgy, hogy a vallás kb. ugyanaz,. mint a törvényeink. Van egy közösségi erkölcsi norma amit szabályokkal körülírnak és ezt elnevezik törvényeknek. Minden országban mások a törvények, de akik kvázi közel vannak a másikhoz valamilyen formában (helyileg, kulturálisan, egyéb rokonság), akkor a törvényeik is hasonlóak.

A vallás detto ilyen, csak egy kicsit másképp áll a dologhoz és mondjuk úgy, hogy némileg kibővíti a hatókörét. Szabályrendszer amiben az emberek eligazodhatnak. A vallás nem hit. A hithez meg nem kell vallás, mint ahogy ha erkölcsösen élsz, akkor igazából nincs szükséged törvényekre sem.

Imádkozz mert hiszel...de ha nem hiszel, felesleges önbecsapás imádkozni.

2012. aug. 2. 12:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja és mellesleg ezek a történetek szimbólumok. Nem szó szerint kell értelmezni és nem azt kell követni, hanem amit mutat, amit megpróbál közvetíteni. Értsd a "történeteket" ne a dramaturgiáján agyalj. :)
2012. aug. 2. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

"Valóban az egész vallás semmit sem ér?"

Valóban! Én nem is vagyok vallásos. Személyes élő kapcsolatom van Istennel. Annak van értelme!

"S mi tradícióból, hivatásból kövessük a kitalált történeteinket?"

Nem! Még csak eszedbe se jusson! Ha nincs személyes kapcsolatod Istennel és, nem kapsz tőle vezetést, útmutatást, akkor tényleg nincs értelme az egésznek. Ebben teljesen egyet értek veled!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. aug. 3. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát a vallás valoban nem sokat ér,Isten szemében legalábbis nem,az Istenben valo hit és a vele valo élo kapcsolat az a valodi,nem azért kell hinni mert erre tanitottak hanem aki találkozott Istennel az többé nem tud nem hinni legyen barmilyen vallása is.
2012. aug. 4. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!