Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui, ti nem úgy...

Jehova tanui, ti nem úgy vélitek, hogy mindenkinek joga van megálasztani a hitét?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert látom, hogy a 7-8 éves van mikor a 3-4 éves kisgyermekeket is magatokkal viszitek a házról házra járkáló térítésre. Szerintek ők tisztában vannak azzal mit tesztek és önszántukból mennek veletek? Ha pedig nincs kire hagyni a gyereket, akkor nem illene magatokkal cipelni mindenhova. Egy normális ember sem viszi a gyerekét a munkahelyre, nem?

Csak azért vetődött fel bennem ez a kérdés mert kiskoromban engem is elcibált az édesanyám istentiszteletekre amiket a hátam közepére sem kívántam. Unalmas, számomra semmitmondó szövegek és rémisztő(szent szellem által megszállt) vergődő emberek vettek körül.(az most mellékes, hogy ez hitgyüli volt, a lényeg ugyan az)

Úgy vélem, ha az ember elég érett rá, akkor kiválasztja melyik vallás áll hozzá legközelebb és e szerint él. Nem szabadna belenevelni a gyerekekbe a TI szemléleteteket mint ebben a videóban is láthatjuk:

http://www.youtube.com/watch?v=XPOfVQuV_hk

Ti mit szóltatok volna hozzá, ha a szüleitek krisna hívők lettek volna és nap mint nap matrákat kellett volna velük mormolnotok? Ezzel a példával senkit nem akarok megbántani a hitében(krisnások) csak egy szélsőéges példával akartam szemléltetni az álláspontom. Tehát, ha így nőttetek volna fel, esélyetek sem lenne jehova tanaival foglalkoznotok, mert élből elutasítanátok(a neveltetés miatt). Így, ebben a formában is jó dolognak tartjátok elvinni a gyerekeket magatokkal??

2013. máj. 25. 06:55
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
A bilbliàt a níceai zsinaton fabrikálta össze pár ember.
2013. jún. 18. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!