Lenne esélyem a Hága-i Nemzetközi Bíróságon ha Istent feljelenteném emberiség elleni bűncselekmény vádjával?
Konkrétan ezekre a vádakra gondolok:
- Népirtás + polgári lakosság elleni erőszak.
- Háborús uszítás + tiltott fegyver/ek alkalmazása.
- Faji elkülönítés + gazdasági és a politikai elnyomás
- Kulturális javak védelmének megsértése + a szabad vallásgyakorlat.
* Ezekre a vádakra éppen elég bizonyíték található a Bibliában.
Akiket felháborít a kérdésem, az olvassa át a Bibliát (még egyszer) és gondolkodjon el az olvasottakon.
#18 - Jézusról idáig szó sem volt.
De ha már megemlítetted, Ő is kimeríti a BTK 1-2 cikkelyét.
A kérdező kommentje:
Itt a sátán, HOL a sátán?
1.Moz.1,17 Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, amelyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. (áldozatok száma: az egész emberiség)
2.Moz.32,27 És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. (áldozatok száma: kb 3 000 halott)
4.Moz.16,35 És tűz jöve ki az Úrtól, és megemészté ama kétszáz és ötven férfiút, a kik füstölő szerekkel áldoznak vala.(áldozatok száma: 250)
4.Moz16,47-49 Vevé azért Áron a temjénezőt, a mint mondotta vala Mózes, és futa a község közé, és ímé elkezdődött vala a csapás a nép között. És füstölő áldozatot tőn, és engesztelést szerze a népnek. ... És valának, a kik megholtak vala e csapás alatt, tizennégy ezer hétszázan; azokon kivül, a kik megholtak vala a Kóré dolgáért. (áldozatok száma: 14 700)
4.Moz.31,7-9 És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden férfiút megölének. .... És fogságba vivék Izráel fiai a Midiániták feleségeit és azoknak kisdedeit, és azoknak minden barmát és minden nyáját, és minden vagyonát prédára veték. (áldozatok száma: 90 000)
Bir.7,22 És mikor a háromszáz ember belefújt kürtjébe, fordítá az Úr kinek-kinek fegyverét az ő felebarátja ellen az egész táborban,.... (áldozatok száma: 100 000)
És még folytathatnám. :(
Ezek Ó szövettségi történetek. Nos igen ezek megtörténtek de nem írtad le az előzményeket. Amikor valaki elkövetett súlyos bűnöket azt Isten megtorolta hogy ne terjedjen el a bűn.Vagy hogy ne tanulják el a pogányoktól a szokásaikat pld: gyermek áldozat,idegen isten imádása stb. Akkor ki kellett írtani azt a népet.Ez az ószövettség Izráel története. Én is javasolni tudom hogy olvasd az Új szövettséget ami jobb szövettség. ÖRÖM hír. Nem kell meghalnod mert egy csodálatos személy már megtette helyetted.Isten annyira szeret téged ,hogy elküldte az Ő fiát éretted.Én nem vallásról beszélek mert az nem üdvözít! Olvasd az új szövettséget és kívánom,hogy Isten szóljon hozzád az ige által. Ez egy hosszú téma most csak egyenlőre ennyit írtam.
Kérdező! menj! jelents! még ma! Indulj!!
Kérdeztem, szerinted miért áll két részből a Biblia?
Nem feleltél.. Eddig gondolom, nem vetted észre. Vagy kikopott a családod sok olvasásától az Újszövetség, és nem tudtad elolvasni.
Kedves Ítélethozó, most megint oda jutottunk, hogy a Bibliát nem kell szószerint értelmezni. ha-ha
Hogy is van akkor? Miért szentírás a Szentírás, ha kedvemre csűröm-csavarom szavait/értelmezését. Vagy csak azt kell szószerint venni ami éppen a helyzetnek megfelel. Nevetséges, sőt kiábrándító. Mindent - vagy semmit.
Kedves titak!
Ha lehet, akkor ne a Nemzetközi Bírósághoz fordulj, mert az államok közötti konfliktusokat kezel. Márpedig nehéz lenne megmagyaráznod, hogy te állam vagy, vagy akár a magyar államot képviseled Isten ellen.
Aúgy azt a bűncselekményt, amire te utalsz, emberiesség elleni bűncselekménynek hívják. Csak hogy pontos légy a megfogalmazásban.
Nem érted meg, hogy idióta emberek szana szét hamisították, elferdítették, hogy a saját hasznukat szolgálja? Mit nem értel ezen?
Ettől fügetlen nem azt jelenti, hogy elveted az egészet! Tele van igazságokkal. Csak ne dogmatikusan nézd!
re#24helyben vagyunk- már látszik a kérdezőnk egy Ady verset sem képes értelmezni.(persze, jelenteni azért tud)
Vagy így értelemez:
"Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput, falat
S mégis megkérdem tőletek:
Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?"
Ady Endre szülei: Góg és Magóg. Későn ért haza a költő, nem volt kapukulcsa, ezért dörömbölt a viceházmesternek.
stb így tovább
No most az a jogi keret, amibe az általad felsorolt bűncselekmények fel vannak sorolva az az emberekre vonatkozik. Szerinted Isten egy ember? Továbbá hogyan hajtanád végre az általad kigondolt esetleges büntetést? Inkább te gondolkozz el egy kicsit, már ha nem valami gyenge viccnek szántad a kérdést.
Maximum Jézust lehetne elítélni, de őt már sikerült egyszer.
Azt tanácsolom, hogy legyél inkább ateista! De komolyan. Mert ha ez a kérdés megszületett, akkor feltételezem, hogy még nem vagy az, mert ha ateista lennél, akkor nem hinnél Istenben, tehát elítélni sem akarnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!