Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lenne esélyem a Hága-i Nemzetk...

Titak kérdése:

Lenne esélyem a Hága-i Nemzetközi Bíróságon ha Istent feljelenteném emberiség elleni bűncselekmény vádjával?

Figyelt kérdés

Konkrétan ezekre a vádakra gondolok:

- Népirtás + polgári lakosság elleni erőszak.

- Háborús uszítás + tiltott fegyver/ek alkalmazása.

- Faji elkülönítés + gazdasági és a politikai elnyomás

- Kulturális javak védelmének megsértése + a szabad vallásgyakorlat.

* Ezekre a vádakra éppen elég bizonyíték található a Bibliában.

Akiket felháborít a kérdésem, az olvassa át a Bibliát (még egyszer) és gondolkodjon el az olvasottakon.

2013. máj. 24. 12:22
1 2 3 4 5
 11/42 Andizsuzsi ***** válasza:
53%
"szabad vallásgyakorlat" - ezt nem értem. Hol tiltja Isten a szabad vallásgyakorlást?
2013. máj. 24. 13:26
 12/42 A kérdező kommentje:

Itt a sátán, HOL a sátán?

1.Moz.1,17 Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, amelyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. (áldozatok száma: az egész emberiség)

2.Moz.32,27 És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. (áldozatok száma: kb 3 000 halott)

4.Moz.16,35 És tűz jöve ki az Úrtól, és megemészté ama kétszáz és ötven férfiút, a kik füstölő szerekkel áldoznak vala.(áldozatok száma: 250)

4.Moz16,47-49 Vevé azért Áron a temjénezőt, a mint mondotta vala Mózes, és futa a község közé, és ímé elkezdődött vala a csapás a nép között. És füstölő áldozatot tőn, és engesztelést szerze a népnek. ... És valának, a kik megholtak vala e csapás alatt, tizennégy ezer hétszázan; azokon kivül, a kik megholtak vala a Kóré dolgáért. (áldozatok száma: 14 700)

4.Moz.31,7-9 És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden férfiút megölének. .... És fogságba vivék Izráel fiai a Midiániták feleségeit és azoknak kisdedeit, és azoknak minden barmát és minden nyáját, és minden vagyonát prédára veték. (áldozatok száma: 90 000)

Bir.7,22 És mikor a háromszáz ember belefújt kürtjébe, fordítá az Úr kinek-kinek fegyverét az ő felebarátja ellen az egész táborban,.... (áldozatok száma: 100 000)

És még folytathatnám. :(

2013. máj. 24. 13:29
 13/42 anonim ***** válasza:
27%
Jól van, ügyes vagy, kérdező. Most kezd el szépen az Újszövetséget. Az Evangéliumokat - aminek jelentése :Jó hír.
2013. máj. 24. 13:31
 14/42 A kérdező kommentje:

" ... az Újszövetséget olvastad? ..."

Az az a rész ahol Jézus családfáját visszavezetik egész Ádámig. (persze Józsefen, az ácson keresztül, aki valójában nem is az apja, mégis királyi felmenői vannak)

2013. máj. 24. 13:34
 15/42 anonim ***** válasza:
*sőt! kezdd el :)
 16/42 anonim ***** válasza:
:):):)jó kérdés!
 17/42 A kérdező kommentje:

" ... Istent antropomorf lénynek képzeled."

IGEN, hisz van írva:

1.Moz.1,27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

2013. máj. 24. 13:36
 18/42 anonim ***** válasza:
36%

nem14kérdező, nem az, hanem ahol írja: Én előbb voltam, mint Ábrahám.

meg ez:

Jn8,31-48

Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult: „Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” "Ábrahám utódai vagyunk - felelték -, s nem szolgáltunk soha senkinek. Miért mondod hát, hogy szabadok lesztek?” 34Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mindenki szolga, aki bűnt követ el. A szolga nem marad ott mindig a házban, a Fiú azonban mindvégig ott marad. Ha tehát a Fiú szabaddá tesz benneteket, akkor valóban szabadok lesztek. Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok. Mégis az életemre törtök, mert nem fog rajtatok a szavam. Én azt hirdetem nektek, amit Atyámnál láttam, ti azt teszitek, amit atyátoktól tanultatok.”

Erre közbevágtak: „A mi atyánk Ábrahám!” Jézus így folytatta: „Ha Ábrahám fiai vagytok, azt tegyétek, amit Ábrahám tett. De ti az életemre törtök, bár az Istentől hallott igazságot hirdetem nektek. Ábrahám ezt nem tette. Azt teszitek, amit atyátok tett.” De tovább erősködtek: „Nem házasságtörésből születtünk, egy atyánk van, az Isten.”

Jézus ezt válaszolta: „Ha Isten volna az atyátok, akkor szeretnétek engem. Mert az Istentől való vagyok, tőle jöttem. Hisz nem magamtól jöttem, hanem ő küldött. Miért nem értitek a beszédemet? Azért, mert nem vagytok képesek meghallani a szavamat.

A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság.

Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.

Mégis, bár az igazságot hirdetem, nekem nem hisztek.

Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem? Aki az Istentől való, meghallja az Isten szavát. Ti azért nem halljátok meg, mert nem vagytok az Istentől valók.”

olvasd, és utána menj zokogni a Hága-i Nemzetközi Bíróságra, hogy nem érted, nem értheted, mert soha senki nem tanította neked.

2013. máj. 24. 13:42
 19/42 Ítélethozó ***** válasza:
0%

Kérdező az a tipikus birka, aki mindent szószerint értelmez, és nem képes a szavak mögé nézni, ami a Biblia esetében ráadásul nem, hogy fontos, hanem KÖTELEZŐ.

Bár ilyenek köztetek is vannak bőőőőven.

2013. máj. 24. 13:50
 20/42 anonim ***** válasza:
Nem Isten antropomorf, hanem az ember theomorf, azaz Istenhez hasonló.
2013. máj. 24. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!