Keresztények! Akinek élete végéig nem lesz házastársa, az szűzként hal meg?
Kedves Tzolko
Nem veszem ellenkezésnek.
Nos nem lett volna probléma, ha megnősül.
Ám Ő nem ezért született ide, és a házassággal járó felelősségek elvették volna a figyelmét, és az idejét attól a munkától amiért ide jött.
A Zsidó kultúrában a családfőnek gondoskodnia kellett a családjáról, feleségről a gyermekekről.
Ez pedig akadályozta volna a céljaiban.
Ráadásul tudta, hogy meg fog halni, és nem lett volna ésszerű özvegyet, és árva gyerekeket itt hagynia.
Ezért is nem nősült meg.
"Nőt" pedig nem tartott".. igen csak megszegte volna azt amit maga is tanított, és akkor nem lett volna hiteles.
(Máté 5:27, 28) . . .« 28 Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.
S nem is olvashatsz olyat, hogy Jézus ilyen téren foglalkozott volna Hölgyekkel.
Katy Weaver
:)
Nagyon vicces vagy.
Nem tudok lemondani, mert nem vagyok vezető állásba.
Rabszolgai feladatot látok el, parancsra. ha a "főnököm" úgy látja jónak, majd el mozdít Ebből a "pozícióból"
Kinek a szüzességéről szeretnél igazolást?
Mert Jézusét nem tudod Te sem és senki sem beszerezni, erre az atyja a garancia, aki tudja, hogy Jézus nem élt parázna életet.
Az enyém pedig lényegtelen, mert nem Én vagyok a megváltó.
Katy Weaver
Nem kell ahhoz hívőnek lennie valakinek, hogy ne tudjon szexuális kapcsolatot létesíteni valakivel. A példákat te hoztad, kérdező.
Ha pedig arra célzol, hogy valaki "nyomi" és hívőként csak házastárssal szexelhetne, akkor is a saját "nyomisága" miatt (és nem pedig azért mert hívő), nem lesz szexpartnere.
Remélem nem ment rá az egész délelőttöd, hogy kitaláld ezt az elég gyenge lábakon álló érvelést, a még ennél is butább kérdésedhez. Mert nem érte meg rászánni az időt.
Hogy is írja Jézus a Korinthusiakhoz írt első levelében (7:2-17)
I. Kor 7.8
"A nem házasoknak és az özvegyeknek ezt mondom: Jó, ha úgy maradnak, mint én is."
I. Kor 7.9
"De ha nem tartóztatják meg magukat, kössenek csak házasságot, mert jobb megházasodni, mint égni."
Szóval nincs velük okvetlenül probléma, egyszerűen képesek uralkodni a vágyaikon, ami nem azonos az elfojtással (ez utóbbi a probléma).
Jézus is ilyennek vallja magát, az ő szűz életét legfeljebb a szava hitelesíti, de aki hisz benne, annak ez elég, aki meg nem, az jobban teszi, ha nem idegesítse magát rajta.
Csatlakozom a 16-os válaszához.
Katy Weaver
ma 15:35
Ember, ne csessz már fel! Ha valakinek nem lesz felesége, mert "nyomi", attól még mint mondtam: ott vannak a prostik. A nyomiság meg nem zárja ki pl az alkalmi dugásokat, pl diszkóban, mint már említettem. De akár még csak simán barátja/barátnője is lehetne abban az esetben, ha a annyira azért nem nyomi, viszont a házassághoz már igen. Azt jobban megfontolják az emberek, hogy kivel... Ha valaki hívő, a további lehetőségek kiesnek. Remélem már érted, miről ugatok itt. Előbb írtam még egy adag szöveget neked amiben elmondtam a véleményem a hozzád hasonló kötekedő gyerekekről, de inkább kitöröltem, tudom hogy az a célod hogy felidegesíts, mert ettől neked jobb.
A többieknek köszönöm a válaszukat, többé-kevésbé választ kaptam.
Az ókorban a prostitúció megítélése teljesen más volt.
Görög területen előfordult, hogy a szüzességet el kellett adni, ez minden nőre vonatkozó szent rítus volt. Egyes templomok szolgáltatásai közé is tartozott ilyesmi, papnők tevékenysége és ezt mindenki igénybe vehette és éltek is ezzel a lehetőséggel. Különösen a déli, délkeleti területére volt ez jellemző a Mediterrán Világnak.
Annak ellenére, hogy a házasságtörést szigorúan büntették, ez a fajta tevékenység más megítélés alá esett.
Jézus is meglepő engedékenységet tanúsított a házasságtörő asszonnyal szemben,- az vesse rá az első követ, aki közületek bűntelen - mondta, mire mindenki elsomfordált.
Talán az is benne van ebben, hogy valamilyen módon neki is volt tapasztalata ezen a téren.
A régi korok szokásai, értékítéletei és bonyolult vonatkozásai ma már nem ismerhetők minden tekintetben.
Meg kell jegyeznem, hogy a puritán erkölcsök a kereszténység kialakulásának köszönhetők, de ez egy folyamat volt, 100-200 évvel későbbre tehető a végleges kialakulása.
Jézus korában még élhettek a szabadabb szokások.
Amint szó volt róla, akár felesége is lehetett, állítólag az apokrif iratok tartalmaznak erre adatokat és ez semmiben nem akadályozta volna meg munkájában, de valóban erre való utalással nem találkoztam még a Könyv olvasása során, sem pozitív, sem negatív értelemben.
Kérdező,
Bocs már ha az jött le hogy kötekedni akarok, de egyáltalán nem ez volt a cél. Szerintem akinek van barátnője, az simán házasodik is, aki meg egy nőt sem tud összeszedni, az csak magára vethet.
Azok aki (és most figyelj tőled idézek):"rondák, vagy betegek/nyomorékok, vagy csak a személyiségükben nem látja meg senki a szépet" nem járnak diszkóba, vagy ha igen akkor sem jön össze nekik senki. Vágod a logikát? Az ilyeneket beteg embernek vagy LOOSER-nek hívják akiknek bizony nem fog összejönni alkalmi sem, nemhogy feleség. És a válasz újfent az, hogy akinek nem jön össze, magára vessen.
Úgy tűnik elbeszéltünk egymás mellett, remélem így már érthetőbb mire gondoltam.
tegnap 22:22
Tudom miről beszélsz, csak már tapasztaltam az ellenkezőjét. A gimiben egy osztálytársnőm például úgy nézett ki mint egy vízi hulla, senkinek nem kellett kapcsolatra. Ha pedig elszánta magát és felment bulizni, előfordult, hogy megdugták. Ellenben nekem is volt már szám szerint 9 barátnőm, viszont egyikkel sem tudtam volna elképzelni, hogy vele éljem le az életem, viszont arra a pár hónapra/évre tökéletesek voltak. Érted a logikámat?
Egyébként köszönöm a válaszokat, némelyik egész elgondolkodtató volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!