Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Akinek élete...

Keresztények! Akinek élete végéig nem lesz házastársa, az szűzként hal meg?

Figyelt kérdés
Tehát simán vannak olyan emberek, akik nem kellenek senkinek. Vagy azért mert rondák, vagy betegek/nyomorékok, vagy csak a személyiségükben nem látja meg senki a szépet. Vagy nincs is egyáltalán. Vagy egyéb probléma van velük, és életük végéig nem lesz házastársuk. Ők megszívták?
2013. máj. 6. 20:14
1 2 3
 1/25 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Nem értem, mi köze a keresztényeknek ehhez a kérdéshez. Aki úgy hal meg, hogy előtte életében soha nem létesített szexuális kapcsolatot, az mind szűzen hal meg, vallástól függetlenül.
2013. máj. 6. 20:18
 2/25 anonim ***** válasza:
0%

Igen. szűzként hal meg.

Viszont aki a szüzességét nem adja fel, az még nem maradt le semmiről, csak Te látod úgy, mert azt hiszed, hogy a szexuális élet az egyedüli boldogság forrása.

Tévedsz Jézus másban látta a boldogságot, és Ő is szűzen halt meg.

Katy Weaver

2013. máj. 6. 20:23
 3/25 A kérdező kommentje:

Első: akinek házastársa nincs, barátnője/barátja attól még lehet, vagy elmehet prostihoz, vagy elmehet diszkóba, stb. Csak ez ugye paráznaság.

Katy: én soha nem állítottam, hogy ez az egyedüli boldogságforrás az életben. Csupán tudom, hogy alapvető emberi szükséglet.

2013. máj. 6. 20:28
 4/25 anonim ***** válasza:
47%
Alapvető? Nem vagy te sem tisztában ennek a fogalomnak a jelentésével. Alapvető az, ami nélkül meghal az ember. A szex nem az. Ne magadból indulj ki, vannak még normálisan működő emberek, akik nem erre építik az életük és a kapcsolataikat.
2013. máj. 6. 20:46
 5/25 Andizsuzsi ***** válasza:
90%

" Csupán tudom, hogy alapvető emberi szükséglet."

Ebben nagyon tévedsz. Alapvető szükséglet az evés, ivás és a lélegzés. Minden más alkalmazkodás kérdése.

2013. máj. 6. 20:50
 6/25 anonim ***** válasza:
38%

No hiszen!

Bizony előfordult, hogy a katolikus pap megszorongatta a menyecskéket, de az még a jobbik eset.

A pedofil botrányok nem csak ma vannak és Bocaccio történetei humorosan, kissé kihegyezve, de árulkodnak a régi szokásokról.

A zárdákban ha reszelve kapták a répát, beindult a homokozás, a barátok között is megesett, ugyan kérlek, ne légy naív.

Az egészséges nemi élet elfojtása tönkreteszi a pszichét, eszelős, mániákus, idegbeteg tulajdonságokat okozhat, de természetesen belátom, nem mindenkinél.

Talán a szentek között valóban volt nem mindennapi ember, vagy az átlag között is előfordulhatott olyan erős jellem, aki szörnyű gyötrődések árán ebben a tekintetben tiszta életet élt, véleményem szerint feleslegesen, hiszen egy jóvágású férfiembernek, meg egy derék, szépséges menyecskének nem hiába teremtette az a Teremtő, amit adott, mégpedig olyan módon, hogy kopni sem kopik el egyhamar és ezért én annak ellenére hálát adok neki, hogy nem is hiszek Istenben.

Nem mintha a hűség ellen beszélnék, de belátható, ez bizony az egyik legfontosabb dolog a világon.

2013. máj. 6. 21:00
 7/25 A kérdező kommentje:
Jó, rosszul használtam az "alapvető" szót. Egyszer elég volt kijavítani, a többi már felesleges volt. Helyette inkább elgondolkodhatnátok a kérdésen az "alapvető" helyére illő szóval. Mondjuk legyen "fontos".
2013. máj. 7. 06:31
 8/25 A kérdező kommentje:
Új kérdés: honnan tudjuk, hogy Jézus szűzen halt meg?
2013. máj. 7. 06:33
 9/25 anonim ***** válasza:
50%

Onnan, hogy egész életét a Teremtő akaratának szentelte, és nem akarta, hogy a család alapítás elterelje a figyelmét a szolgálatról, így nem nősült, gyerekei sem lettek, és nem is járt prostituáltakhoz, hogy a nemi vágyát kielégítse.

Ő törvényt teljesen betöltötte. nem élt parázna életet.

Katy Weaver

2013. máj. 7. 08:26
 10/25 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Katy!

Nem ellenkezni akarok Veled, csak nekem úgy tűnik, elég határozottan nyilatkozik az effajta kérdésekben, semmi tétovázás, mintha lenne tapasztalata.

Ha nem volt neki, akkor nem is igazán kompetens ezekben a dolgokban, hiszen más az elmélet, meg a gyakorlat.

Egészséges férfiember, csúnya sem volt, élete derekán, csak nem volt annyira peches, meg mivel egy szót sem ír erről a Biblia, akár felesége is lehetett, egyesek szerint gyermeke is volt.

Ezt aztán igazán nem lehet ilyen határozottan kijelenteni, mondjuk talán így, ki tudja, nem Való Világ a Biblia, magánügy is lehetséges benne.

2013. máj. 7. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!