Nincs elegetek a vallásokból?
Néha olyan érzésem van, hogy a vallások csak saját anyagi hasznuk érdekében korlátoznak az Istenhez vezető utak számában, ugyanis kétlem, hogy az a kreatív teremtőerő mely létrehozta ezt a komplex világot és a benne élőket, bármilyen módon is gátat szabna a felé vezető úton!
Szerintetek?
To:Soulpushing
From:Scavenger Of Human Sorrow
Subject:Religions
De igen. Ugy van ahogy irtad, nagyjabol. Az en olvasatomban a vallas egyszeru, bar jol alcazott es kivitelezett Lelekdiktatura. Tisztelet a kivetelnek. Biztos van normalis vallas is. Talan Sur az aki vagja ezeket, de lehet, h keverem, s nem o a "vallaskutato filozofus". (Es ez nem guny, tenyleg otthon van ezekben).
2-as!
azt hogy a zsdok igeg ugy eppen ti ketresztenyek obegatjatok!
Azzal én is egyet értek, hogy a vallást nem kell (kellene) ráerőltetni senkire... Igen,Magyarországon tulajdonképpen a vallás egyenlő a kereszténységgel és ez engem is zavar.
A gyerek beleszületik egy családba, beíratják hittan órára, aztán akkor ő is keresztény lesz. De szerintem az embereknek maguknak kellene kiválasztaniuk, hogy miben tudnak hinni. (a buddhisták például nem terjesztették erőszakkal a vallásukat, nem erőszakolták rá senkire és szerintem ez lenne a normális... :P )
tegnap 13:45
Teljesen igazad van. Pont ez a ráerőltetés az, ami elrontja az egészet. Ha a buddhizmust hozod fel, akkor nézzük azt: itthon jó, ha pár ezer követője van, viszont ők tényleg szívvel lélekkel tudják csinálni, mivel nem rájuk erőltették, hanem saját maguktól választottak olyan vallást, amivel azonosulni tudtak.
Ezzel szemben a kereszténység: mindenkire rá van erőltetve, hogy ez van, és kész. Nem csoda, hogy van, aki már kisgyerekkorban is lázadozik ellene. Már csecsemőkorban megkeresztelnek mindenkit (az eredendő bűn ürügyén), nyilvánvalóan azért, hogy még csak esély se legyen mást választani. Így akarnak minél több hívet szerezni, viszont pont az ellenkezőjét érik el: van egy nagyon kevés számú underground réteg(kb annyi mint a buddhisták), aki tényleg ezzel tud azonosulni, ez jön be neki, viszont a 90% az egyértelműen trágya. Fele próbálja követni, néha imádkozik, templomi esküvőt tart, de nem veszi valami komolyan, a másik fele meg tudomást sem vesz róla, hogy megkeresztelték, és a háta közepére sem kívánja az egészet.
Hát jól van ez így?
tegnap 23:29
Gondolkodtam rajta, hogy lemegyek a szintedig és elmagyarázom neked, hogy mi a különbség a vallás és az anyanyelv között, de ma annyira jó napom van... nem akarom elrontani. Ha csak viccnek szántad, akkor bocs... de nem röhögtem.
24-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!