Nincs elegetek a vallásokból?
Néha olyan érzésem van, hogy a vallások csak saját anyagi hasznuk érdekében korlátoznak az Istenhez vezető utak számában, ugyanis kétlem, hogy az a kreatív teremtőerő mely létrehozta ezt a komplex világot és a benne élőket, bármilyen módon is gátat szabna a felé vezető úton!
Szerintetek?
Azért kedves kérdező, mert Isten fia, Jézus aki a megváltónk erre az írásra mondta,vagy jelentette ki, hogy Istentől jött, és abszolút igazságnak nevezte.
A többi könyvre nem mondott ilyet.
Más részt nincs is összhangban Isten szándékával akaratával, mert neki van egy terve, amit megvalósít, és ezt egyetlen más könyv sem tartalmaz,
Ez a könyv tartalmazza a kezdetet, a lázadást, és a megoldást arra, miként fogja Isten helyre állítani a földön azt amit eleve eltervezett.
(János 17:16, 17) . . .. 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
Tehát az Biblia az Abszolút igazság, minden ami ebben van az tartalmazza Istenről az igazságot, és a terveket akaratot, kéréseket, stb.
A Teremtő egy és az akarata is egy,
ami a világban van az pedig megosztottságot okoz, mert szabadon akarnak Istenképet alkotni, és "vallást" gyakorolni, nem úgy ahogy a teremtő egységesen kéri, és elvárja mint imádatot.
Katy Weaver
Néha elegem van belőlük, amikor úgy érzem, inkább elválasztják egymástól az embereket, mintsem összehoznák őket. De ez hozzáállás kérdése.
Valójában azért jó, hogy vannak vallások, mert sok embernek megnyugvást és erőt adnak, illetve a "valahová tartozás" érzését. Na meg a legtöbb vallásban nem is maga a vallás a lényeg, hanem amit képvisel: Istent, vagy akár egy nemes eszmét...
Ha a vallások kölcsönösen el tudnák fogadni egymást (és az ateizmust is), akkor nem is lenne itt semmi baj.
Azt hiszem értem, mire gondolsz, amikor azt mondod hogy a kül. egyházak gátolnak valamilyen módon. De azt tudnod kell, hogy az ember-Isten kapcsolatot egyedül a mi bűnünk gátolja.
Istenben nincs bűn, és utálja a bűnt. Ránézni is utál. De éppen ezért, mert szeret, és mert kegyelmes, küldte el az Ő fiát, Jézust!
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)
Mindenkinek megfeledkezik Isten a bűneiről, aki hisz az Ő fiában. Aki hisz abban, hogy Isten valóban azt mondta róla, hogy "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!" (Mt 17,5); és valóban azt is mondta, hogy Jézus áldozata az, ami elég neki a bűneink megbocsátására. De csak Jézus áldozata! Ezért mondja azt, hogy:
"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9)
Nem a mi 'jó cselekedeteink'-ért bocsát meg Isten, hanem Jézus miatt bocsát meg. Mert Jézus áldozata az, ami kedves Őelőtte elsősorban, nem pedig az, amiket mi csinálunk.
És te is Istenhez vezető utakról beszélsz - értem mire gondolsz, de tisztázzuk: Istenhez csak Jézus Krisztuson keresztül vezet út, mert ezt mondja Jézus:
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)
És az a sok, mondhatni 'véletlenszerű út', az, hogy hogyan ismerjük meg Istent - ezek csak Jézus váltságán keresztül valósulhatnak meg. Ugyanis nélküle semmilyen út nem nyílhatna az ember számára Isten megismerése felé - ugyanis a bűn elválaszt Istentől.
Nos a Bibliát valóban emberek írták, mint egy 40-en.
De ezek nem az Ő gondolatuk.
Ugyan honnan tudhatta volna percre pontosan Mózes amikor elkezdte a Genezist leírni, hogy, hogyan kezdődött, az egész teremtés, meg Ádám lázadása, stb, amikor nem is volt ott?
Sőt a bibliát írók kijelentik, hogy amit leírtak az nem az Ő gondolatuk vagy értelmezésük, hanem a Teremtőé-
(2Timóteusz 3:15, 16) . . .. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos . . .
Katy Weaver
1,;-az nem "biblia" hanem Sefer h'Torah!
emberek irtak ugyan,de mi ezert mondjuk igy "Kol 'H",vagyis az UR Szava!
-(es semmiesetre sem sefer 'H,vagyis az UR konyve,mert nem az UR irta)-
az UR egyetlen valamit irt amit atadott Moishe Rabbenu-nak a Sinain levo Har Horeb-en a Torvenytablakat!!
Én 11 éve lettem megkeresztelve, de azóta se nagyon voltam templomban, nem az én ötletem volt akkor sem. Soha nem voltam vallásos, nem is hiszek ebben. Én pogánynak tartom magam, viszont a Wicca, mint természetvallás hosszú évek óta foglalkoztat. :) Én személy szerint tiszteletben tartom mások vallását, hitét, egészen addig amíg nem akarják rám erőszakolni, hiszen én sem teszem ezt. Ha véleménykülönbség lépne fel, szépen megtartom a 3 lépés távolságot, nem esek senki torkának, ha nem azt szajkózza, amit én :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!