Nem felnőtt korban önállóan kéne meghoznia az embereknek a döntést, hogy milyen vallást választanak?
Ha ki akarjátok űzni Istent az életetekből, ő ki fog menni.
A következményeken ne sírjatok, 40-50 év múlva.
> Na ez a fajta összehasonlítás azért meglehetősen problémás. Hiszen nem ezen múlik,hogy esetleg a pokolra jut valaki vagy sem..
Egyrészt, te úgy kezeled a kérdést mintha bizonyítást nyert volna, hogy van pokol, és hogy ezen múlik hogy oda kerülsz-e vagy nem. De ezek közül semmi nem nyert bizonyítást, legfeljebb te hihetsz benne. De mások is szabadon hihetnek bármi másban, tehát az összehasonlítás legfeljebb a te nézőpontodból tűnhet "rossznak". Egy valamire való értelmes társalgásnak részét képezi az, hogy megpróbálod megérteni mások nézőpontját, és nem állítod be a saját személyes hitedet úgy, mintha az közismert tény lenne.
A másik hozzáfűznivalóm, hogy minden döntésnek van súlya, és minden döntésed iránt relatív mértékű felelősséged van. Ha egy gyerekre rákényszerítenek valamit (legyen az akár vallás, viselkedés vagy egy társadalmi konvenció, vagy bármi) akkor az a legkevésbé sem az ő döntése. Ezért az ő felelőssége az adott ügyben csekély. Márpedig, ha valamiért nem vagy felelős, akkor azért senki nem küld örök kárhozatra. Legalábbis, úgy tudom hogy nincs olyan vallás ami oktalanul, vagy saját felelősségükön kívül álló okok miatt ítélné örök szenvedésre az embereket. Ez a kérdés nem fekete és fehér.
"Ha ki akarjátok űzni Istent az életetekből, ő ki fog menni.
A következményeken ne sírjatok, 40-50 év múlva."
Én nem fogok. De te se sírj, ha meghal egy rokonod, mert visszautasítottad a gyógyszeres kezelést és nem segített a ráimádkozás.
Egyébként sok idősebb embert ismerek, aki boldog anélkül, hogy vallásos lenne. Az egyik, amit a "nagyvallásosokban" utálok, hogy fenyegetnek minket. Mit fenyegetsz te engem? És ha én muzulmán vagyok, és abban hiszek, hogy te, aki gyaur vagy, te fogsz pokolba jutni, akkor mi van? Honnan tudod, hogy nem az araboknak van igazuk? Ugyanannyira hisznek az istenükben, mint te, ha nem jobban.
Tanulmányozd a buddhizmust, akkor lesz fogalmad arról, mi az igazi szentség. Nem azok a szentek, akik a középkorban megvették ezt a címet az egyháztól, meg felnégyeltették az ellenfeleiket.
Szia!
Dehogynem, éppen ezért a szülőknek rendkívül tudatosnak kell lennie a gyereknevelés terén, hiszen a gyermek hat-hét éves kora előtt mindent, mérlegelés nélkül igaznak fogad el, amit a szülő mond. Csak olyan dologról állíthatom biztosan a gyermekemnek, hogy ez az igazság, amiről tökéletesen bebizonyosodott, hogy az így van. Ha valaki, valamely vallással kapcsolatban ezt megteszi, az véleményem szerint tökéletesen kimeríti a felületesség és a felelőtlenség fogalmát, de hát erről is szól a generációs láncokat magába foglaló vallások nyáj-szindrómája.
Frank N. Stein!
"Úgy is dönthet, hogy nem jár többé templomba és úgy is, hogy elmélyíti a hitét, akár más gyülekezetben vagy vallási felekezetben."
Mi köze van a templomba, gyülekezetbe járásnak, vallási felekezethez tartozásnak, az Istenhithez?
"De én is kérdeznék valamit.Abba belegondoltatok Jézus miért nem maradt ott ahol befogadták,és nagy tiszteletnek örvendhetett neki nem volt szabad szabad akarata?"
Bocs, de én nem értem ezt a mondatod. Azt akarod kérdezni, hogy miért volt az, hogy Jézust üldözték?
De akkor én is kérdeznék valamit: abba belegondoltál, hogy a nem hívőknek Jézus nem több, mint egy állítólagos történelmi próféta? Hm? Azt kéne megérteni, hogy aki nem tagja a kereszténységnek, az nem a kereszténység előírásai szerint ítéli meg magát. A TE normád csak egy nézőpont a sok közül Miért minket térítesz itt, ezen az oldalon? Miért nem mész a muzulmánok közé és próbálod őket téríteni?
"MIT MŰVELTEK???Szálljatok magatokba amíg nem késő!!! Térjetek mag az igazsághoz és hagyjátok el a hamis vágyakat.Üdv."
Az igazsághoz? Az igazság az, hogy Jézus, ha létezett, 2000 éve halott, a tanait pedig több, mint 300 évvel később alakította dogmává egy, az akkori földi hatalmasságokból kialakuló "egyház", ezeknek a tanoknak egyes részeit eltúlozva, eltorzítva, más részeit meg cenzúrázva.
Az igazság az, hogy a bibliai istent még senki nem látta. Azt viszont látjuk, hogy a bibliát emberek alkották, azt látjuk, hogy tele van ellentmondásokkal és az ott leírt isten veszélyesen emberi, kísértetiesen hasonlít a kor földi uralkodóira, tükrözi az akkori ember gondolkodásmódját és természetesen férfi. Az igazság az, hogy ma már tudjuk, hogy minden nép minden korban imádott valamiféle istent. Az igazság az, hogy tudományos tény, hogy az emberi elme hittel pótolja a tudás hiányát.
Hinni abban hiszel, amiben akarsz. De olyan szavakkal, mint "igazság" ne dobálózz.
"Az igazság az, hogy tudományos tény, hogy az emberi elme hittel pótolja a tudás hiányát.
Hinni abban hiszel, amiben akarsz. De olyan szavakkal, mint "igazság" ne dobálózz."
Az igazság az, hogy tudományos tény, hogy az emberi elme hittel pótolja a tudás hiányát.
Hinni abban hiszel, amiben akarsz. De olyan szavakkal, mint "igazság" ne dobálózz."
Mert csak te dobálózhatsz az igazság szóval.:)
Teljesen ismered az emberi elmét.
Akkor téged nem a vágyaid irányítanak, hanem te irányítod őket!
"Teljesen ismered az emberi elmét.
Akkor téged nem a vágyaid irányítanak, hanem te irányítod őket!"
Amit írsz, az közönséges demagógia. Ilyet én nem mondtam, és a mondanivalómból egyik sem következik. Hogy a vágyaim hogy jönnek ide, azt pl. egyáltalán nem értem. Ez kb. olyan, mintha azt írnád, hogy "Az evolúció helytelen, mert Józsi bácsi tegnap sódert tett a talicskába". Nem tudsz érvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!