Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem felnőtt korban önállóan...

Nem felnőtt korban önállóan kéne meghoznia az embereknek a döntést, hogy milyen vallást választanak?

Figyelt kérdés
Isten számára úgy is mindegy,akkor meg minek erőltetni gyerek korban. Ráadásul ha mégis rossz vallásos iskolát választanak,nem az igazit,akkor azzal ugyanolyan rosszat tesznek,mintha nem vallásosba járatnák.
2013. ápr. 26. 09:39
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Na ez a fajta összehasonlítás azért meglehetősen problémás. Hiszen nem ezen múlik,hogy esetleg a pokolra jut valaki vagy sem..

Ugye?

Szóval maradjunk a témánál..

2013. ápr. 26. 11:43
 12/33 anonim ***** válasza:

Az a bej, hogy ezt lehetetlen megoldani. Még azok a vallások is, amelyek nem támogatják a gyerekek keresztelését (vagy más "beavató" szertartást), már gyermekkorban is a maguk vallására nevelik a gyereket. Ezek után már alapból nem lesz olyan rálátása a többire és valamilyen irányban (általában pozitívan) elfogult lesz az iránt, amiben felnőtt.

Mégis hogyan vennél rá egy a saját vallása nézeteit kizárólagosnak tartó szülőt, hogy szekulárisan nevelje a gyerekét? Pláne azokat, akik még a tudományt is vallásnak tartják.

2013. ápr. 26. 12:10
 13/33 anonim ***** válasza:
gyakorlatban ez kivitelezhetetlen, mert ugye a szülő megy templomba, imádkozik, olvasgatja a Bibliát, addig a gyerekek mit csinál? Eldönti, hogy melyik templomba fog járni és végigolvas mindenféle vallási könyvet, hogy dönthessen egyedül? Nincs olyan, hogy nem befolyásolja a szülő, még ha nem akarja, akkor is. Aztán: szülővárosomban 4 katolikus templom van, semmilyen más vallású nincs. Nem mondhatnám, hogy nagy a választék, ha dönteni akar...
2013. ápr. 26. 12:41
 14/33 anonim ***** válasza:

"rossz,vallásos iskolát választanak,nem az igazit,.."

Ez alatt mit értesz? Hogy vannak rossz vallások?

Akkor írhatunk neked bármit, hiszen saját magadat akarod igazolni, hogy neked van igazat. Megérteni a másik vallást úgyse fogod, csak mondod a magadét. Legyen a hitet szerint.

2013. ápr. 26. 13:09
 15/33 anonim ***** válasza:
Értem én a kérdést. Nálatok a gyülekezetbe egyetlen egy gyermeket sem visznek el a szülei, mert önállóan kéne meghoznia a gyereknek a döntést, hogy milyen vallást is válasszon.
2013. ápr. 26. 13:14
 16/33 anonim ***** válasza:
42%

Igen jó érzéssel tölt el, hogy a nem vallásosak aggódnak a gyermekek iránt.

Meleg házaspár gyermekei iránt is aggódsz, hogy milyen példát tanulnak,

Részeges szülő gyermeke miatt is aggódsz, hogy milyen példát tanulnak.

Szerinted rosszat tanulnak a gyermekek a templom/gyülekezetbe?

Igen, már ők lesznek a mások, mert nem fogják elfogadni a világ bűneit. Minden szabad lehessen ezért le kell rombolni az egyházakat. Ez a célod, hogy senki ne hasson a lelkiismeretedre, hogy minden szabad legyen?

2013. ápr. 26. 13:26
 17/33 A kérdező kommentje:

#16 kicsit el vagy tévedve.

Szerinted mindenki bűnös,aki nem hívő? Egyáltalán mi az,hogy bűn. Képzeld nem vagyok alkoholista,de vannak keresztények,akik azok. Szóval nem kell itt félremagyarázni. A melegeket se hozd fel, mert én ugyan elítélem,hogy gyerekük legyen,de ennek nem vallási oka van. Másrészt a fertővel kapcsolatosan hívők között is akadnak ,akik "megbotlanak" csak ugye az más,mintha egy ateista csinálná..

2013. ápr. 26. 13:55
 18/33 anonim ***** válasza:
72%

"Hadd kérdezzek vissza. Egy pici gyerekre rá lehet erőltetni, hogy Magyarul beszéljen?"

Nem Magyarul, hanem magyarul. A példa pedig rossz, mert a kommunikáció létkérdés, a vallás pedig nem. Ha egy gyerek nem tud kommunikálni az őt körülvevő világgal, akkor nem fejlődik ki egészséges személyisége és életképtelen lesz, viszont abba még senki nem halt bele, hogy nem vallásos. A beszédnek nincs alternatívája, a vallásnak van. A vallás nem létszükséglet.

2013. ápr. 26. 14:08
 19/33 anonim ***** válasza:
40%

" http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

Ez a szabadság? Térjetek meg bűneitekből! "

Milyen bűneinkből? Az miért bűn, ha valaki transzvesztita?

"Ezt hallani nem szeretitek, ezért leromboljátok az egyházat. Megfogjátok tapasztalni, hogy milyen Isten nélkül élni, hiszen ezt akarjátok."

Engem nem érdekel a keresztény vallás, mégis remekül érzem magam. Nem tudom, te speciel mit értesz "isten" alatt, de én így is rá tudok csodálkozni a természet és a föld szépségeire. Talán jobban is, mint egy olyan ember, aki egész életét egy kolostor falai között tölti, és életében nem látott még világító állatokat, gyógyhatású vizet, vagy csillagot, ami kijelöli az északi irányt. Miért jut automatikusan pokolra az, aki nem abban hisz, amiben te?

"Amikor már a disznók szintjére süllyedtek, hiszen szabadok vagytok, ezt is ki kell próbálni, hogy milyen, akkor majd eszetekbe jut, hogy mit is romboltatok le, és újra fel lesznek építve az egyházak."

Úgy beszélsz, egy iszlám radikális. Meghalsz, kutyahitű gyaur! :D

Viccet félretéve, én nem tudom, miért él "disznók szintjén" egy olyan ember, aki nem keresztény, hanem mondjuk keleti tanokat olvas, vagy a pszichológiában mélyül el. Szerintem az állatok se hisznek istenben (mivel nem tudnak gondolkozni), mégse hoznak katasztrófát a világra.

2013. ápr. 26. 14:14
 20/33 anonim ***** válasza:
53%

Szia!v

Nos az egyik kommentedre való reakcióval kezdem: a Szentírás szerint minden ember a pokolba kerül a halála után, mert a pokol ( héber seol, görög hádész) kifejezés a halottak tartózkodási helyét jelöli. Innen lesz feltámadás az igazaknak az életre, a bűnösöknek pedig az ítéletre.

Akkor a témára téve, jómagam hitoktatónak végeztem a Teológián és jelenleg is tanítok 3 korosztályban: ovisoknak, alsósoknak, és érettségivel bezárólag a "nagyoknak". A "tananyag" amit veszünk kizárólag a bibliai történetekről szól, ezen túlmenően csak személyes élmények megosztása történik, dogmatikai, hitvallásbeli kérdéseket nem érintünk. Érdemes lenne azoknak, akikben bármi kétség felmerül ezzel kapcsolatosan beülni egy-egy ilyen foglalkozásra, bibliaórára, hogy meggyőződjön arról amit mondok. Az én foglalkozásaim nyitottak, bárkit szívesen látok.

Jómagam két gyermeket nevelek a nagyobbik 14 a kisebbik 5 éves. Egyik sincs megkeresztelve, pontosan azért, hogy felnőtt korban eldönthesse melyik felekezethez kíván tartozni. A nagyobbik református gimnáziumba jár, és az iskolában református hittant tanul, annak ellenére, hogy én Adventista vagyok, és nálam ezt tanulja...

Szerintem a lényeg a nyitottság. Minden vallást ismerjen meg, akkor tud döntésre jutni.

Üdv. Péter

2013. ápr. 26. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!