Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten azt mondaná hogy öld...

Ha Isten azt mondaná hogy öld meg a saját gyereked, szüleid mindenféle ok nélkül (mint Ábrahámnak mondta), Te megtennéd?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 19:12
1 2 3 4 5
 1/50 Pietrosol ***** válasza:
46%

Szia!

Dehogy!

Ilyen jellegű isteni sugallatok nincsenek és nem is voltak, legfeljebb a nem épelméjűek gondolatvilágában.

2013. ápr. 12. 19:18
 2/50 anonim válasza:
51%
ismerd a történetet és meg tudod , hogy igen is volt ok.Probara tette Isten. Mivel sokáig nem jott ossze a gyerek nekik imadkoztak.Isten adott nekik egy fiut.utana mikor nagyobb lett akkot mondta Isten olje meg.es o szerette Istenét azért megtette volna mivel Ő adta nekik.És Abraham nem olte meg.de Isten iranti szeretetebol , fajo szivvel,de vegzett volna vele.És ha akkora hitem lenne mint neki , remelem lesz, akkor megtenném.
2013. ápr. 12. 19:46
 3/50 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem is köpném le és rúgnám jól meg, akkor is megmondanám neki, hogy ölje meg ő, ha tudja. De ahhoz előbb engem kell megölnie.

Viszont Isten ha ilyet mondana, akkor nyilván okkal mondaná.

Mivel én Isten jónak tekintem, így magyarázatot akarnék tőle. Könyörögnék, hogy ne akarjon ilyet stb...

Szóval üzletelnék vele egy kicsit, lefizetném az "az öreg fatert":D

Na jó, komolyabbra fordítva a szót.

Inkább gonosz démonnak tekinteném az illetőt.

Remélem azt azért tudod, hogy ennek a történetnek nem az a mondanivalója, hogy le kell vágni a gyerekeinket?

2013. ápr. 12. 19:50
 4/50 anonim ***** válasza:
61%
Meg kellett végül ölnie? Nem, hisz csak próba volt. Csak elmebeteg gondolhatja azt, hogy Isten meggondolta magát, azért nem kellett a gyereket levágnia. A kérdést meg már többször feltették, keress utána.
2013. ápr. 12. 20:25
 5/50 anonim ***** válasza:
38%
Ez a bibliai példabeszéd azért volt, mert Istenedet teljes szívedből kell szeretned és minden mástól jobban. Akár gyerekedtől, szülődtől, stb.
2013. ápr. 12. 21:27
 6/50 anonim ***** válasza:
37%
Igen.
2013. ápr. 12. 22:16
 7/50 anonim ***** válasza:
54%

Valóban feláldozták az elsőszülöttek javát (ezért is korcsosultak el).

A bibliai történet valójában eme áldozatok lezárását "szentesíti".

Indiában (talán) még ma is áldoznak embert Káli/Durgának.

2013. ápr. 12. 22:59
 8/50 anonim ***** válasza:
77%

Az, hogy a Biblia szerint Isten egyáltalán ilyen áldozatot kérhet, mégpedig a legnagyobb természetességgel, egyértelmű utalás arra, hogy a korai zsidók is követték az ókorban általános szokást, vagyis nemcsak állatot, de embert is áldoztak az Istenségnek. Számos egyéb vérengzés is található a Bibliában és a vallási türelmetlenséget az újszövetség is tartalmazza.

Mindez arra is fényt vet, hogy a fanatikus vallás valóban veszélyt jelenthet a többi emberre nézve. A fanatikus hajlamos lehet akár az önsanyargatásra és a szigorú böjt, a koplalás esetén akár víziói támadhatnak és képzelgéseit Isteni parancsnak is felfoghatja, így hát nagyon is lehetséges, hogy bekövetkezhet az ámokfutás. A történelem során számos példa volt erre. Igazán hibbantnak még koplalásra sincs ehhez szüksége, hiszen ha a józan esze nem parancsol neki, akkor minden lehetséges.

Azt kell mondanom, aki igennel felel a kérdésre, az nem normális.

2013. ápr. 12. 23:07
 9/50 anonim ***** válasza:
80%

Ha én ilyen jellegű sugallatokat hallanék, akkor először is felkeresnék egy pszichiátert.

Nem igazán tudom hová tenni ezt a bibliai történetet. Lehet, hogy Ábrahám itt átverés áldozata lett, és igazából a Sátán sugallatát hallotta?

Ha reálisabban nézzük: ez a történet arra is mutathat, hogy abban az időben még a zsidók is gyakoroltak emberáldozatot (ez csak egy feltevés).

2013. ápr. 13. 02:03
 10/50 Makoscsiga ***** válasza:
73%
Bónusz kérdés: "Honnan tudod, hogy valóban isten akarja ezt tőled?"
2013. ápr. 13. 02:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!