Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogy álltok ezekhez a...

Pendulum92 kérdése:

Ti hogy álltok ezekhez a kérdésekhez?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok, ha bármi sértőt láttok benne, kérlek nézzétek el, csupán beszélgetni szeretnék erről.

első:

Ha Isten egyedül a földön teremtett életet, miért teremtett annyi "üres" csillagrendszert is köré?(ahol ugyanúgy lehetséges az élet jelenléte?)

második:

Nem olvastam a Bibliát, de valaki írta, hogy van olyan rész benne, ahol azt írja, hogy a Föld az ember számára lett teremtve, és hogy kihasználja azt saját javára, másik részben pedig az áll, hogy ugye minden Isten műve, így rombolni a természetet bűn.

Ez kicsit ellentmondásos. Talán összeegyeztethető a fenntartható fejlődés eszméjével, ami olyan fejlődést jelent, ami nem rombolja a természetet?

2013. ápr. 9. 15:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy ezt vagy azt tartom elképzelhetőbbnek?

Ha elolvasod a 4-es válaszomat, akkor láthatod, hogy mindkettő variációt elfogadhatónak tartom, és meg is magyarázom, hogy miért. Nincs gondom sem ezzel az elmélettel, sem amazzal. Egészen addig nincs gondom semmilyen elmélettel, amíg nem áll ellentétben az írásokkal.

Szia

2013. ápr. 11. 20:52
 22/23 A kérdező kommentje:
Én még mindig várok egy fizikai magyarázatot erre a tükröződésre :)
2013. ápr. 11. 22:47
 23/23 anonim ***** válasza:
#21 De hogyan tudsz két egymásnak ellentmondó elképzelést igaznak tartani? Az egyik verzióban való hit szerintem automatikusan kizárja a másikban való hitet. Vagy végtelen számú csillag van egy végtelen univerzumban, vagy véges számú csillag van egy véges univerzumban. A kettőt szerintem nem lehet egyszerre igaznak gondolni. (Olyan ez mint a Mikulás. Az ember vagy elhiszi, hogy a Mikulás pakolja tele a csizmáját csokoládéval, vagy tudja hogy a szülei teszik az édességet a lábbelibe. A kettőt nem nagyon lehet közös nevezőre hozni.)
2013. ápr. 12. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!