Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogy álltok ezekhez a...

Pendulum92 kérdése:

Ti hogy álltok ezekhez a kérdésekhez?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok, ha bármi sértőt láttok benne, kérlek nézzétek el, csupán beszélgetni szeretnék erről.

első:

Ha Isten egyedül a földön teremtett életet, miért teremtett annyi "üres" csillagrendszert is köré?(ahol ugyanúgy lehetséges az élet jelenléte?)

második:

Nem olvastam a Bibliát, de valaki írta, hogy van olyan rész benne, ahol azt írja, hogy a Föld az ember számára lett teremtve, és hogy kihasználja azt saját javára, másik részben pedig az áll, hogy ugye minden Isten műve, így rombolni a természetet bűn.

Ez kicsit ellentmondásos. Talán összeegyeztethető a fenntartható fejlődés eszméjével, ami olyan fejlődést jelent, ami nem rombolja a természetet?

2013. ápr. 9. 15:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as! Az oda-vissza tükröződés nem a föld és a jegkupola között történhet, hanem a gömb egyik része és a másik része között.

A lehurrogóknak üzenném, hogy ha építő jelleggel nem tudnak válaszolni, akkor miért teszitek? Ahogy említettem ez egy elméletem, de ha ti láttátok mi van a csillagokon túl, meséljétek el nekem is.

2013. ápr. 10. 06:52
 12/23 A kérdező kommentje:
Ez a jégburok hol van? A holdraszállás hogy lehetséges? A NASA hogy tudott szondákat küldeni a Marshoz?
2013. ápr. 10. 11:14
 13/23 anonim ***** válasza:

Kopernikusz és Kepler óta ezerszám jelentek meg csillagászati tartalmú kiadványok, könyvek, brossurák. Újabban videókat tanulmányozhatsz. A Youtube - on elég ha beírod, hogy : Nap, Föld, Hold, Univerzum, csillag, vagy ami érdekel és számtalan ismeretterjesztő filmet nézhetsz meg.

Mielőtt elméletek gyártásába fognál, javaslom, az alapokkal legyél előbb tisztában.

2013. ápr. 10. 11:16
 14/23 Szeressük egymást ***** válasza:

"első:

Ha Isten egyedül a földön teremtett életet,

miért teremtett annyi "üres"

csillagrendszert is köré?(ahol ugyanúgy

lehetséges az élet jelenléte?)"

Részben azért hogy csodáljuk a hatalmát. :-)

A Biblia szerint nem lakatlan az égbolt felettünk. A második égben, vagyis a minket körülvevő kozmoszban, bukott angyalok seregei laknak. Az felett helyezkedik el a menny, a harmadik ég, Isten birodalma.

2013. ápr. 10. 16:08
 15/23 anonim ***** válasza:
#11 Én pontosan értem, hogy a csillagok fénye a két jégburok között verődik oda és vissza. Emiatt hisszük azt hogy rengeteg csillag van a fejünk felett. De 4-es válaszodban azt állítottad, hogy a földhöz közelebbi jégburok (amelyik a madarak égboltját elválasztja a csillagok égboltjától) az özönvízzel leszakadt. Így viszont már csak 1 jégburok marad, tehát a csillagok fénye nem tud oda-vissza verődni, azaz az elmélete hibás, mert ha felnézel az égre akkor nagyon sok csillagot látsz.
2013. ápr. 10. 17:07
 16/23 anonim ***** válasza:
Tehát képzelj el egy néhány ezer fényévnyi átmérőjű gömböt, vagy akkorát, amekkorát akarsz, nekem mindegy. Ebben a gömbben lennénk mi, a kis bolygónk, és a környező bolygók, holdak, a Nap, és néhány csillag. Tehát oké, hogy egy burok van, de az körbeveszi az egészet. Olyan, bár ez sík tükör, mintha belenéznél egy szekrénybe, amelynek mindkét belső oldalán egymással szembe egy egy tükör lenne. Ha elfordítod a fejed, akkor rengeteg tükörképet látsz a saját fejedről. Ugyan ez, csak egy tükörgömb, vagy mit tudom én milyen alakzat belsejében képzeld el.
2013. ápr. 10. 17:27
 17/23 A kérdező kommentje:

Én már csak a fizikai részét nem értem. Min verődik ide-oda?

Ha valami sokszor visszaverődik, abból nem lesz több.

Másik dolog, ha az a jégburok olyan, mint egy tükör, és ide oda verődik a csillagok fénye, az végül ugyanúgy egy pont lesz, és nem is láthatnánk, mivel egy tükör visszaveri a fényt, nem engedi át. ( ha megfordítasz egy tükröt, nem látod magad)

Gondoljatok a mikroszkópra: ott a megfigyelt tárgy vagy 2 (okulár és objektív) tükrön verődik visza, miközben nagyobb lesz, de csak 1 tárgy marad akkor is.

Tehát néhány csillagból nem lehet több simán visszaverődés útján.

2013. ápr. 10. 19:50
 18/23 anonim ***** válasza:
#16 Világos, tehát egy "tükörterem" közepén vagyunk (csak megértem lassan). Már csak arra kellene magyarázatot találni, hogy Isten miért akarna minket ilyen körmönfont módon becsapni. Miért akarja hogy azt higgyük, hogy világunkban megszámlálhatatlanul sok csillag van?
2013. ápr. 11. 18:57
 19/23 anonim ***** válasza:

Átverne? Megmondta, hogy elválasztotta a vizeket a vizektől, és az égből egek lettek. Azt is megmondta, hogy nem lehet megszámolni a csillagok számát. Miért mondta volna, hogy tükör lenne az egész mögött? Az embernél sem mondta, hogy gének vannak vagy sejtek az egész mögött. Kit érdekel? Leomlik és semmivé lesz. A Jelenések könyvében van egy olyan leírás, mint amikor a vízözönnél leszakadt a kupola, az a másik kupola is le fog szakadni.

Jel 6,13-14

13. És az ég csillagai a földre hullának, miképen a fügefa hullatja éretlen gyümölcseit, mikor nagy szél rázza.

14. És az ég eltakarodék, mint mikor a papírtekercset összegöngyölítik; és minden hegy és sziget helyéből elmozdíttaték.

De ez csak egy esetleges balga elmélet, remélem az Úr a tévedésemen jót mosolyog és nem a haragját bőszítem még ezzel az okoskodással.

Szia

2013. ápr. 11. 19:58
 20/23 anonim ***** válasza:
#19 Engem nem Isten motivációja érdekel, gondolom arra úgysem tudnál válaszolni. Arra vagyok kíváncsi, hogy te miért hiszed azt, hogy Isten be akarna csapni minket a csillagok valós számával. Valamiért azt gondolod, hogy a csillagok száma véges, és a tudományos álláspont egy optikai csalódásra alapul. Miért tartod elfogadhatóbbnak (hihetőbbnek, ésszerűbbnek) az Isten által teremtett univerzumot kevés csillaggal, egy Isten által teremtett univerzumnál amiben végtelenül sok csillag van?
2013. ápr. 11. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!