Ti hogy álltok ezekhez a kérdésekhez?
Nem provokálni akarok, ha bármi sértőt láttok benne, kérlek nézzétek el, csupán beszélgetni szeretnék erről.
első:
Ha Isten egyedül a földön teremtett életet, miért teremtett annyi "üres" csillagrendszert is köré?(ahol ugyanúgy lehetséges az élet jelenléte?)
második:
Nem olvastam a Bibliát, de valaki írta, hogy van olyan rész benne, ahol azt írja, hogy a Föld az ember számára lett teremtve, és hogy kihasználja azt saját javára, másik részben pedig az áll, hogy ugye minden Isten műve, így rombolni a természetet bűn.
Ez kicsit ellentmondásos. Talán összeegyeztethető a fenntartható fejlődés eszméjével, ami olyan fejlődést jelent, ami nem rombolja a természetet?
Kedves 8-as! Az oda-vissza tükröződés nem a föld és a jegkupola között történhet, hanem a gömb egyik része és a másik része között.
A lehurrogóknak üzenném, hogy ha építő jelleggel nem tudnak válaszolni, akkor miért teszitek? Ahogy említettem ez egy elméletem, de ha ti láttátok mi van a csillagokon túl, meséljétek el nekem is.
Kopernikusz és Kepler óta ezerszám jelentek meg csillagászati tartalmú kiadványok, könyvek, brossurák. Újabban videókat tanulmányozhatsz. A Youtube - on elég ha beírod, hogy : Nap, Föld, Hold, Univerzum, csillag, vagy ami érdekel és számtalan ismeretterjesztő filmet nézhetsz meg.
Mielőtt elméletek gyártásába fognál, javaslom, az alapokkal legyél előbb tisztában.
"első:
Ha Isten egyedül a földön teremtett életet,
miért teremtett annyi "üres"
csillagrendszert is köré?(ahol ugyanúgy
lehetséges az élet jelenléte?)"
Részben azért hogy csodáljuk a hatalmát. :-)
A Biblia szerint nem lakatlan az égbolt felettünk. A második égben, vagyis a minket körülvevő kozmoszban, bukott angyalok seregei laknak. Az felett helyezkedik el a menny, a harmadik ég, Isten birodalma.
Én már csak a fizikai részét nem értem. Min verődik ide-oda?
Ha valami sokszor visszaverődik, abból nem lesz több.
Másik dolog, ha az a jégburok olyan, mint egy tükör, és ide oda verődik a csillagok fénye, az végül ugyanúgy egy pont lesz, és nem is láthatnánk, mivel egy tükör visszaveri a fényt, nem engedi át. ( ha megfordítasz egy tükröt, nem látod magad)
Gondoljatok a mikroszkópra: ott a megfigyelt tárgy vagy 2 (okulár és objektív) tükrön verődik visza, miközben nagyobb lesz, de csak 1 tárgy marad akkor is.
Tehát néhány csillagból nem lehet több simán visszaverődés útján.
Átverne? Megmondta, hogy elválasztotta a vizeket a vizektől, és az égből egek lettek. Azt is megmondta, hogy nem lehet megszámolni a csillagok számát. Miért mondta volna, hogy tükör lenne az egész mögött? Az embernél sem mondta, hogy gének vannak vagy sejtek az egész mögött. Kit érdekel? Leomlik és semmivé lesz. A Jelenések könyvében van egy olyan leírás, mint amikor a vízözönnél leszakadt a kupola, az a másik kupola is le fog szakadni.
Jel 6,13-14
13. És az ég csillagai a földre hullának, miképen a fügefa hullatja éretlen gyümölcseit, mikor nagy szél rázza.
14. És az ég eltakarodék, mint mikor a papírtekercset összegöngyölítik; és minden hegy és sziget helyéből elmozdíttaték.
De ez csak egy esetleges balga elmélet, remélem az Úr a tévedésemen jót mosolyog és nem a haragját bőszítem még ezzel az okoskodással.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!