Felismernék az emberek Jézust, ha ma újra eljönne vagy újra megfeszítenék?
Hát ez jó kérdés. Szerintem, akik elmélyülnek a hitben, azok felismernék.. és felismerik nap mint nap, amikor a másik emberben, az állatban, a növényben, a megmunkálásra váró anyagban találkoznak Istennel.
Már a régieket is foglalkoztatta ez a kérdés: Lukács evangélista (18,8):
"De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?"
Ez sok mindentől függ. Attól is, hogy milyen formában jönne el és hogyan viselkedne.
Mert ha egy hajléktalan ember megtörné a kenyeret és meghúzná a boros üvegét azzal a szöveggel, hogy kövesd őt és mondj le mindenedről, mindenkiért, akkor te megtennéd?
Szerinted kire lenne veszélyes egy ilyen ember és milyen formában?
Biztos lenne aki meg szeretné feszíteni bármi miatt.
Hiszen sok olyan ember van, akiket nehéz ma is megérteni, olyan tetteket csinálnak....
Valószínű lennének szekták, akik azzal a céllal feszítenék meg, hogy meg kell halnia értünk....
El tudnád képzelni, hogy Jézus ott áll a McDonald's -ban és árulja a hamburgert?:)
Vagy azt, hogy elnöknek választják Amerikában?
Tényleg csak akkor lennétek biztos benne, hogy valaki Jézus, ha csodákat csinálna?
Mert szerintem akkor is sokan démonnak mondanák.
Amíg nem éreznétek a testetekben, nem látnátok magatokon a változást biztos nem hinnétek.
Valószínű,hogy most is félreértenék,mint anno.És van egy olyan tippem,hogy a komoly vallásos emberek ítélnék el elsőnek,mivel ők ragaszkodnak megrögzötten a bibliai,és hitük szerinti verziókhoz,hogy parádés fényfelhőben,meg pont úgy kell eljönnie,ahogy az le van írva.Hiába magyarázná Jézus,hogy az ő lényének nem ez a lényege,meg lenne vádolva,hogy hazudik,ő a sátán,az antikrisztus,és meg akarja téveszteni a népeket.Holott a vele kapcsolatos félreértések már a bibliai időkben is megvoltak,így aki ragaszkodik az írás kizárólagos igazságosságához,az nem is gondol rá,hogy nem biztos,hogy az az igaz,amit annak tart.
Az akkori egyház sem tudta elfogadni,hogy Jézus nem azt képviseli,amit ők akarnak.A vallási fanatizmus ilyen.
Jn 10,14 Én vagyok a jó pásztor; és ismerem
az enyéimet, és engem is ismernek
az enyéim
A biblia persze, hogy nem írja, csak én feltételezem.
Illetve nem csak én.:
Nem tudom bejön-e a link
A Bibliában leírt próféciákból lehet látni, hogy Jézus királysága elkezdte uralmát, tehát itt van, de nem fizikailag.
Ezt az emberek szabad szemmel ezért nem is láthatják.
A jelekből lehet látni, hogy a szét választó munka ezekben az utolsó napokban folyik.
az emberek nem vették észre csak azok akik, ahogy valaki írta, a juhai felismerték a jelenlétét.
Ezért elkezdtek aktívan cselekedni, hogy jó munkában legyenek amikor Jézus vissza tér.
A kérdésedre pedig:
hogy ha a mi időnkben lenne a megváltás, akkor ugyan úgy megölnék az emberek, de nem "keresztre", vagy oszlopra, hanem modern eszközökkel végeznék ki.
"Amíg nem éreznétek a testetekben, nem látnátok magatokon a változást biztos nem hinnétek." vagy bármi ehhez hasonló felismerési mód miért bombabiztos?
Egy megfelelő erővel rendelkező lény nem tudta átverni az agyadat és kimosni a fejedet úgy hogy azt hidd ami neki kell.
ha megjelenne egy ál-Jézus és a valódi a mellé állnál akinek hamarabb elér befolyásoló ereje és őt tartanád igazinak.
még a sima emberek kezében is sok eszköz van hogy befolyásolja más emberek akaratát ez a természetfelettinek csettintés.
"hogy ha a mi időnkben lenne a megváltás, akkor ugyan úgy megölnék az emberek, de nem "keresztre", vagy oszlopra, hanem modern eszközökkel végeznék ki."
ami valószínűsíthető: az iszlám terrorszervezetek megpróbálnák felrobbantani mikor földjükre lép. Egy útszéli IED-vel összeismerkedhetne,és ezután az utána levő keresztényennek az IED lenne a jelkép:P
vagy
egyszerűen elmegyógyintézetben/börtönbe kötne ki, ha túlzásba vinné a dolgokat. pl.A facebook képen levő dolgot csinálná, ami bűntény.
Jó lehet nevetni ezen a Jézus így vagy úgy, de Föld lakosságának többségének úgy 6 milliárd embernek ez nem mond semmit.
és a maradék 1 milliárdból is csak kicsi kisebbség tartja komolynak a Jézusos dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!