Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy fogadnák ma Jézust?...

Hogy fogadnák ma Jézust? Felismernék hogy ő az?

Figyelt kérdés
Ha Jézus ma újra közénk jönne akkor a legtöbb ember elutasítaná? Az is lehet hogy letartóztatnák és elitélnék mint anno? hinnének neki/benne sokan?
2010. aug. 23. 05:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%

Hát... szerintem ha most jönne Jézus a földre ISMÉT, akkor mindenki egy utolsó szetnk*csögnek hívná. Senki sem hinne neki, mindenki elutasítaná és feltehetőleg diliházba zárnák.

Ha Jézus most jönne ELŐSZÖR a földre akkor ugyan úgy járna mint anno csak most nem keresztet kellet volna cipelnie, hanem gödröt ásnia magának.

Nem vagyok hívő bár meg vagyok keresztelve, hiszem, hogy Jézus létezett de elutasítom, hogy Isten fia lett volna. Akárhonnan is nézzük Jézus egy tiszta szívű ember volt ami a végén a saját halálát okozta... mai szóval így jellemeznél: LÚZER. Lehet tényleg egy szent ember volt de nem "életképes". Ennyi erővel imádhatnánk rajta kívül még millió embert akit ott akkor keresztre feszítettek.

2010. aug. 23. 06:17
 2/11 anonim ***** válasza:
49%

Valószínűleg lennének követői, de amúgy általánosságban semlegesen állna hozzá a közvélemény. Nem tartóztatnák le; ugyan miért is tennék? Vallásszabadság van. Ha a szcientológia és egyéb szekták nyugodtan működhetnek, akkor pont Jézust tartóztatnák le? Mivel nem végeznék ki, nem is lenne akkora műsort csinálni a halálából, hogy az emberek felfigyeljenek rá.

Ami engem illet, ugyanúgy állnék hozzá. Bár hozzáteszem, magában Jézus tanításai elfogadhatóbb, mint az, amit még hozzátesz a kereszténység.

2010. aug. 23. 06:56
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Ugyanaz lenne, mint ami volt. Talán még kevesebben hinnének neki, hiszen übersok a "felhomályosult", modern gondolkodású ember. Ha csak nem bizonyítaná, hogy ő az (amivel magának a hitnek az alapjait döntené romba), szkeptikusan fogadnák. Ha meg bizonyítaná, elkapnák és bedugnák egy laborba tesztelni. No persze ez Jézusnak nem lenne nagy akadály, kereszt helyett nátrium-cianidot szipákolna önként.
2010. aug. 23. 08:27
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
sztem lennének követői,és biztos lennének akik elutasítanák,úgy mint akkor.bár megérteni nem hiszem,hogy megértenék az üzenetét....csak kevesen fognák fel,mint ahogy az anno történt.meg aztán ha nem pontosan ugy jönne el,mint ahogy azt várják a jehovisták meg a keresztények akkor ráfognák,hogy nem is ő Jézus hanem az antikrisztus.
2010. aug. 23. 08:30
 5/11 anonim ***** válasza:

A többiek már elmondták, és valóban, az emberek nem hinnének neki, őrültnek tartanák, aki csak bemeséli magának.

Én nem vagyok hívő, de megértem azok világlátását, akik igen. Lennének követői, akik tán még az ismerőseim közül is kikerülnének, de sokan a szokásos begyöpösödött gondolkodás szerint elítélnék.

2010. aug. 23. 09:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Hasonló sorsra jutna mint régen!Valószínűleg saját fanatikus követői ítélnék elektrosokk kezelésre(vagy még rosszabb)!

A történelem (?),bizonyára ismételné önmagát!Az ember legbelül nem sokat változott!

2010. aug. 23. 10:49
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Jézus a második eljövetelekor már nem az ismert "bárány" Jézus lesz, hanem a "harcos" Jézus. Mennyei seregeivel eljön, hogy rendet tegyen a Földön, és Ítéletet hirdet.
2010. aug. 23. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
utolsó szerintem te összekevered jézust valaki mással.....ha Jézus ilyen ítélkező lenne akkor nem lenne különb az emberek legtöbbjénél.ő a szeretetet tanította mikor lejött a földre,és ő maga is a szeretet legmagasabb mércéje szerint élt(szerette az ellenségeit is)gondolod,hogy ha lejönne másodszor is,akkor,egy ítélkező,haragos lelkületű egyénné változna a személyisége? akkor minek jönne le egyáltalán,ítélkezésre bárki képes,a sarki fűszeres,és az öltönyös üzletember egyaránt,de a szeretetet már sokkal nehezebb megvalósítani.pont azért volt ő Jézus,mert kiemelkedő példát mutatott,a vallásosok is ezért rajonganak érte ugyebár.
2010. aug. 24. 11:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves 11:38 Igen Ítélkezni fog eljönni hamarosan Jézus a többi angyallal együtt !És ha ítélkezik biztos ,hogy nem a szeretetről fog beszédet tartani ! Az ítélkezéskor ítélkezni kell ,nem ?Attól még nem változik meg a személyisége csak éppen egyszer véget kell vetni ennek az igazságtalanságnak és gonoszságnak !!Ha nem történne ítélkezés ,az lenne igazságtalan a többiek részéről !

És igen harcosnak van leírva a Bibliában több helyen is :

"És láttam ,és íme ,egy fehér ló ,és a rajta ülőnél íj volt ,és koronát adtak neki ,és kivonult győztesen ,hogy teljessé tegye győzelmét "(jelenések 6:2)

És hogy a kérdésre is válaszoljak ,valószínűleg ma is épp úgy fogadnák Jézust ,mint régen .Minden az ember szívállapotától függ .Ha valakinek jó a szívállapota ,most is jól fogadná Jézust ,de így látatlanul is hisz benne ! De ha valakinek nem jó a szívállapota ,most sem hisz ,és ha személyesen jönne is elé Jézus ,akkor sem hinne !

Egyébként már eljött másodszor Jézus ,csak a világ számára ez nem volt látható ,hisz ugyanúgy jött el ,mint ahogy elment a feltámadása után nem sokkal az égbe !

Ezt sem látta más csak a tanítványai ! (Cselekedetek 1:11)

Ha szeretne valaki erről többet tudni ,írjon nekem !

2010. aug. 24. 17:50
 10/11 anonim ***** válasza:

És igen harcosnak van leírva a Bibliában több helyen is :

"És láttam ,és íme ,egy fehér ló ,és a rajta ülőnél íj volt ,és koronát adtak neki ,és kivonult győztesen ,hogy teljessé tegye győzelmét "(jelenések 6:2)

Rendben,hát te tudod,hogy istenben akarsz-e hinni(a szeretetben,amit Jézus is tanított)vagy a bibliában,ami nagyrészt emberek elméje álltal íródott.

de aztán igyekezz ám példás életet élni,nehogy téged is megítéljen ez az igen szigorú Jézus,mert nem lehet tudni milyen kedve lesz....:-)

2010. aug. 25. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!