Hogy fogadnák az emberek, ha Jézus nőként térne vissza?
2000 évvel ezelőtt magától értetődő volt, hogy Isten nem testesülhet meg vagy nem küldheti el az emberek megsegítésére szánt lelket nőként, hisz az akkori társadalomban talán még azok sem méltatták volna figyelemre egy nő szavait, akik egyébként Jézus követőivé váltak.
De mert Isten - az Atya megnevezés ellenére - se nem férfi, se nem nő, és maga a lélek is nemtelen, semmi akadálya nincs annak, hogy Jézus második eljövetelekor immár nőként szülessen meg. Ma már elviekben ugyanannyi hitele lehetne, mint egy férfi-nemű Megváltónak, és ezzel az Isten is ellensúlyozhatná a kereszténység egyébként erős hímsovinizmusát (de most nem ez a vita tárgya, ne ebbe kössünk bele).
Mi a véleményetek erről?
:)
Nos, én inkább valami olyanra gondoltam, hogyan fogadnák a hívők a Megváltót "nemváltását"?
Szerintem erre nem igazán kapsz választ:)
De felvetésnek tökéletes.
Tényleg érdekes felvetés, de ha ő valóban a Fiú lenne (még ha ellentmondásosan hangzik is), akkor egy igazán (!) hívő ugyanúgy felismerné, ahogyan felismerték kétezer évvel ezelőtt.
Ha én lennék konkrétan az illető, és valóban meggyőzne/meggyőződnék, hogy ő a Megváltó, akkor én lennék a legboldogabb ember a világon, és egyáltalán nem érdekelne a neme.
"Jézus második eljövetelekor immár nőként szülessen meg"
Na itt látszik meg mennyire ostoba vagy, és ha valamit nem tudsz, ne firtasd. Jézus második eljövetelekor nem fog újra megszületni, ez nem reinkarnáció. Csupán azért öltött emberi alakot, hogy magára vegye a világ bűneit, és a büntetést, és hogy megváltson. Második eljövetelekor, isteni dicsőségében fog eljönni és betejesíti amit megígért.
Szia!
A Biblia elég pontosan meghatározza azt, hogy az Úr Jézus Krisztus hogyan fog visszatérni. Kezdve ott, hogy amikor a tanítványoktól elbúcsúzott, és itthagyta őket feltámadása után két angyal ígéretet tett nekik, hogy úgy fogják viszontlátni, ahogyan elment tőlük: "aképpen jön el, amiképpen láttátok őt felmenni a mennybe", ezt az apostolok cselekedeteiről írt könyv első verseiben olvashatjuk.
Aztán elég sok hivatkozás van arra nézve, amelyik Jézus visszatértét a mennyegzőhöz hasonlítja, ahol a hívek menyasszonyként, Krisztus pedig mint vőlegény van bemutatva. Furcsa lenne egy nőt vőlegényként elképzelnünk...
Ahogyan az előttem szóló is kifejtette Jézus visszajövetele nem arról szól, hogy ő újra megszületik valamilyen formában. Ő mint valóságos isteni személy a maga dicsőségében jelenik meg és az egész Föld látni fogja az ő visszatérését, feltámadnak azok, akik üdvözülni fognak, ez egy grandiózus nagy esemény lesz, nem lesz szükség találgatásokra.
Üdv. Péter
Utolsó kettőnek.
Szerintetek így lesz, mert Nektek a Bibliátok ezt írja.
És? Akkor mi van, másoknak pedig más a hitük, másképp értékelnek, másban hisznek, mást magyaráznak Ennyire azért nem kellene bigottnak lenni, főleg az utolsó előttinek írom, egyébként nem vall vallásos emberre, h leszól, esetleg sérteget másokat.
Van még mit tanulnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!