Hogy fogadnák az emberek, ha Jézus nőként térne vissza?
2000 évvel ezelőtt magától értetődő volt, hogy Isten nem testesülhet meg vagy nem küldheti el az emberek megsegítésére szánt lelket nőként, hisz az akkori társadalomban talán még azok sem méltatták volna figyelemre egy nő szavait, akik egyébként Jézus követőivé váltak.
De mert Isten - az Atya megnevezés ellenére - se nem férfi, se nem nő, és maga a lélek is nemtelen, semmi akadálya nincs annak, hogy Jézus második eljövetelekor immár nőként szülessen meg. Ma már elviekben ugyanannyi hitele lehetne, mint egy férfi-nemű Megváltónak, és ezzel az Isten is ellensúlyozhatná a kereszténység egyébként erős hímsovinizmusát (de most nem ez a vita tárgya, ne ebbe kössünk bele).
Mi a véleményetek erről?
Jézusnak sem hitték el abban az időben,hogy ő a megváltó,pedig férfi volt.keresztre is feszítették.
A modern kereszténység sem hinne neki nőként,az ördög trükkjét látnák benne.ezért valamilyen formában keresztre feszítenék,hogy aztán megint bálványozhassanak valakit a halála után.és aztán megint lehetne egy jól működő vállalkozást létrehozni belőle,pl.Johannizmus vallás,és különböző ágazatai.
Köszönöm a normális válaszokat, örülök, hogy értékes véleményekhez juthattam:)
Viszont 01:05 és 06:01 - a Biblia emberi termék. Persze azt mondja magáról, hogy igaz, de ki tudja, mit ferdítettek benne. A valóságban talán máshogy "térne" vissza a Megváltó, mint ahogy leírták...na meg ha mindent szó szerint veszünk, akkor igencsak ellentmondásos az egész könyv...
01:05 -nek külön üzenem, hogy Szegény Jézus biztosan csóválja a fejét rosszindulatod hallatán. Sajnos a világban túl sok tudnivaló van ahhoz, hogy minden témában egyenlően otthon mozogjunk, a kíváncsiság viszont nem áll meg. Péter legalább leírta a véleményét és kész, te sértegetsz... köszönöm jézusi szereteted.
Ne haragudj kedves kérdező, de ha azt állítod, a Biblia emberi termék, nincs miről beszélgetnünk. Az a keresztyén hit alapja, hogy Isten felügyelte a keletkezését, csak az, és úgy lehet benne, amit és ahogy Ő akarta, és ez által a hívő ember életének zsinórmértéke. Nem kell hogy elfogadd, de akkor ne tegyél fel kérdéseket egyértelműen a hívőknek címezve, mert végül is mire másra számítottál? És ha már lúd, legyen kövér alapon ne csak nő legyen, de néger is. És már ne haragudjatok, de van olyan, hogy a hívőnek is elege van a kötekedőkből, lehet, hogy nem kellene, de ő is csak ember, a csodát ne tőlük várd, arra csak Isten képes.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Érdekes gondolat...
A prófétákat és messiásokat mindig üldözik és üldözni fogják. Aki próféta akar lenni, számítson szenvedésre. Úgyhogy ekképpen lenne egy nő személyében is.
Igen, a Biblia szerint, ha eljön Jézus, akkor végetvet az anyagi világnak, az angyalok eljönnek a választottakért.
Ha eltekintünk a Bibliától, akkor én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy egyformán szeretem Szűz Máriát és Jézust. Lehet az én hibám...
Legyen az férfi vagy nő, ha árad belőle az isteni szeretet magasabb formája mint egy emberből, elhiszed. És ezt úgy is megérzed!
Én csak egyvalamit nem értek. Jézusról elve kizárólag a Biblia ír részletes információkat. Ha nem fogadod el, amit a Biblia ír, akkor honnan veszed, hogy Jézus vissza fog jönni? Egyáltalán, hogy Isten küldötte volt? Most vagy elfogadod a Bibliát vagy nem. Lehet, hogy a mai világban rugalmas gondolkodásra vall Jézusról összehordani mindenfélét, de azt a mindenfélét vajon MIRE alapozod?
Ne érts félre, nem sértegetni akarlak, csak nem értem, hogy ha a bibliai válasz nem jó neked Jézusról, akkor mire is vársz tulajdonképpen?
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!