Mennyire fogadnak vajon szívesen ha római katolikus létemre elmegyek egy baptista gyülekezet istentiszteletére?
Én nem gondolnám, hogy valakinek is baja lenne ott azzal, hogy te katolikus vagy.
Én evangélikus vagyok, és hozzánk is sok katolikus szokott jönni az istentiszteletre, és vannak olyanok is, akik teljesen nálunk maradnak (Hál' Istennek XD)
Szia!
Én is bíztatlak, hogy nyugodtan menj el. (Bár én nem oda járok.) A legjobb ha pünkösdi-karizmatikus gyülekezetet keresel...
Én hívő/vallást gyakorló katolikus vagyok. Egy kedves baptista barátnőm invitált, és elmentem, de előtte megkérdeztem egy pap barátomat, mit szól hozzá. Ő mondta, nyugodtan menjek el, mert ökumenére törekszünk, vagyis egy Isten van, és a liturgia ugyan különböző, de mind Őt imádjuk.
Meg kell mondanom, semmi eretnekséget nem mondtak, és ellentétben egyes "gyülekezetekkel", nem is kötekedtek a katolikusokkal. (Utálom, amikor egy gyülekezet összes tanítása annyi, hogy mi nem tetszik a katolikusokban. Szerintem nem kritizálni kell, hanem dolgozni a megjavításán.) Szóval, nagyon kedvesek voltak, kellemes tapasztalat volt. Menj el, és győződj meg róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!