A Talmudban tényleg áll ilyesmi? Ilyen lenne a Judaizmus?
A Talmud a Tórát magyarázza ami a zsidók szent könyve.Igaz?
A Tórában is hasonló van akkor? Mennyire tér el az Ószevtségtől a Tóra?
Szóval van ilyen a Talmudban vagy ez is csak a szokásos utáljuk a zsidókat érzelműek kitalálciója ?
-
„Valamint előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél.” (Zeror Hamar l0b. lap)
„Az az előnyük a zsidóknak minden más nép fölött, hogy a világ minden más nemzete között alig van egy ember, akik kiváló okossággal és bölcsességgel lenne megáldva, míg a zsidók a legokosabb és legbölcsebb emberek.” (Zeror Hammor 131b. lap)
„Ti izraeliták, emberek vagytok,... de a többi népek nem emberek, mert ezeknek lelkei a tisztátalan szellemtől származnak, Izraeléi pedig Isten szent Lelkéből.” (Sira 14a. lap)
„Végy bosszút a gójokon, büntesd meg a népeket, törd össze az istentelenség jogarát, amely most uralkodik. Pusztítsd el a hamis istent!” (Machsor 58a. lap)
„Tilos a gójoknak (nemzsidóknak) uzsora nélkül kölcsönözni, de uzsorára szabad.” (Aboda Zara 77a. lap)„Tilos a gójoknak (nemzsidóknak) uzsora nélkül kölcsönözni, de uzsorára szabad.” (Aboda Zara 77a. lap)
„Isten megparancsolta nekünk, hogy a gójtól uzsorát vegyünk, és csak úgy kölcsönözzünk neki, hogy a kölcsönünkből ne legyen neki haszna és, hogy ne segítsük, hanem kárt okozzunk neki, még olyan dologban is, amelyben ő hasznunkra van; ellenben egy izraelitával szemben ez az eljárás tilos.” (Seph. Mizv. 73d. lap)
( Gyakran hozzák a zsidókkal kapcsolatba a bankokat és a pénzmozgatást . )
„Aki nincs körülmetélve és a szombatot nem ünnepli, az nem ember.” (Jalkut Rubeni Parasa Lech Lecha 39b. lap)
„Jóllehet a világ népeinek ugyanazon alkatuk van, mint az izraelitáknak, azért ők mégis csak majmok hozzánk képest és soha nem lehetnek valami naggyá. A legalacsonyabb és legrosszabb minőségből valók.” (Jalkut Simoni 12b. lap)
„Add meg nekem táplálékomat és kenyeremet, hogy mielőbb a gójok legfőbb javaival teljek be.” (Chaddas Sesoni 16b. lap
„Az embernek éppúgy szabad az állatoknál a hímvesszőt bedugni, mint egy pecket a tokjába.” (Aboda Zara 20b. lap)
„Végy bosszút a gójokon, büntesd meg a népeket, törd össze az istentelenség jogarát, amely most uralkodik. Pusztítsd el a hamis istent!” (Machsor 58a. lap)
„A zsidóság egy Istent hisz, a keresztények összetett Istent; a zsidók Istene Teremtő, a keresztényeké teremtett és házasságtörésből született; a mienk halhatatlan, az övék a hulla; a mienk az igazság Istene, az övék a hazugságé; minálunk a szeretet, igazság és erény, náluk az üldözés, az ostobaság, szolgaság; a mi vallásunk az érzés vallása, az övéké az erőszakosságé.” (Reb Fabiust)
„Az az előnyük a zsidóknak minden más nép fölött, hogy a világ minden más nemzete között alig van egy ember, akik kiváló okossággal és bölcsességgel lenne megáldva, míg a zsidók a legokosabb és legbölcsebb emberek.” (Zeror Hammor 131b. lap)
„Aki álmában az anyjával közösül, az bölcsességet remélhet; aki egy eljegyzett, hajadonnal, az jártasságot a Tórában; aki a nővérével, az tudományt, aki felebarátjának feleségével, az örök életet.” (Berakhoth 57a. lap)
„Minden egyes izraelitának lelke nagyobb értékkel bír Isten szemében, mint bármely nép valamennyi lelke.” (Sefa Tal: Előszó.)
„Egy hároméves és egynapos leány eljegyeztetik a közösülés által; ha azonban a harmadik évén alul van, akkor az elhálás csak annyi, mintha az ember a szeméhez nyúlna az ujjával, azaz nem sérti meg a szüzességet, mert a bélyeg újból benő.” (Nidda 47b. lap)
„Egy hároméves és egynapos leány a közösülés által feleséggé tehető, ha a dolog házasság céljából történt. Ha az özvegy asszonnyal a sógora hált, akkor ezáltal nejévé tette őt. Ha egy kilencéves és egynapos fiú a bátyja özvegyével hált, akkor ezáltal a nejévé tette és csak akkor adhat az asszonynak váláslevelet, ha már nagykorú lett.” (Sanhedrín 55b. lap)
Természetesen a zsidók mindig ügyelnek arra, hogy a gójok előtt titokban tartsák a Talmud valódi arcát. Rendszerint, ha a nyilvánosság előtt idéznek is belőle, igyekeznek minél jellegtelenebb, könnyedebb passzust választani, mint például: „Ne az edényt, hanem a tartalmát nézd!”
Ha esetleg mégis szóba kerülnek a felsorolt részek, amelyek magyar fordításban, csak a Luzsénszky Alfonz által jegyzett változatban szerepelnek, akkor a zsidók és az őket kiszolgáló média azonnal antiszemita, hazug koholmányról beszélnek. .
Annak ellenére, hogy a bírósági szakértők (akik történetesen rabbik voltak) több alkalommal is megerősítették, hogy a Luzsénszky féle Talmud fordítás hiteles, és a benne szereplő mondatok valóban megtalálhatóak az eredeti Talmud szövegében. Tehát, el kell keserítenem minden bősz antiszemitázót és hitetlenkedőt: hiába hangoztatjátok folyton az ellenkezőjét, az Interneten fellelhető Luzsénszky Alfonz által fordított Talmud igenis hiteles, és hála a Gede Testvéreknek, számos könyvesbolt polcán is megtalálható nyomtatott formában.
Csak a fogalomzavar miatt szólok hozzá.
A Tóra Mózes öt könyvét jelenti. Ez része az Ószövetségnek, de nem a teljes Ószövetség. A Tóre jelentése: Törvény. Ebben vannak leírva a zsidók vallási törvényei, és vallási szertartásai. A Talmud egy rabbinikus iratgyűjtemény, amiben mindenféle rabbik bölcselkedései vannak a Tóráról. Hogy az egész Ószövetséget tárgyalják-e a Talmudban, azt nem tudom.
Azért írtam ezt, hogy a többieknek már ne kelljen ebbe belekötnie, és a lényegre válaszolhassanak :)
Be kell vallanom, minderről semmit sem tudtam.
Nekem azért van zsidó barátom. kettő is és az egyik egyáltalán nem vallásos, a másik meg alig.
Talán csak a sok üldöztetés hatására alakult ez ki, de hát a Biblia is ír mindenfélét, emberiségirtást és szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokat.
Szerintem minden vallás ír mindenféle marhaságot, így hát az a fő, min van a hangsúly.
Nahát, 3 évessel?
Meg már a Tóra is helyesli az uzsorát?
Elképesztő!
Üdv!
A Tóra nem helyesli. A Tórát használják a keresztények is, hiszen az Ószövetség része, ezért ismerem, olvastam. Amit a kérdező idézett a Talmudból, az nem a Tórából merít, hanem a rabbik lelkivilágából, persze csak ha valódi.
Pár napja épp erről olvastam:
David
Instone-Brewer * szerint, amikor a
gyerekek megbotránkoztatásáról
beszél, akkor Jézus a gyerekek
bizalmával való súlyos, elsősorban
szexuális visszaélések ellen emeli fel
a szavát. A pedofíliáról beszélve mi
is eufemizmust (szépítő kifejezést)
használunk: a pedofília szó szerint
azt jelenti: gyermek iránti szeretet.
A pedofília azonban minden, csak
nem gyermekszeretet.
Jézus idejében a szexuális
bántalmazásra széles körben
használt eufemizmus a
“megbotránkoztatás” volt. A Jézus
előtti évszázadok görög és héber
nyelvű zsidó irodalmában gyakran
szerepel ez a szóhasználat. [Pl. vesd
össze, mit mond a szemről és a
kézről az apokrif Sirák 9:5 és
Salamon Zsoltárai 32:15; valamint
a Máté 5:28-30.]
Herélném ki az összes ilyen mocskot.
Sziasztok!
Szerintem lássunk erről egy zsidó kommentárt is. A következőkben Raj Tamás rabbi válaszol, egy Jehova tanúja kérdésére. Idézem a kérdést, és a választ is:
A kérdés:
"- Tisztelt forabbi úr!
Nem régen beleolvastam a talmud-ba, a zsidók szent könyvébe. Olyan törvényeket láttam, amik nem csupán felháborítóak, hanem egyenesen megtorlást követelnek. Azt már meg is szoktam, hogy goj-oknak nevezi az EMBERT a zsidó, de a NYÍLT PEDOFILIÁT, ILLETVE RABLÁST ÉS BUNCSELEKMÉNYEKET,melyek ellenünk elkövethetnek ( az o elképzelésük szerint ) azon igen meglepodtem. Kirabolhatnak, hazudhatnak, csalhatnak, mi több 3 éves + 1 napos lánygyermekkel is közösülhetnek.. HM?? Én keresztény vagyok ( KONKRÉTAN JEHOVA tanúja.. ) és remélem hamarosan végetvet Ábrahám Izsák és Jákob ISTENE AZ ÖNÖK TÉVELKÉPZELÉSEINEK. Üdv. Egy EMBER"
A választ:
"Uram, Önt alaposan megtévesztették, mert amit olvasott, nem más, mint közönséges antiszemita hamisítvány! Sajnos, jelenleg büntetlenül lehet terjeszteni! A Talmud egyébként sosem volt szent könyv, hanem az ókor végi zsidóság enciklopédiája, de ilyen törvényeket, leírásokat nem is tartalmaz. Ha kíváncsi a valósi Talmudra, keresse meg honlapunk nyitó oldaláról annak Interneten is olvasható válogatását, vagy szerezze be Molnár Erno fordításában, összeállításában A valódi Talmud címu könyvet. Ezek után minden bizonnyal megbánná a nekem címzett bántó szavait. Üdvözlettel: R.T."
Gyanús volt ez a dolog.
A régi korokban a szexet sokkal hamarabb engedélyezték, akár ma pedofilnak is nevezhetnénk őket, mert már 10-12 éves korban is előfordult, sőt Romeó és Júlia 13-15 éves tinik voltak, ez is borzasztó, de a 3 éves az már embertelenség és fizikailag akár gyilkosságnak is mondható.
Legközelebb, (sajnos nem a közeljövőben) ha találkozom a barátommal, elkérem a Talmudját, ha nem szent könyv és utánanézek, de valószínűleg felesleges.
"oldaláról annak Interneten is olvasható válogatását"
Na ja, válogatását. Amit ők akarnak. Ugyan már. Széles körben ismert tény, hogy a Talmud hemzseg a keresztényellenes szövegektől. Nem csak héberül van meg ugyanis a Talmud, mert a középkorban, aztán a kora-újkorban készült olasz és német fordítása is. A Talmudból a középkorban pedig igen sokféle volt. Előfordult, hogy a zsidók félve a keresztény pogromoktól egyes részeket kihagytak (főleg német területen). Az azért sok mindent elmond, hogy a középkorban és a kora-újkorban a zsidók elleni pogromoknál rendre visszatérő momentum a Talmud elégetése. 1500-as években a Német-Római Birodalomban egy keresztény hitre tért zsidó tudós követelte a Talmud elégetését, mondván gyalázatos a keresztényekre nézve. Ez váltotta ki a híres Reuchlin pert, ugyanis a neves humanista nem akarta elégetni, mert abból szép hébert lehet tanulni.
Mustafának igaza van, hisz mi is ezt szoktuk tanácsolni, mikor valaki valótlant állít a Bibliáról.
DE AKKOR IS SZÁRADJON LE A TÖKE AZ ÖSSZES PEDOFIL MOCSOKNAK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!