Mire szolgálnak a kinyilatkoztatott vallások és mi célból hozták őket létre?
Az Igaz hit Jézusban van,de sok vallás(szekta)eltorzítja.
Sajnos a vallás iránya elfordult a rosszabbik oldalára.Mert a vallásban sokan a pénzt szeretik a tanítók.Jézus szeret minket ,és nem azt tanította hogy a vallás hozza meg a hit gyümölcsét ,hanem az evangélium hirdetése amely az Apostolok által íratott meg.Abban van az Igazság és nem hamisítható meg....
Jézus pedig elmondta :"Én vagyok az Út ,az Igazság és az Élet .Aki az én testemet eszi és az én véremet issza ,az bennem marad és én őbenne."
(K.Gy)
Úgy tömören nagyjából így lehetne összefoglalni:
Leszámítva a társadalmi és politikai szempontokat, a mély lényeg az alábbi:
Az embert mindig is izgatta a végtelen távoli múlt és végtelen távoli jövő. A véges és végtelen közötti választás. Az örök világtörvény vallásai (buddhizmus pl.) a végtelent választották, az isteni kinyilatkoztatás vallásai a végeset. Az előbbiek a téridőt a múltban és a jövőben is végtelennek feltételezik, az utóbbiak végesnek. Igazából nincs rá igazán mód, hogy a kettő között egyértelmű választás szülessen, talán annyi, amit a tudomány felől tudunk: hogy az idő a múltban véges és a tér is véges. De a jövő végességét nem tudjuk, valamint azt sem, hogy a világon "kívül" van-e bármi más tere/ideje a létezésnek és az véges, vagy végtelen-e.
Ha ezt így nézed, akkor nem meglepő, hogy kell lennie a "végesség vallásainak" és a "végtelenség vallásainak". Most, ebben az emberi történelemben a végesség vallásai azok lettek, amik. Mindenképp lettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!