Érdekel titeket, mi idegesít legjobban a három kinyilatkoztatott vallásban?
Először is a második legjobban idegesítő dolog:
Nagyon utálom, hogy a hívők nem vállalják a felelősséget a tetteikért. Mindig azt mondják: a, Isten akarata volt; vagy b, a Sátán műve. Persze értem én, hogy pszichológiailag nagyon jó ledobni a lelki terhet.
Na de a legbosszantóbb (és ez még elég harmatgyenge kifejezés ez esetbe). Az a megtért bűnösök imádata. Tehát a papok és hívők elalélnak, ha egy többszörös gyilkos megtér. És most nem a kis tolvaj utcagyerekekre gondolok, hanem az embertelen gyilkosokra például. Miért adják meg a jogot nekik, hogy pappal/lelkésszel/stb találkozzanak és az nekik lelki segélyt nyújtson!!! Például a nürnbergi háborús bűnösöknek is nyújtották ezt a lehetőséget, noha tudták hogy eléggé sanszos nekik a kötél.
Vagy a másik része Vata vagy Abu Szufján esete. Előbbihez sok keresztény (Gellért a legfőbb példa) halála köthető közvetve vagy közvetlenül. Mégsem kínhalál lett a sorsa, hanem András egyik főembere lett, persze némi 'térdeborulás és eskütétel a király előtt'után. Abu Szufján Mohamed próféta unokatestvére volt, a pogány arabok egyik vezére, aki pl (ha jól emlékszem) a leölt muszlimok füleit felfűzte nyakláncnak és azt hordta büszkén. Viszont később az iszlámra tért, a próféta még az egyik lányát el is vette. Sőt az Omajjád-dinasztia is tőle származik, megbecsült lett a neve.
Bocs, de a fenti emberek miért nem úgy jártak mint Zách Felicián, ahogy a logika sugallná?
Figyelj, csak azt tudom mondani, hogy ép eszű, művelt, felvilágosodott, logikusan gondolkodó ember egyszerűen nem keresi az értelmet a három kinyilatkoztatott vallás logikátlanságainak nyakatekert magyarázataiban, hanem egyszerűen megérti, hogy hazugság az egész úgy, ahogy van. Majd nézd csak meg a hívők reakcióit erre, jól megmondják majd neked, hogy "te ezt nem értheted, mert isten nincs ott a szívedben". Szubjektív élményeikre hivatkoznak, ami azért baromi kényelmes, mert semmit nem kell -nem is lehet- bzionyítani. Csak éppen ezek alapján a bizonyíthatatlan hülyeségek alapján ölik egymást az emberek Izraelben... ennyi erővel én is hihetek a nagy kék dinoszauruszban, senkinek nem tudom bizonyítani, de nem is kell, mert elég, hogy én érzem, aki elég nyitott rá, az megérezheti a jelenlétét, és mellesleg aki nem tér meg, az megy a pokolba. Tessék, mondj rá, amit akarsz!
Felejtsd, el ne keress bennük értelmet. Egy babonás, tudománytalan kor szüleménye, buta emberek kreálták őket már meglévő vallásokból, azért vannak tele ennyi logikátlansággal.
És még valami: ne keress igazságot az életben, mert megőrülsz. Az életben nem érvényesül az emberi értelemben vett "igazság", hogy a jók jutalmat kapnak és boldogan élnek, a rosszak meg megkapják méltó büntetésüket. Az élet nem így működik, hanem éppen hatalmi helyzetben levő emberek szeszélyei és véletlenszerű események hatásainak alapján. Egyetlen törvény van, ami mindig érvényes: mindig az erősebbnek van igaza és csak az erősebb tudja érvényesíteni a jogait. Azok a jogaid és az a tied, amiért megharcolsz. Aki gyenge, annak lehet akármilyen jogos a szava, soha nem fog érvényesülni, és mindig a gyengébbeken csattan az ostor.
Szia Peruccsia!
Tudod, én azt nem értem hogy miért foglalkozol te ennyit a vallással ha nem érdekel? Nem ez az első kérdésed a Kultúra és Közösség témakörben a vallással kapcsolatban. Miért nem avval foglalkozol ami érdekel?
Egyébként meg az, hogy nem mutatsz érdeklődést a vallások felé és mégis kritizálod őket másoknak is feltűnik. Szerintem ezzt mutatja az egyre jobban csökkenő százalékarányod is. Ezen azért illene elgondolkodni.
Minden jót!
Isten akarata vs Sátán műve
Más fordításban:
A jó vs a rossz
Szerinted ezen a világon mi irányítja még a dolgokat ezen a kettőn kívül? Létezik bármi ami nem jó vagy nem rossz? Nem használ az ember maga ilyen kifejezéseket mindenre amivel kapcsolatba kerül? Értékeljük a helyzetet.
Ha Isten Jó, akkor minden ami jó, az az Ő akarata.
Ha a Sátán Rossz, akkor minden ami rossz az az ő műve.
Lesarkítva. Ugyanakkor minden keresztény tudja, hogy a sátán képes jót tenni, hogy megtévessze az embereket. Ez a báránybőrbe bújt farkas esete.
Isten pedig megfenyíti azokat akiket szeret. Tehát ez a pillanatnyi építő rossz esete.
"a megtért bűnösök imádata"
Valóban sokkal szembetűnőbb, ha egy rossz emberből hirtelen jó lesz. Bár a példáid nem éppen erről szólnak, hiszen az talán csak képmutatás amikor egy halálra ítélt megtér. Viszont a keresztény szellemiség alapja a megbocsátás és ellenségeink szeretete. Az esélyt mindenki megérdemli a megtérésre, de egy pap feloldozása még nem jelent üdvösséget. Isten igazságosan fog ítélni. Ha egy többszörös gyilkos tényleg megbánja tettét, akkor az már életében átéli a poklot, így nem szükséges odakerülnie...
Na de válaszolva a kérdésedre, Istent érdekli a véleményed, ezért ültette el benned a kétkedés magvát, hogy ebből kinőhessen majd a hited. Fel fogod fedezni a saját kételyeid mögött rejlő Igazságot.
A kérdésedre válaszolnék:
Nem, nem érdekel. A legkevésbé sem.
Üdv: L
Én csak a kereszténységet ismerem részletesebben.Azon,hogy nem vállalják a felelősséget a tetteikért(Sátánra,Istenre fogás)inkább csak mosolygok,mert butaságnak tartom(nagyrészt)Ami zavar benne:Nem képesek beismerni a tévedést,mintha valamiféle vallásos erény lenne a tagadás,hazugság,makacsság,pedig ezzel a hozzáállással önmagukat csapják be-Gondolok itt arra,hogy állítják,hogy a Biblia megcáfolhatatlan,szent,igaz,az egész írás Isten magasztos, bölcs szava.Ha a Bibliából idézek összefüggő fejezeteket,világosan rávilágítok,hogy miért butaság,logikátlan,egy-egy rész,miért nem lehet Isten tiszta szava,összehasonlítom az ószövetséget az újszövetséggel-tehát nem tudják azt mondani,hogy csak kiragadok,vagy félreértelmezek dolgokat-akkor lepontoznak a sárga földig tehetetlenségükben,esetleg leszólnak valami gyenge sárdobáló dumával.Csak azt nem értem,hogy miért viselkednek így,ha a Biblia szentül igaz az első szótól az utolsóig,hiszen akkor én sem tudom kikezdeni.....
/Akinek nem inge,ne vegye magára./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!