Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdekel titeket, mi idegesít...

Peruccsia kérdése:

Érdekel titeket, mi idegesít legjobban a három kinyilatkoztatott vallásban?

Figyelt kérdés

Először is a második legjobban idegesítő dolog:

Nagyon utálom, hogy a hívők nem vállalják a felelősséget a tetteikért. Mindig azt mondják: a, Isten akarata volt; vagy b, a Sátán műve. Persze értem én, hogy pszichológiailag nagyon jó ledobni a lelki terhet.

Na de a legbosszantóbb (és ez még elég harmatgyenge kifejezés ez esetbe). Az a megtért bűnösök imádata. Tehát a papok és hívők elalélnak, ha egy többszörös gyilkos megtér. És most nem a kis tolvaj utcagyerekekre gondolok, hanem az embertelen gyilkosokra például. Miért adják meg a jogot nekik, hogy pappal/lelkésszel/stb találkozzanak és az nekik lelki segélyt nyújtson!!! Például a nürnbergi háborús bűnösöknek is nyújtották ezt a lehetőséget, noha tudták hogy eléggé sanszos nekik a kötél.

Vagy a másik része Vata vagy Abu Szufján esete. Előbbihez sok keresztény (Gellért a legfőbb példa) halála köthető közvetve vagy közvetlenül. Mégsem kínhalál lett a sorsa, hanem András egyik főembere lett, persze némi 'térdeborulás és eskütétel a király előtt'után. Abu Szufján Mohamed próféta unokatestvére volt, a pogány arabok egyik vezére, aki pl (ha jól emlékszem) a leölt muszlimok füleit felfűzte nyakláncnak és azt hordta büszkén. Viszont később az iszlámra tért, a próféta még az egyik lányát el is vette. Sőt az Omajjád-dinasztia is tőle származik, megbecsült lett a neve.

Bocs, de a fenti emberek miért nem úgy jártak mint Zách Felicián, ahogy a logika sugallná?

2011. dec. 8. 20:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
20%
Igen, az engem is idegesít, hogy eszerint az elmélet szerint megtarthatsz te mindent, élhetsz úgy, ahogy "előírják", a fejed tetejére is állhatsz, de a előkerül a tékozló fiú, akkor le vagy sz*rva, de elég vastagon és magasról. b+!
2011. dec. 8. 21:11
 2/18 anonim ***** válasza:
27%

Figyelj, csak azt tudom mondani, hogy ép eszű, művelt, felvilágosodott, logikusan gondolkodó ember egyszerűen nem keresi az értelmet a három kinyilatkoztatott vallás logikátlanságainak nyakatekert magyarázataiban, hanem egyszerűen megérti, hogy hazugság az egész úgy, ahogy van. Majd nézd csak meg a hívők reakcióit erre, jól megmondják majd neked, hogy "te ezt nem értheted, mert isten nincs ott a szívedben". Szubjektív élményeikre hivatkoznak, ami azért baromi kényelmes, mert semmit nem kell -nem is lehet- bzionyítani. Csak éppen ezek alapján a bizonyíthatatlan hülyeségek alapján ölik egymást az emberek Izraelben... ennyi erővel én is hihetek a nagy kék dinoszauruszban, senkinek nem tudom bizonyítani, de nem is kell, mert elég, hogy én érzem, aki elég nyitott rá, az megérezheti a jelenlétét, és mellesleg aki nem tér meg, az megy a pokolba. Tessék, mondj rá, amit akarsz!

Felejtsd, el ne keress bennük értelmet. Egy babonás, tudománytalan kor szüleménye, buta emberek kreálták őket már meglévő vallásokból, azért vannak tele ennyi logikátlansággal.

És még valami: ne keress igazságot az életben, mert megőrülsz. Az életben nem érvényesül az emberi értelemben vett "igazság", hogy a jók jutalmat kapnak és boldogan élnek, a rosszak meg megkapják méltó büntetésüket. Az élet nem így működik, hanem éppen hatalmi helyzetben levő emberek szeszélyei és véletlenszerű események hatásainak alapján. Egyetlen törvény van, ami mindig érvényes: mindig az erősebbnek van igaza és csak az erősebb tudja érvényesíteni a jogait. Azok a jogaid és az a tied, amiért megharcolsz. Aki gyenge, annak lehet akármilyen jogos a szava, soha nem fog érvényesülni, és mindig a gyengébbeken csattan az ostor.

2011. dec. 8. 21:19
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

Szia Peruccsia!

Tudod, én azt nem értem hogy miért foglalkozol te ennyit a vallással ha nem érdekel? Nem ez az első kérdésed a Kultúra és Közösség témakörben a vallással kapcsolatban. Miért nem avval foglalkozol ami érdekel?

Egyébként meg az, hogy nem mutatsz érdeklődést a vallások felé és mégis kritizálod őket másoknak is feltűnik. Szerintem ezzt mutatja az egyre jobban csökkenő százalékarányod is. Ezen azért illene elgondolkodni.

Minden jót!

2011. dec. 8. 21:41
 4/18 anonim ***** válasza:
67%
Egy kis javítás az előző kommentben: "másoknak sem tetszik"
2011. dec. 8. 21:43
 5/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem.
2011. dec. 8. 22:15
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Isten akarata vs Sátán műve

Más fordításban:

A jó vs a rossz

Szerinted ezen a világon mi irányítja még a dolgokat ezen a kettőn kívül? Létezik bármi ami nem jó vagy nem rossz? Nem használ az ember maga ilyen kifejezéseket mindenre amivel kapcsolatba kerül? Értékeljük a helyzetet.

Ha Isten Jó, akkor minden ami jó, az az Ő akarata.

Ha a Sátán Rossz, akkor minden ami rossz az az ő műve.

Lesarkítva. Ugyanakkor minden keresztény tudja, hogy a sátán képes jót tenni, hogy megtévessze az embereket. Ez a báránybőrbe bújt farkas esete.

Isten pedig megfenyíti azokat akiket szeret. Tehát ez a pillanatnyi építő rossz esete.

"a megtért bűnösök imádata"

Valóban sokkal szembetűnőbb, ha egy rossz emberből hirtelen jó lesz. Bár a példáid nem éppen erről szólnak, hiszen az talán csak képmutatás amikor egy halálra ítélt megtér. Viszont a keresztény szellemiség alapja a megbocsátás és ellenségeink szeretete. Az esélyt mindenki megérdemli a megtérésre, de egy pap feloldozása még nem jelent üdvösséget. Isten igazságosan fog ítélni. Ha egy többszörös gyilkos tényleg megbánja tettét, akkor az már életében átéli a poklot, így nem szükséges odakerülnie...

Na de válaszolva a kérdésedre, Istent érdekli a véleményed, ezért ültette el benned a kétkedés magvát, hogy ebből kinőhessen majd a hited. Fel fogod fedezni a saját kételyeid mögött rejlő Igazságot.

2011. dec. 8. 22:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolnék:

Nem, nem érdekel. A legkevésbé sem.

Üdv: L

2011. dec. 9. 08:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
#5-ösként én is a kérdésre válaszoltam, mégis le lettem húzva 53%-ra. :-)
2011. dec. 9. 08:51
 9/18 anonim ***** válasza:
51%

Én csak a kereszténységet ismerem részletesebben.Azon,hogy nem vállalják a felelősséget a tetteikért(Sátánra,Istenre fogás)inkább csak mosolygok,mert butaságnak tartom(nagyrészt)Ami zavar benne:Nem képesek beismerni a tévedést,mintha valamiféle vallásos erény lenne a tagadás,hazugság,makacsság,pedig ezzel a hozzáállással önmagukat csapják be-Gondolok itt arra,hogy állítják,hogy a Biblia megcáfolhatatlan,szent,igaz,az egész írás Isten magasztos, bölcs szava.Ha a Bibliából idézek összefüggő fejezeteket,világosan rávilágítok,hogy miért butaság,logikátlan,egy-egy rész,miért nem lehet Isten tiszta szava,összehasonlítom az ószövetséget az újszövetséggel-tehát nem tudják azt mondani,hogy csak kiragadok,vagy félreértelmezek dolgokat-akkor lepontoznak a sárga földig tehetetlenségükben,esetleg leszólnak valami gyenge sárdobáló dumával.Csak azt nem értem,hogy miért viselkednek így,ha a Biblia szentül igaz az első szótól az utolsóig,hiszen akkor én sem tudom kikezdeni.....

/Akinek nem inge,ne vegye magára./

2011. dec. 9. 15:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel ,de nem idegesít,viszont téged se idegesít csak szítani akarod a tüzet,ami a hívők és a hitetlenek között van.Akkor fogsz igazán idegeskedni amikor Isten előtt megjelenők sorában állsz és nemsokára rád kerül a sor és szánmot fogsz adni az Élő Istenek ,ha hiszel benne ha nem,hogy hogyan éltél e földön . Akkor nem fog számítani ,hogy ki mit tett,csak az ,hogy te mit tettél és gondoltál.
2011. dec. 9. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!