Érdekel titeket, mi idegesít legjobban a három kinyilatkoztatott vallásban?
Először is a második legjobban idegesítő dolog:
Nagyon utálom, hogy a hívők nem vállalják a felelősséget a tetteikért. Mindig azt mondják: a, Isten akarata volt; vagy b, a Sátán műve. Persze értem én, hogy pszichológiailag nagyon jó ledobni a lelki terhet.
Na de a legbosszantóbb (és ez még elég harmatgyenge kifejezés ez esetbe). Az a megtért bűnösök imádata. Tehát a papok és hívők elalélnak, ha egy többszörös gyilkos megtér. És most nem a kis tolvaj utcagyerekekre gondolok, hanem az embertelen gyilkosokra például. Miért adják meg a jogot nekik, hogy pappal/lelkésszel/stb találkozzanak és az nekik lelki segélyt nyújtson!!! Például a nürnbergi háborús bűnösöknek is nyújtották ezt a lehetőséget, noha tudták hogy eléggé sanszos nekik a kötél.
Vagy a másik része Vata vagy Abu Szufján esete. Előbbihez sok keresztény (Gellért a legfőbb példa) halála köthető közvetve vagy közvetlenül. Mégsem kínhalál lett a sorsa, hanem András egyik főembere lett, persze némi 'térdeborulás és eskütétel a király előtt'után. Abu Szufján Mohamed próféta unokatestvére volt, a pogány arabok egyik vezére, aki pl (ha jól emlékszem) a leölt muszlimok füleit felfűzte nyakláncnak és azt hordta büszkén. Viszont később az iszlámra tért, a próféta még az egyik lányát el is vette. Sőt az Omajjád-dinasztia is tőle származik, megbecsült lett a neve.
Bocs, de a fenti emberek miért nem úgy jártak mint Zách Felicián, ahogy a logika sugallná?
Tízes, neked külön köszönöm, hogy gondolsz reám :)
A lepontozásokat le...rom, sőt a válaszok se nagyon érdekelnek, csak ami gondolat foglalkoztat azt bedobom a közösbe.
Mondjuk ez azért van, mert nem az ismeretségi körömbe dobom be ezeket a kérdéseket, ugyanis mi tiszteljük egymást, és itt élem ki a kíváncsiságomat.
Az egész itteni ténykedésem, pedig azért van, mert nem tudom felfogni hogy egyesek makogó ősemberek akarnak lenni önszántukból ahelyett, hogy már a Plutó felszínét vizsgálnánk a saját szemünkkel.
És ennek semmi köze a hithez, engem nem zavar, ha valaki istenhívő, de akkor a Tudomány Istenét imádja, aki támogatja a kutatásokat
Kedves Peruccsia!
Nem állt szándékomban megsérteni téged, tehát ha ez történt, akkor bocsánatot kérek. Értem hogy kíváncsi vagy, és tisztelem is a véleményedet, de észrevettem azt, olyan dolgokra hivatkozol hivatkozol, amik nem fedik a valóságot és ezeket tényként próbálod beállítani a vallással kapcsolatban. Ezért említettem a lepontozásokat, amik talán annak köszönhetőek, hogy ezt mások is észreveszik.
Ezért hirtelen nem tudtam hogy mit gondoljak. Én azt gondolom hogy érdemes lenne alaposabban utána nézni a dolgoknak, és úgy véleményt nyilvánítani.
Minden jót, és mégegyszer elnézést
Tudomány...pff
A felelősség nem vállalása tényleg idegesítő. Az a jó, ha az ember 100 %-os felelősséget vállal életéért. "Segíts magadon, Isten is megsegít."
De a gyilkosokról kicsit más a véleményem. Mindenkinek joga van a bűnbánatra. Ha valaki komoly bűnöket követett el, és őszintén (ez a kulcsszó) megbánja, és élete hátralévő részében példamutatóan él, akkor helyrehozható a dolog.
Ha nincs ideje "vezekelni", hanem a bűnök elkövetése után meghal, akkor is joga van lelkészhez fordulni, és megbánni bűneit. Hiszen ha valakiben felébred a bűnbánat érzése, az nagyon szép és jó dolog. És egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető kisebb büntetést érdemel. Ha pedig olyan elvetemült gazemberekről van szó, mint pl. a náci gyilkosok, akkor is azt mondom, hogy a kivégzése előtt hadd beszéljen egy pappal. Márpedig azért, mert a végső ítélet nem ezen múlik, azt Isten hozza meg.
Na jó, de az nem jó büntetés, ha megtagadjuk tőle a papot?
Így kevesebb az esély, hogy a mennybe jut.
Iránban meg Afganisztánban megerőszakolják a nőket a börtönőrök, mert a házasságon kívül szüzesség-elvesztő nők nem juthatnak a paradicsomba. A férfiakat is ezért herélik ki.
A kérdésre:
Szerintem nem érdemes a vallással foglalkozni! Mert eleve tele van butaságokkal!
Egy ember hisz misztikus dolgokban, azt mondják rá, hogy örült, ha sok, akkor vallás!! Szóval nem sértésnek szántam, de olyan dolog nincs amit nem lehet megmagyarázni. Csak legyen aki elhiszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!