Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azok akik tényleg hiszik,...

Azok akik tényleg hiszik, hogy élt Ádám és Éva, azok válaszolnának?

Figyelt kérdés

Szóval ha tényleg létezet a paradicsom,és tényleg minden az utolsó fűszálig ugyan úgy volt mint ahogy az le van írva,akkor elmondanátok egy eszmefuttatás végét?

Ez egy teljesen hipotetikus elképzelés,tehát ne keressetek ezt megválaszoló igeverseket.Állításotok szerint az embernek volt leheősége a történelem megváltoztatásában,és Isten nem látta előre hogy mi lesz Ádám lépése.Szóval szerintetek létezett a szabad akarat,és az Univerzumunk sorsa még mindig töb végeredményben végződhet.Kérek szép+en minden ateistát,

ezt az e

gy kérdést tűrjék m

eg,és ne szóljanak bele ebbe a szabad akaratos dologba.Erre már volt néhány kérdés,írjanak,azokhoz,mert ez mást kérdezne.A kérdés most jön:Szóval tételezzük fel,nem tudja a kígyó átverni Évát,és az emberiség bűntelen marad.Na és ezután?

Én a következőt tudnám elképzelni:Mivel Ádámnak és Évának azt a feladatot adta hogy töltsék be a Földet,ezért ezt is tennék.Na de mivel nem vétkeztek,ezért se ők,se a születendő utódok nem halnának meg elméletileg SOHA SE.Mi történne ha mondjuk megnéznénk a világot,ha eszerint a forgatókönyv szerint történt volna minden?Most pörgessünk rajtamondjuk 400 000 évet.Mit látnánk?Szerintem azt hogy egy nagyjából 300-500 km vastag állatokból,gombákból,baktériumoktól,és emberekből álló réteg lenne a Föld felszínén.Mivel senki,és semmi nem halt volna meg (se baktérium,se állat se semmi) ezért a generációk szépen felhalmozódtak volna,egészen addig hogy már a légkör felső részéig növekedett volna az ember,állat rakás.De emiatt se halnának meg,hisz nem vétkeztek.Pusztán az örökkévalóságon át egymáson taposnának.És lenne még ennél is rosszabb.Mivel a táplálékot felvették,megemésztették,ezért kénytelenek is lennének leadni.És az idők során (az említett 400 000 év szerintem épp elég) szépen felhalmozódna a végtermék és szó szerint,mindenki állati és emberi ürülékben fetrengene,kilóméter mélyen is a rakás alján.

Nos,szerintem jobban jártunk a bűnbeeséssel...

De nyitott vagyok a hívek véleményére,és legfőkébb kíváncsi vagyok arra hogy ők hogyan képzelnék el ezt a bűnbeesés nélküli világot.

2013. márc. 22. 20:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Jézus pedig szó szerint értette! Én inkább neki hiszek, mint azoknak, akik ma fennhangon hirdetik, hogy tudják a választ, de mégsem tudják...
2013. márc. 28. 13:33
 32/40 polühümnié ***** válasza:

Nem rossz kérdés.

Ha jól tudom, a halhatatlanság csak az emberi párnak járt volna, az állatoknak nem. Nekik nem sok választásuk volt, ugyanis az ember uralma alá voltak rendelve.

Na de az embertömeg... ezen elgondolkodom...

2013. márc. 28. 19:49
 33/40 anonim ***** válasza:

Nem, "halhatatlanságról" ott, akkor nem beszél az Írás az emberrel kapcsolatban. Csak az örök élet lehetősége volt meg. A kettő nem ugyanaz.

A másik az "embertömeg": Isten azt az utasítást adta az első emberpárnak, hogy "töltsétek be a földet". Ebben az utasításban benne van az is, hogy mi lesz akkor, ha betelt (pedig amikor ezt lejegyezték - több, mint 3000 éve -, fogalmuk sem lehetett, hogy mennyi hely van a földön, sőt még arról sem nagyon, hogy véges, betölthető, avagy sem). Ezidáig ez nem történt meg, sőt még nagyon messze vagyunk attól, hogy kiírhassuk: "betelt!" Valójában ha 20 milliárdnyian lennénk, akkor is elég lenne a föld - méghozzá kényelmesen! Ha ugyanis a teljes szárazföld felét másra használnánk, akkor is FEJENKÉNT 0.4 ha. terület jutna, ez ugyebár 4000 m2 személyenként! Pedig ezen a majdnem fél hektáron, egy egész nagy család is eléldegél ma jobb helyeken, bőséges luxusban. (Ezt ki lehet számolni mindenkinek, az ENSZ már régen kiszámolta)

Persze ez a 20 milliárd ember ideális esetre vonatkozik, olyan világra, amikor nem él egyetlen gonosz sem a földön, aki ellenségeskedést okozna, vagy háborút szítana, és nyilván olyan sem, akit ezen durva dolgokra rá lehetne venni!! De igazából erről szól a Biblia, vagyis lesz ilyen időszak a földön.

2013. márc. 28. 20:22
 34/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Bocs, hogy ver-ateistakent irok, nem is a valaszadas a celom, csak egy-ket koltoi kerdes.

Rajottel mar ezek utan, mennyire felesleges barmilyen visszasra tuno dologra ravilagitani?

Kaptal kielegito valaszt a kerdesedre?

Szerinted hulye vagy csak azert, mert kissebbsegnek szamitasz a lelki manipulaltak kozott?

Logikaval elni bun, ha ez ellenkezik a ketezer eve porosodo, millioszor megmasitott lapokkal?

Vigyazz, mert most az elmedet kisertem... ]:>

2013. márc. 29. 07:06
 35/40 anonim ***** válasza:

"Kihalt állatfajokról beszélsz, melyeknek megegyező a genetikai állományuk a maiakkal? Példa?

Nem csupán kihaltakról.

[link]

Igen, újra ugyan azt megteremtette.

Szó volt a dinoszauruszokról csak továbbra sincs semmi értelmük,ha Isten a vele való közösségre teremtette az embert és számára az állatokat, hogy uralkodjon rajtuk.

"miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál"

A bűn által jött be a halál, de már előtte is volt halál.Pl ez nem stimmel.

"Nem, "halhatatlanságról" ott, akkor nem beszél az Írás az emberrel kapcsolatban. Csak az örök élet lehetősége volt meg. A kettő nem ugyanaz. "

Ja, tehát az ember halandó volt, tehát vol halál és szemvedés eleve.Így már minden világos:D

Ilyen az Isten által teremtett "igen jónak" nevezett világ.

"És mondta Isten: Íme néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket adom eledelül. És úgy lett."

Ragadozás már létezett rég óta, tehát ez sem stimmel.

2013. ápr. 1. 09:59
 36/40 anonim ***** válasza:

"tehát vol halál és szemvedés eleve.Így már minden világos"

Az übertudomanyos vatikáni konferencián, pedig abbol a meggyőződésből jutottak arra a megyozodesre, h az alieneknek szüksége van a megvaltasra, mert egy lezuhanasba (ufo), képesek belehalni. Hát ez a fajta ellentmondás tapasztalható mindig.

2013. ápr. 1. 14:18
 37/40 anonim ***** válasza:
Ha újrateremtette, akkor az egy másik emberpar. Akkor őket miért bűntette az eltorolt első miatt?
2013. ápr. 1. 14:22
 38/40 anonim ***** válasza:

*szenvedés

elnézést a helyesírási hibáért, olyan gyorsan írtam..:$

2013. ápr. 1. 14:34
 39/40 anonim ***** válasza:
Ne is törődj vele, ez nem a helyesírás rovat. Én se nagyon javitgatom a telefon felhulye szotarat, túl lassu lenne, így is elég bosszantó, h sokszor totál mást illeszt be, mint amit irnek.
2013. ápr. 1. 14:44
 40/40 anonim ***** válasza:
Olvastam a réteges földes eszmefuttatásodat és szerintem azt kell megértened, hogy a Bibliában is vannak amik tényleg úgy történtek és vannak amit filózofikusan kell érteni ... Itt van például Isten ezt mondja: - "Ha eszel annak a fárol gyümölcséről meghalsz!" - de mi is a halál a test elhagyásával már nem használjuk tényleg meghalunk vagy élhetünk is tovább szellemi formába. Tehát itt nem a fizikai halálról beszélhetett
2013. ápr. 8. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!