Azok akik tényleg hiszik, hogy élt Ádám és Éva, azok válaszolnának?
Szóval ha tényleg létezet a paradicsom,és tényleg minden az utolsó fűszálig ugyan úgy volt mint ahogy az le van írva,akkor elmondanátok egy eszmefuttatás végét?
Ez egy teljesen hipotetikus elképzelés,tehát ne keressetek ezt megválaszoló igeverseket.Állításotok szerint az embernek volt leheősége a történelem megváltoztatásában,és Isten nem látta előre hogy mi lesz Ádám lépése.Szóval szerintetek létezett a szabad akarat,és az Univerzumunk sorsa még mindig töb végeredményben végződhet.Kérek szép+en minden ateistát,
ezt az e
gy kérdést tűrjék m
eg,és ne szóljanak bele ebbe a szabad akaratos dologba.Erre már volt néhány kérdés,írjanak,azokhoz,mert ez mást kérdezne.A kérdés most jön:Szóval tételezzük fel,nem tudja a kígyó átverni Évát,és az emberiség bűntelen marad.Na és ezután?
Én a következőt tudnám elképzelni:Mivel Ádámnak és Évának azt a feladatot adta hogy töltsék be a Földet,ezért ezt is tennék.Na de mivel nem vétkeztek,ezért se ők,se a születendő utódok nem halnának meg elméletileg SOHA SE.Mi történne ha mondjuk megnéznénk a világot,ha eszerint a forgatókönyv szerint történt volna minden?Most pörgessünk rajtamondjuk 400 000 évet.Mit látnánk?Szerintem azt hogy egy nagyjából 300-500 km vastag állatokból,gombákból,baktériumoktól,és emberekből álló réteg lenne a Föld felszínén.Mivel senki,és semmi nem halt volna meg (se baktérium,se állat se semmi) ezért a generációk szépen felhalmozódtak volna,egészen addig hogy már a légkör felső részéig növekedett volna az ember,állat rakás.De emiatt se halnának meg,hisz nem vétkeztek.Pusztán az örökkévalóságon át egymáson taposnának.És lenne még ennél is rosszabb.Mivel a táplálékot felvették,megemésztették,ezért kénytelenek is lennének leadni.És az idők során (az említett 400 000 év szerintem épp elég) szépen felhalmozódna a végtermék és szó szerint,mindenki állati és emberi ürülékben fetrengene,kilóméter mélyen is a rakás alján.
Nos,szerintem jobban jártunk a bűnbeeséssel...
De nyitott vagyok a hívek véleményére,és legfőkébb kíváncsi vagyok arra hogy ők hogyan képzelnék el ezt a bűnbeesés nélküli világot.
"e ők,se a születendő utódok nem halnának meg "
A terv szerint az emberek soha nem haltak volna meg, de nem is születtek volna újak!
Mivel a bűnbeesés a szexualitás volt, ez volt a tilos, így a kérdésed okafogyott.
"És megáldá Isten õket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."
Ezt közvetlenül Ádám teremtése után mondja,és nem a bűnbeesés után.
Nem értem. Ez van most: 7milliárd ember -tapossa egymást- és a szemét elborítja a világot.. Naponta pusztulnak ki fajok(!) mert nem bírják a dicső bűnbeesett ember eszetlen természet pusztítását.
A mérhetetlen túlnépesedés - a bűnbeeés nélkül nem lett volna. A paradicsomi állapot szellemi állapot.A bűűnbeesés után:"észrevették mezítelenek":vagyis sűrű.fizikai test lett. A Tamás apokrif ev- bőrruháról beszél(a "bőrruha" a "szégyen öltözéki" tkp. a bőr)
A feladat az lenne- megjegyzem az összes történelmi vallás szerint- visszatérni (a paradicsomi) szellemi állapotba- a testet átszellemíteni.
"Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára. Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg van írva: Elnyeletett a halál diadalra. Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?" (1Kor 15,53-55).
De különben ha mégis én lennék a hülye,és elnéztem a sztorit,akkor lenne egy másik kérdésem:Ha a szexualitás lett volna a bűn (én úgy tudom hogy szimplán csak a rossz tudása,de lehet tévedek) akkor bűnbeesés nélkül mit ke
zdtek volna a véletlenül pont egymásba illő nemi szerveikel?Ha a szexualitás bűn,akkor minek lett volna ilyen precízen megteremtve a több milliárd spermium gyártására képes here?Hisz ha bűntelenek maradnak,akkor úgy se lett volna semmi értelme hogy Ádámot megfejeli még egy extra húsdarabbal?Vagy a mellek a tejmirigyekkel?Úgy se szopta volna egy csecsemő se,hisz nem is lettek volna.Akkor meg minek?
3-as válaszoló
Hát nem tudom.A Föld és az emberek életkörülményeinek megjavítására még van esély.Ha tájékozódsz,láthatod hogy a természetvédelem rohamléptekkel halad.
És ezen komolyan mondom jót derültem:" Ez van most: "
Közel se.Az amit én vázoltam enél ezerszer rosszab.Nem tudnád a kisullyadat se megmozdítani,mert ha peched van,te vagy a kupac alján.Tehát fölötted 300 km vastag élőlény oszlop van,aminek a súlya rád nehezedik.(nem tudom hogy Ádámék éreztek e fájdalmat,de ha igen akkor ez eléggé nyomasztó lehetett)
Aztán:Nem látnál semmit se.Mivel fölötted még jó pár százmilliárd élőlény lenne,ezért ot feküdnél tétlenül az örökkévalóságig.
És harmadszor:Mivel még menne egy ideig a táplálkozás (mivel akkoriban minden növényevő volt.De egy idő után a fény elzáródásával kihalna az egész flóra is,és mindenki étlen szomjan ott maradna,de nem halna meg) tehát működnének az anyagcsere folyamatok.Végeredményben ot feküdnél sötétségben,tömegnyomorban,és ürülékben az ÖRÖKKÉValóSÁgIG , és ezt sehogy se tudnád megváltoztatni.Esetleg a felszínre tudnád húzni magadat...30 év alatt...
"rohamléptekkel halad" -unk a szakadék felé.(sajnos, tájékozódom..)
Szellemi test volt- rossz az elképzelt képzeleti képed a paradicsomról. Gondold, olyan, mint ha álmodsz (nem olyan, de ki szeretnélek mozdítani ebből a hamis képből)- mindenféle történik, de nem fizikai anyagmennyiségekkel.
"Tudta a rosszat"-írod - pontosan úgy van:
jó és rossz tudója leszel (ezzel csábította a bűnre a kígyó.) Egy duális tudatállapot lett - előtte nem volt"jó-rossz")Ezt fontos. Innen a harc: fehér-fekete,jó-rossz, világos-sötét harca
"A paradicsomi állapot szellemi állapot.A bűűnbeesés után:"észrevették mezítelenek":vagyis sűrű.fizikai test lett. A Tamás apokrif ev- bőrruháról beszél(a "bőrruha" a "szégyen öltözéki" tkp. a bőr)
A feladat az lenne- megjegyzem az összes történelmi vallás szerint- visszatérni (a paradicsomi) szellemi állapotba- a testet átszellemíteni. "
Ezzel azt mondod hogy Ádám és éva nem voltak fizikai lények,csupán testetlen,lebegő lelkek?
Ez felvet egy újabb kérdést:Miért írja azt a Biblia hogy Ádámot isten a Föld porából,Évát pedig Ádám oldalbordájából?Tudtommal az olyan dolgok mint a por,vagy az oldalborda igencsak fizikai,anyagi dolgok.Szóval isten az anyagból alkotott nem anyagi lelket?Érdekes...
ez jó kérdés: tkp. nem "csak szellemi"
-test-lélek-szellem vagy por és fény -de átszellemiesített test- a fény átragyogta az anyagot - A bűnbeesés utána szellem, az isteni képmás elsötétült- és egyre mélyebbre zuhan bele a fény, ha nem tér meg, és fordul vissza a paradicsomi állapot felé, Isten felé, ahonnét elfordult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!