Azok akik tényleg hiszik, hogy élt Ádám és Éva, azok válaszolnának?
Szóval ha tényleg létezet a paradicsom,és tényleg minden az utolsó fűszálig ugyan úgy volt mint ahogy az le van írva,akkor elmondanátok egy eszmefuttatás végét?
Ez egy teljesen hipotetikus elképzelés,tehát ne keressetek ezt megválaszoló igeverseket.Állításotok szerint az embernek volt leheősége a történelem megváltoztatásában,és Isten nem látta előre hogy mi lesz Ádám lépése.Szóval szerintetek létezett a szabad akarat,és az Univerzumunk sorsa még mindig töb végeredményben végződhet.Kérek szép+en minden ateistát,
ezt az e
gy kérdést tűrjék m
eg,és ne szóljanak bele ebbe a szabad akaratos dologba.Erre már volt néhány kérdés,írjanak,azokhoz,mert ez mást kérdezne.A kérdés most jön:Szóval tételezzük fel,nem tudja a kígyó átverni Évát,és az emberiség bűntelen marad.Na és ezután?
Én a következőt tudnám elképzelni:Mivel Ádámnak és Évának azt a feladatot adta hogy töltsék be a Földet,ezért ezt is tennék.Na de mivel nem vétkeztek,ezért se ők,se a születendő utódok nem halnának meg elméletileg SOHA SE.Mi történne ha mondjuk megnéznénk a világot,ha eszerint a forgatókönyv szerint történt volna minden?Most pörgessünk rajtamondjuk 400 000 évet.Mit látnánk?Szerintem azt hogy egy nagyjából 300-500 km vastag állatokból,gombákból,baktériumoktól,és emberekből álló réteg lenne a Föld felszínén.Mivel senki,és semmi nem halt volna meg (se baktérium,se állat se semmi) ezért a generációk szépen felhalmozódtak volna,egészen addig hogy már a légkör felső részéig növekedett volna az ember,állat rakás.De emiatt se halnának meg,hisz nem vétkeztek.Pusztán az örökkévalóságon át egymáson taposnának.És lenne még ennél is rosszabb.Mivel a táplálékot felvették,megemésztették,ezért kénytelenek is lennének leadni.És az idők során (az említett 400 000 év szerintem épp elég) szépen felhalmozódna a végtermék és szó szerint,mindenki állati és emberi ürülékben fetrengene,kilóméter mélyen is a rakás alján.
Nos,szerintem jobban jártunk a bűnbeeséssel...
De nyitott vagyok a hívek véleményére,és legfőkébb kíváncsi vagyok arra hogy ők hogyan képzelnék el ezt a bűnbeesés nélküli világot.
És kedves judit,lenne egy kérdésem:"Isten gondoskodott volna hogy a Föld ne népesedjen túl"
Na z első korrekt válasz.De még ebbe is bele tudok kötni.Mégis hogyan?Én csak 3 módot látok arra hogy a Földön ne legyen túlszaporodás:
-Meg kell ölni a túl sok emberből x %-ot.Ez valahogy nem klappol a "szeretetteljes" Istennel tehát kilőhetjük mint lehetséges alternatívát.
-Meddő embereket teremt vagy az élőktől vesti el a szaporodás képességét.Hát itt meg az embert fosztja meg a jogaitól.Illetve ha már megteremtette és azt mondta hogy jó,akkor mit módosítgat rajta?
-valamiféle terhességmegszakítást csinál isten.Na ez már tényleg abszurd,és gondolom jól látható okok miatt ezt is elvethetjük.
Na akkor Judit,hogy is oldaná meg a túlszaporodást?
Aztán lehet hogy ezért teremtették a kórokozókat!Ezt le is szabadalmaztatom mert biztos én jötem rá erre először!
T. 21-es!
Először a feltámadásra válaszolnék. Akik meghalnak feltámadnak de tökéletes, egészséges testben. Attól nem kell félni hogy nem férnek el az emberek. Hiszen ma a föld nagy része lakatlan. Másrészt régen nem élt ennyi ember a földön. Mindenképp Isten meg tudja oldani a dolgot, hiszen mindenható.
A szaporodást pedig megállitja ha betelik a föld.
Hogy ezt hogy teszi, az megint Istenre tartozik. DE gondolom ugy, hogy elveszi a szaporodás képességét.
Ugyan ez történt volna az első emberpár esetében is, ha nem buknak el. Egy idő után betelt volna a föld, és akkor Isten megállitotta volna a szaporodást.
DE neked bizonyára ez "magas". Akinek nincs ismerete, hite, annak ezt nehéz megérteni.
Üdv.: Judit!
"11.Nem értem mit hablatyolsz 70 %-os"
fékezz, kérdező, nem tudjuk helyetted megérteni a válaszokat- próbáld meg! Bár, hogy szövegértési gondjaid vannak, az már a kérdésedből is egyértelműen kiderül.
Addig is, amíg nem megy, állj le ezzel a sötét, ostoba ízléstelen és fölényes stílussal.
Már sok vitát olvasva kevés ilyen jó témát találni az oldalon, nagyon tetszik ez az egyedi, de mégis szembeötlő logikai probléma.
Viszont kérdező akkora bajban vagy, hogy egy mindenható logikáját akarod megkérdőjelezni, így főleg a hívőkkel szemben esélytelen a paradoxonokat lezárni, Isten tökéletlenségével magyarázni.
Bár nekem elég, ha valaki azt elmagyarázza, ha valaki tökéletes, akkor hogyan lehet mégis felidegesíteni?
Na de hogy a kérdésre válaszoljak, azért pár alternatívát szerintem fel lehet mutatni, hiszen tudjuk, hogy Isten mindenható, egyedül a logika szabhat neki határt, de az még édes kevés.
1. A paradicsomot ha nem eviláginak tekintjük, akkor egyszerűen újabb földrészeket teremt, így mindeki nyugisan elfér. Isten teremti a teret, így problémát nem okoz neki.
2. Ha a paradicsom a földön volt, akkor átrakja az embereket egy másik lakható bolygóra, a szentírásban is benne van rejtve, hogy a Mars mindig is egy kedves dolog volt Istenszámára, biztosan azt tenné lakhatóvá (aki megtalálja ezt a részt a Bibliából, az kap egy zöld kezet). Majd Isten folytatná tovább a bolygók lakhatóvá tételét, amíg meg nem unja.
3. Isten tényleg leállíthatja a szaporodást, simán egy gondolattal meddőt csinál bárkiből, fiziológiai okfejtését ennek szerintem felesleges tárgyalni, nincs annyi karakterem most a költségvetésben.
"És vajon a több millió éves állati maradványokkal mi van?Amiknek ugyan az a genetikai állományuk, mint a maiaknak?"
Kihalt állatfajokról beszélsz, melyeknek megegyező a genetikai állományuk a maiakkal? Példa?
"Isten újra megteremtette, Ádám meg elnevezte őket?"
Mi az, hogy "újra"? Ugyanazt újra? Vagy valami más formát ugyanazzal a genetikai állománnyal?
A dinókról már írtak előttem. Valóban hosszú korszakokat jelentenek a teremtési napok, nem pusztán 24 órásat.
"És persze Ádám által jött be a bűn és a bűn által a HALÁL?Csak ez így meg nem stimmel."
Az ember esetében beszélhetünk csak "bűnről", igaz? Az állatok nem lesznek bűnözők, mert nem tudatos és szabad akarattal teremtett lények, hanem ösztönlények. Tehát teljesen igaz, hogy az ember által jött be a bűn, és az ebből következő (emberi) halál, mivel a szándékos, megbánás nélküli bűn büntetése a halál. Mi nem stimmel?
Kedves kérdező, te pedig kaptál jó néhány lehetséges opciót, melyek ráadásul logikusak és ésszerűek is.
Ha valaki, akkor a Mindenható Isten, a szeretet istene biztosan eltudja intézni a földi túlnépesedés problémáját mindenkinek tetsző formában. Csak gondolj a végtelen űrre! Nekünk milyen természetes már, hogy a ma látható világegyetem olyan nagyon nagy..., hogy el sem tudjuk képzelni.
A múlt század elején még ott tartottak a csillagászok, hogy a Tejútrendszer (már amit láttak belőle), oszt annyi. Csakhogy időközben kiderült, hogy a mi galaxisunkban lévő csillagok száma és a GALAXISOK SZÁMA egyaránt csillagászati, azaz iszonyatosan nagy. Szerinted meddig lenne elegendő hely, meddig nem lenne helyhiány???
A kérdésed tényleg nem jó, ha a bibliai Istenre vonatkozik, mert csak arról árulkodik, hogy nem ismerted meg Őt és figyelmen kívül hagysz sok szempontot!
Kedves kérdező!
Olyanokkal akarsz vitázni, akik azt hiszik, hogy a tudás fán terem?
Nagyon jókat nevetek.Olyan dolgon vitáztok, ami meg sem történt.Megint-mint oly sokszor már- tévedésben van mindenki. Jegyezzétek már meg! Az Ádám Éva történet, csak a kor emberének íródott, de a mai napig aktuális példabeszéd. Nem szó szerint értendő!
További szép meddő vitát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!