Azok akik tényleg hiszik, hogy élt Ádám és Éva, azok válaszolnának?
Szóval ha tényleg létezet a paradicsom,és tényleg minden az utolsó fűszálig ugyan úgy volt mint ahogy az le van írva,akkor elmondanátok egy eszmefuttatás végét?
Ez egy teljesen hipotetikus elképzelés,tehát ne keressetek ezt megválaszoló igeverseket.Állításotok szerint az embernek volt leheősége a történelem megváltoztatásában,és Isten nem látta előre hogy mi lesz Ádám lépése.Szóval szerintetek létezett a szabad akarat,és az Univerzumunk sorsa még mindig töb végeredményben végződhet.Kérek szép+en minden ateistát,
ezt az e
gy kérdést tűrjék m
eg,és ne szóljanak bele ebbe a szabad akaratos dologba.Erre már volt néhány kérdés,írjanak,azokhoz,mert ez mást kérdezne.A kérdés most jön:Szóval tételezzük fel,nem tudja a kígyó átverni Évát,és az emberiség bűntelen marad.Na és ezután?
Én a következőt tudnám elképzelni:Mivel Ádámnak és Évának azt a feladatot adta hogy töltsék be a Földet,ezért ezt is tennék.Na de mivel nem vétkeztek,ezért se ők,se a születendő utódok nem halnának meg elméletileg SOHA SE.Mi történne ha mondjuk megnéznénk a világot,ha eszerint a forgatókönyv szerint történt volna minden?Most pörgessünk rajtamondjuk 400 000 évet.Mit látnánk?Szerintem azt hogy egy nagyjából 300-500 km vastag állatokból,gombákból,baktériumoktól,és emberekből álló réteg lenne a Föld felszínén.Mivel senki,és semmi nem halt volna meg (se baktérium,se állat se semmi) ezért a generációk szépen felhalmozódtak volna,egészen addig hogy már a légkör felső részéig növekedett volna az ember,állat rakás.De emiatt se halnának meg,hisz nem vétkeztek.Pusztán az örökkévalóságon át egymáson taposnának.És lenne még ennél is rosszabb.Mivel a táplálékot felvették,megemésztették,ezért kénytelenek is lennének leadni.És az idők során (az említett 400 000 év szerintem épp elég) szépen felhalmozódna a végtermék és szó szerint,mindenki állati és emberi ürülékben fetrengene,kilóméter mélyen is a rakás alján.
Nos,szerintem jobban jártunk a bűnbeeséssel...
De nyitott vagyok a hívek véleményére,és legfőkébb kíváncsi vagyok arra hogy ők hogyan képzelnék el ezt a bűnbeesés nélküli világot.
Kedves Kérdező!
Egy nagyon hibás gondolkodási mód csapdájába kerültél. Amikor úgy kezdünk el gondolkodni hogy "mi lett volna ha...?" akkor nagy valószínűséggel olyan téves úton indulunk el, hogy ebből csak hibás végkövetkeztetések származhatnak, és valljuk be mindez teljesen felesleges.
Ézs 55,8
„Mert az én gondolataim,
nem a ti gondolataitok.
Útjaitok sem az én útjaim!
— mondja az Örökkévaló. —
Amennyivel az ég magasabb a földnél,
annyival magasabbak útjaim útjaitoknál,
és gondolataim gondolataitoknál.
1Kor 2,9
„Amit szem még nem látott,
fül soha nem hallott,
amit emberi képzelet még soha ki nem talált,
olyan dolgokat készített Isten azoknak az embereknek,
akik szeretik őt.”
Valamint az hogy Te a feltételezésedet biztosan jónak véled, és megállapítod benne hogy 400.000 ezer év múlva már egymáson, és egymás ürülékén taposnánk stb, ezzel azt is feltételezed hogy világmindenséget teremtő Isten az értelmetlenség vagy a tehetetlenség istene, mert ugyan világot megteremtette de arra már nem képes hogy annak szükségeit betöltse valahogyan. Tehát megfosztod gondolatmeneteddel a mindenhatóságától, valamint baleknak tartod mert Isten ezt mondta a teremtés végén 1Móz 1,31-ben:
"Akkor Isten megvizsgált mindent, amit létrehozott, és nagyon jónak találta. Majd leszállt az este, azután felvirradt a reggel — ez volt a hatodik nap."
Szóval nincs értelme ezen morfondírozni, én se tudom elképzelni hogy hogyan lesz az az esemény amikor Isten feltámaszt fizikai testben minden valaha élt embert itt a földön. Hogyan férünk majd el? De mit számít? Legyen ez Isten dolga, mert ezek meglesznek ha meg vannak írva. De gondolj bele milyen tévútra jutnék, ha én akarnám kigondolni ennek az eseménynek a részleteit, vagy megoldását. Valamint mi értelme lenne annak?
Kihagyod az egészből Istent. Ha ilyeneken gondolkodsz, hogy mi lett volna Ádámmal és Évával meg a teremtett világgal: nem hagyhatod ki azt, aki teremtette.
Arra gondolok, hogy ők a paradicsomban voltak. A paradicsom a ma ismert Földön nincs meg, mert onnan kiűzettek. Nincs meg az a hely ma, ahol mi is ugyanúgy megtalálnánk a Jó és rossz tudásának a fáját, stb. Gondolj bele: ha Isten teremtette ezt az egészet, és mellé a paradicsomot is, ahova az embert helyezte (mintha mi is ha mondjuk számítógépes játékon játszunk, a kedvenc karakterünknek külön kis helyet készítünk, ha lehet, külön kis dolgokat csak neki). Akinek pedig mindezt megteremteni volt hatalma (márpedig ezt hinnünk kell ahhoz, hogy itt beszélgessünk, különben ezt se vethetted volna fel) annak ugyan miért ne lenne hatalma arra, hogy eltüntesse, amit készített, sőt, miért ne lenne képes újat teremteni?
Szóval ha valóban elszaporodtak volna, és a paradicsomban maradt volna az emberiség, akkor mindazoknak megfelelő helyet teremtett volna Isten. Nem kell a végesben gondolkodnunk, amilyen ez a Föld maradt nekünk kegyelemből: mert Isten végtelen. (mert hát azonnal el is pusztíthatott volna Isten, amikor vétkeztünk ellene, volna rá hatalma, nem? de mégis kegyelmes volt, és élhetünk - habár nem is paradicsomi körülmények között, és "fáradságos munkával": mondja a Biblia. Sőt, én azért hiszek ma is, mert ma is él Isten, és még kegyelmesebb volt, mert elküldte a Fiát, Jézust, váltságul a bűneinkért - ezért lehet vele kapcsolatunk, ha Jézusban hiszünk, hogy valóban úgy van, ahogyan azt Isten mondta róla: hogy Ő a fia, és az Ő áldozata elég neki ahhoz, hogy minket megtisztítson a bűnbeeséstől: ezért Szabadító).
"kíváncsi vagyok arra hogy ők hogyan képzelnék el ezt a bűnbeesés nélküli világot."
Kedves Kérdező!
Én pl. nélküled képzelem el.
T.Kérdező!
Nem lett volna semmi probléma ha az első emberpár nem vétkezik. Valóban örökké élhettek volna. De ne felejtsünk el valamit. Az állatok nem kapták meg az "örök élet" lehetőségét. Azaz elpusztultak. Már Ádám és Éva is láthatta az állatok halálát. Ezért tudták, hogy mi a "halál". Hiszen ha nem tudták volna, akkor az Istentől jövő figyelmeztetés, hogy: "amely napon esztek a fa gyümölcséből, meghaltok", nem lett volna számukra érthető.
TEhát amiatt nem kell félni, hogy az állatok is felhalmozódnak. Az ember pedig csak addig szaporodna, mig a föld "betöltetik". Isten gondoskodott volna arról, hogy a föld ne népesedjen tul, csak annyira, amit el tud tartani.
Az egyik hozzászóló itt azt irta, hogy a "bünbeesés" az azért volt, mert szexeltek. Ez nem igy van. Hiszen Isten maga adta ki a parancsot az első emberpárnak a szaporodásra.
A másik hozzászóló itt arról irt, hogy a fa milyen "különleges képességgel volt megáldva"?
A fa semmiben nem különbözött a többi gyümölcsfától. Itt nem arról volt szó, hogy a fa valóban a "jó és rossz tudásának a fája" volt. Hanem itt arról volt szó, hogy vajon az első emberpár betartja-e Isten parancsát,vagyis engedelmeskedik, vagy nem.
Még annyit szeretnék hozzátenni. Isten valóban rendelkezik az "előrelátás képességével", de nem minden esetben használja.
Remélem megfelelt a válaszom? Üdvözöllek: Judit!
Ha kérdésed van, szivesen válaszolok, de akkor irj privátba!
Másolgassad csak a semmitmondó őrtornyot előző...
Itt is megkérdezem amire sosem kaptam választ
És vajon a több millió éves állati maradványokkal mi van?Amiknek ugyan az a genetikai állományuk, mint a maiaknak?Isten újra megteremtette, Ádám meg elnevezte őket?A dinoszauruszok is csak poénból szaladgáltak régen a földön ugye?Élvezte Isten földi uralmukat.És persze Ádám által jött be a bűn és a bűn által a HALÁL?Csak ez így meg nem stimmel.
T.17-es!
Nem az Őrtoronyból másolgattam. A magam szavaival mondtam el a véleményem. Nem kell mindjárt támadni.
Az őskori maradványok valóban élt állatok csontjai. Ugyanis a föld nem kimondottam 24 órás - 6 nap - alatt lett megteremtve. Az eredeti héber nyelvben a "nap" kifejezés alatt értettek 24 órás napot, de használták hosszabb időszakokra, akár évszázadok, vagy évezredekre is. A föld tehát teremtési korszakokon keresztül lett megalkotva. Valóban léteztek ezek az állatok. De az archeológusok akik ezeket a csontmaradványokat vizsgálták, megállapitották, hogy ezek jóval az ember megjelenése előtt éltek. A kihalásuk pedig vagy természeti katasztrófa, vagy betegség által következett be. Hogy Isten miért alkotta meg őket, aztán miért haltak ki, arról nem tájékoztat a Biblia. Viszont biztosan megvolt az oka.
Üdvözletem: Judit!
"Valamint az hogy Te a feltételezésedet biztosan jónak véled, és megállapítod benne hogy 400.000 ezer év múlva már egymáson, és egymás ürülékén taposnánk sztb, ezzel azt is feltételezed hogy világmindenséget teremtő Isten az értelmetlenség vagy a tehetetlenség istene, mert ugyan világot megteremtette de arra már nem képes hogy annak szükségeit betöltse valahogyan. Tehát megfosztod gondolatmeneteddel a mindenhatóságától, valamint baleknak tartod mert Isten ezt mondta a teremtés végén 1Móz 1,31-ben: "
Semmit nem feltételezek."Isten látá hogy jó".Ezt az összes teremtményére elmondta,tehát az ember is úgy volt jó ahogy azt elsőre megteremtette.Szóval lényegében Istennek nem lett volna már semmi dolga se,hisz van egy 100%-os hatékonysíággal működő világ,nem kell ezt állandóan restaurálgatni meg karbantartani.
Ezzel szemben ti most azt álllítjátok hogy a világ isten nélkül egy másodpercig képtelen jól működni.Ez köbö olyan mintha én készítenék egy órát (tudom hogy a hívők szeretik a világot és annak élőlényeit állandóan órákhoz hasonlítgatni ezért én is ezt teszem) és ez az óra rögtön leáll,eltájolódik,szétesik,ha csak fél percre nem nézek rá.Szerintetek jó az az óra ami tönkremegy az alatt az idő alatt amíg mondjuk nem nézel rá a zsebedben?Persze hogy nem!Egy jó óra a halálom után még 200 évig is képes percre pontosan járni.Tehát egy tökéletes órára nem kell ügyelni.
Remélem értitek az analógia lényegét.Aki nem értené:Isten egyszerűen csak összedobta ezt a világot (legalábbis a ti állításotok szerint ) mert egyszerűen állandóan figyelni kell rá,tatarozni és a felmerülő problémákat is a rendszergazdának kell elhárítani (Istennek).Már itt látszik hogy a világ ezek szerint soha nem volt tökéletes,hisz spontán keletkeztek orvosolandó problémák.Mégis mi az a szerkezet ami magától hibákat szül?Elmondom:TÖKÉLETLEN!.
És volt egy nagyon aranyos komment:"Szóval nincs értelme ezen morfondírozni, én se tudom elképzelni hogy hogyan lesz az az esemény amikor Isten feltámaszt fizikai testben minden valaha élt embert itt a földön. Hogyan férünk majd el? De mit számít? Legyen ez Isten dolga, mert ezek meglesznek ha meg vannak írva. De gondolj bele milyen tévútra jutnék, ha én akarnám kigondolni ennek az eseménynek a részleteit, vagy megoldását. Valamint mi értelme lenne annak?"
z
Javíts ki ha nem így lenne de te nem azért hiszel mert logikus,hanem mert egyszerűen hülye vagy gondolkodni.Ezzel te annyit mondasz " lesz@rom milyen bődületes hülyeséget ír a Biblia,a lényeg hogy lesz úgy,oszt kész".
Hát csak gratulálni tudok ehhez a kíváncsisághoz hogy mi miért van és hogy tudni akarsz nem csak hinni.De végül is érthető.Könnyebb elképzelni a dühös Istent aki a felhőkülés formájában egyenlítődnek ki. fölül dobálja a villámokat,mint azt hogy a pozitív és negatív töltése elektromos kis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!