Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van még szükség az...

Miért van még szükség az Isten hipotézisre?

Figyelt kérdés
A természet jelenségeit teljességgel meglehet magyarázni az Isten hipotézis nélkül is.
2013. febr. 27. 03:29
1 2 3 4 5
 41/44 Antimod ***** válasza:

"Mert, hogy ott mást szerintem nem lehetne csinálni. Az egész halál utáni öröklét arról szólna, hogy dicsérem az Urat"

Szerintem ezt nem állította az, akit megszólítottál.

Egyébként is, honnan veszed ezt a túlvilág-képet? Bibliai leírásokból, jobban mondva belemagyarázásból?

Egészen más túlvilágképet ismerek, és az egyáltalán nem arról szól, hogy minden statikus, változatlan, és dögunalmas. Mitől lenne az? Abban az állapotban is tudatos lények léteznek, akik hatással vannak a környezetükre.

2013. márc. 8. 11:53
 42/44 selender ***** válasza:

"Szerintem ezt nem állította az, akit megszólítottál. "

Lehet, hogy igazad van. Inkább megvárom, míg kifejti, mire is gondolt.

Csupán arra gondolok, hogy nyilván abban a Mennyországban nem létezne rossz, csak jó. És szerintem minden a jó és rossz dolgok váltakozásából tevődik össze, mármint lehetséges egy olyan világ, ahol minden csak jó? Egy olyan világ, ahol csak az emberi jó tulajdonságok uralkodnak bennünk szerintem nem nagyon lehetséges.

De Menny-szakértő nem vagyok, szóval szerinted milyen az a túlvilági kép?

2013. márc. 8. 13:17
 43/44 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tennék hozzá, ha egész életemben folyamatosan csak szeretnék, akkor az már a Mennyország. Istennel nem kell alázkodnod, meg istenítened. Mivel már csak a jó van meg benned akkor, csak szereted, nem gondolsz arra, hogy: KELL. Mi az hogy kell, vagy szereted vagy nem...
2013. márc. 9. 12:31
 44/44 anonim ***** válasza:
"A hit nem elhívése valaminek, hanem az ember spirituális képessége a transzcendens megérzésére, és megértésére. Belső fény, ősérzés, emlékezés Istenre és a bűnbeesés előtti boldogságra, egyben minden emberben meglévő vágyakozás, sóvárgás a világosságba való viszszatérésre. A bukás és a bűn mélyen eltemette az emberben ezt a világosságot, oly annyira, hogy egy részük mély tudatlanságában Isten tagadásra is képes. De az Atya szeretete és türelme fokról fokra gondoskodik gyermekei szellemi táplálékáról. Az ige kiáradása, a kegyelem törvényrendszere folyamatosan bontja a megátalkodott tagadás falát, így mindenki előbb vagy később, de eljut Isten felismerésére és megérzésére. Az utolsó mozzanat valamilyen váratlan „véletlen” esemény, élmény, felismerés, szenvedés, vagy gyógyulás, mely elemi erővel érinti meg az ember lelkét, - ez a megtérés. A megtérés nem azt jelenti, hogy varázsütésre teljesen megváltozunk, de azt igen, hogy megfordultunk, elindultunk visszafelé az atyai házba. Ez pedig életünk sorsdöntő mozzanata, Isten hatalmas ajándéka, hiszen visszanyertük hitünket és reményünket. A hit vezet el bennünket az üdvösségre, így elmondható, hogy a hit az örök élet kivetülése a földi világba, a legteljesebb igazság és valóság."
2013. márc. 12. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!