Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van még szükség az...

Miért van még szükség az Isten hipotézisre?

Figyelt kérdés
A természet jelenségeit teljességgel meglehet magyarázni az Isten hipotézis nélkül is.
2013. febr. 27. 03:29
1 2 3 4 5
 31/44 selender ***** válasza:

Tzolko: Pont ez a lényeg.

Kérdező: Persze, ez így is van. Az evolúciónak semmi szüksége istenségre, és eléggé úgy néz ki, hogy az abiogenezisnek sem. De egyébként maga az evolúció nem zárja ki egy isteni lény létét, még az is belefér, hogy a legelső élőlényt csak úgy valaki odapottyantotta az Ősóceánba. Persze ezt bizonyítani kell. Lehet, hogy így volt, lehet, hogy az ősrobbanást indította el, lehet, hogy egyik sem...számtalanféle lehet az a valaki ha létezik. Ha létezik, akkor biztos, hogy semmi köze egyetlen valláshoz sem. :D

Majd a halálkor kiderül, hogy létezik-e vagy sem. Addig meg bizonyíték hiányában semmi okunk azt állítani, hogy van, és emiatt semmi okunk a tényeket tagadni. Innentől csak szubjektív meggyőződés.

2013. febr. 28. 21:14
 32/44 anonim ***** válasza:
Van-e értelme egy Isten nélküli világnak? Nem hiábavaló benne élni?
2013. márc. 6. 16:34
 33/44 anonim ***** válasza:

Mert mivel lenne több értelme egy Isten alkotta világnak?:D

Ha?!

2013. márc. 6. 17:49
 34/44 selender ***** válasza:

Az, hogy te egy isten nélkül nem tudod az életed megszervezni, nem jelenti, hogy más se, és nem jelenti ,hogy az az isten létezik.

Az én célkitűzéseimnek semmi köze Istenhez, magamtól találtam ki, mégis létezik. Szóval van értelme, ha képes vagy magadnak egy értelmet adni.

2013. márc. 6. 18:00
 35/44 anonim ***** válasza:

HA?! Látszik nem gondolkodó lénnyel beszélek... Az utcán álló kisebbség szokott ilyeneket mondani.

Nem azt akarom kérdezni, hogy egyébként per pillanat mi a célod, mert nekem is vannak. De úgy egyébként nem érzed feleslegesnek, hogy bármit is csinálsz és jól elfoglalod magad, hosszú távon mi értelme van? Nem érzed feleslegesnek.

Ahogy Lao-Ce is mondta:

"Bármit teszel az életben felesleges, de tedd azt!"

2013. márc. 7. 10:49
 36/44 anonim ***** válasza:

Hülye volt az a kínai...

Ne egyél akkor, ne menj WCre, felesleges, ne csinálj gyereket.

Hát az világos, a végső cél tekintetében, el lehet merengeni, de én erre mondom azt, hogy felesleges.

Nem létező dolgokkal magyarázni a világot, célkitűzésnek venni, szintén felesleges, de kövesd a nagy bölcset és tedd azt...

2013. márc. 7. 11:49
 37/44 selender ***** válasza:

Ha olyat csinálok, amiből később másoknak is lehet haszna, akkor már nem felesleges. Sőt, ha lesznek gyerekeim, akkor már nem felesleges, hogy éljek, mert őket fogom nevelni és azon leszek, hogy az ő életüket megalapozzam.

De amúgy igen...néha felmerül bennem ez a kérdés. De a szubjektív érzéseim nem befolyásolják az objektív valóságot.

De amúgy értem a problémád, de hasonló kérdés nekem is felmerült ezzel a vallásos rendszerrel kapcsolatban.

Tehát mi a fő célja az életnek, ha létezik Isten?

2013. márc. 7. 17:49
 38/44 Tyler913 ***** válasza:
Jol irta valaki elottem: a hit Istenben nem tudomanyos vilagmagyarazat. Ha valaki azert hisz Istenben,mert "valaminek kell lennie ott",az nagyon az eleje a dolognak. Az Istenbe vetett valodi hit szemelyes megtapasztalasbol fakad,epp ezert szubjektiv. Nem azert hiszek Istenben,mert hulye vagyok a termeszettudomanyos magyarazatokhoz,es nem is azert,mert gyenge vagyok es kell a manko az elet elviselesehez. Azert hiszek Benne,mert az eletemben szamtalanszor megtapasztaltam mar Ot,ahogyan elottem mar sok millio mas ember is. Nem varom,hogy ezt elfogadjatok bizonyiteknak,mert nem is akarok bizonyitani semmit. Egyszeruen csak legyetek nyitottak a letere,es ne itelkezzetek.
2013. márc. 7. 20:10
 39/44 anonim ***** válasza:

37-es látom ráéreztél a kezdeti lépésre:

Az Isten maga a szeretet. Tudom ezt rengetegen mondják és nehéz elmagyarázni. Nem véletelen a Bibliában is írják, hogy szeresd Istenedet teljes szívedből. Milyen jó érzés, ha egy gyermek átöleli arcodat és azt mondja: Tudod, hogy én hogy szeretlek. Vagy ha nők nyilatkoznak, hogy megszületett a gyermeke és ő teljesen kibontakozott a szeretetben? Pedig ettől nagyobb szeretetet is meg lehet élni, ez pedig Isten. Tudom nehéz megérteni, de ez valamikor olyan csúcspontra ér, hogy elered a könnyed. Egy hihetetlen érzés, amit minden embernek meg kellene élnie. A vallás és szokásai, szertartásai nagyon eltávolítanak minket ettől. A földi élet ennek a gyakorlásának és mesteri szintre emelésére hivatott. Ha mindent úgy teszel, hogy mögötte a szeretet van már nem felesleges. Próbáld ki és fejleszd a képességeid...

2013. márc. 8. 08:19
 40/44 selender ***** válasza:
Tehát azt mondod, hogy az életnek az az értelme, hogy minél jobban megtanuld szeretni Istent...felkerülsz a Mennybe örök időkre. Mi lesz ott? Örök időkre dicsőíted Istent? Az miért jó? Mert, hogy ott mást szerintem nem lehetne csinálni. Az egész halál utáni öröklét arról szólna, hogy dicsérem az Urat, ami nekem elég bizarrnak tűnik. Mintha egy mindenható lény rászorulna...
2013. márc. 8. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!