Miért van még szükség az Isten hipotézisre?
Amig nem bizonyitottuk hogy ki vagy mi teremtette az univerzumot addig fennal annak a lehetosege is hogy a kek nyuszi volt. Ha bizonyitod hogy o nem lehetett akkor elfogadom, amig nem addig ugyanugy lehetett a kek nyul is mint barmi mas. A tudomany igy gondolkodik nem pedig ugy hogy "ez nem mert baromsag".
egyebkent az univerzum allandoi (gravitacio, gyenge es eros kolcsonhatasok, magnesesseg, stb) pont ugy vannak "beallitva" hogy letrejohetett az a vilagegyetem ami elheto. Ha csak egy hajszallal lennenek masok ezek a szamok sem csillagok, sem bolygok, sem elet nem letezhetne.
Nem a tudomány nem így gondolkodik.
A tudomány a tényekre gyárt egy elméletet, nem az elmélethez igazítja a tényeket.
A hülyeséged szerint akkor az összes meselény létezik.
"pont ugy vannak "beallitva" hogy letrejohetett az a vilagegyetem ami elheto"
oszt?
Rengeteg felfedezest tettek ugy hogy eloszor volt egy elmelet, majd megvizsgaltak hogy valoban mukodik-e. A Higgs bozont sem fedeztek meg fel megis keresik, mert van egy elmelet ami feltetelezi a letet.
A mesehosoket csak peldanak mondtam, persze azok nem leteznek, de ezt is onnan tudjuk mert bizonyitva van (tudjuk kik es hogy alkottak meg oket).
Pl az osrobbanast sem tudjuk mi hozta letre es honnan van a termeszetben az az informacio ami tudatos elolenyeket kreal atomokbol es feherjekbol. Nem ertjuk hogy letezhet hogy a puszta anyag (mi) onmagat es a korulotte levo vilagot vizsgalja es meg is erti. Erre nincs tudomanyos magyarazat.
"A természet jelenségeit teljességgel meglehet magyarázni"
A jelenséget meg lehet, csak sokszor a kiváltó okát nem.
Továbbá rengeteg olyan jelenség van, amivel a mai tudomány keretein belül nem lehet mit kezdeni. Óriási tévedés, hogy a materializmus mindenre magyarázatot ad.
Jó akkor istenke teremtett mindent 6 nap alatt és a hetediken megpihent.
Nincs evolúció, Nem volt ősrobbanás stb.
Ezt nem allitottam, ez szerintem sem igy volt. A Biblia ugy ahogy van mesekonyv.
De azt hogy van valamilyen inteligencia a dolgok mogott nem lehet kizarni. Tul sok a veletlen.
"Jó akkor istenke teremtett mindent 6 nap alatt és a hetediken megpihent."
Ezt egyikünk sem állította. Nem csak kétféle (szélsőséges) magyarázat létezhet. Folyamatosan keresni kell az alternatív utakat, ha az adott elképzelés zátonyra futott, és megrekedt benne a fejlődés.
"a láthatatlan kék nyuszi is létezik aki anyukád vagináját szaglássza"
Ez ám az itelligens és korrekt érvelés. Majdnem meggyőztél. Nekem nem a természeti jelenségek megmagyarázásához van szükségem Istenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!