A szíve mélyén mindenki hisz Istenben?
Istenhez, meg könyörületet kért tőle.(85éves dédpapám)
Vagyis minden ember ha kilátástalan helyzetbe kerül,akkor keres valamiféle támaszt? Ez dicséretes, hogy azért mindenki "hisz" valamennyire Istenben, vagy szánalmas,hogy csak ilyenkor képesek jobban elgondolkodni ezen?
Kifejezetten Istenben nem, de valamiben mindenki hisz a szíve mélyén. Van, aki a Sorsban, van, aki az Anyagban, sőt, még a teljesen hitetlen ember sem hitetlen, hiszen ha másban nem is, legalább abban hisz, hogy nincs senki, akiben hinnie kellene. Ennélfogva hitetlen ember egyszerűen nem létezik, csak nem Istennek nevezik a hitüket.
(A végére még feltehetném a kérdést, hogy ha nincs Isten, aki teremtsen, akkor miből lett a Sors, miből lett az Anyag, és miből a hitetlenség, hiszen köztudott, hogy a semmiből nem lesz valami, de nem akarok piszkálódni.)
Üdv! Zsoel (26)
Vannak pillanatok és helyzetek, amikor az emberben megfogalmazódik, hogy kell lenni valaminek felettünk, aki ezt irányítja.
Az az "ezt" lehet helyzet, teljesítmény, életkor stb.
De mondok még egy nagyon érdekes dolgot: azt mondják, aki végignézi (végig kell néznie, át kell élnie - ezen most ne lovagoljunk) egy haldokló elmenését, abban megfogalmazódik a transzcendencia létezése.
én nem akarok a mennybe kerülni, márcsak azért sem, mert nem hiszek benne, de ha mégis létezne, sztem dögunalmas lehet egy örökkévalóságig valami "húde fényes mindig szuper sosincs semmi izgalom" helyen lenni...
ezért nem fogok imádkozni a halálom előtt se és akkor sem fogok hinni mennyben vagy istenben se... én abban hiszek, hogy újjászületünk, erre legalább bizonyítékok is vannak már (egész könyvet kitesznek,ami valós adatokon és szemtanúkon alapul), nem úgy, mint isten létezésére....(és még mielőtt bárki jönne a bibliával,azok nem bizonyítékok,majd akkor hiszem el, ha elém hozol leglább 20 szemtanút, aki igazolja,hogy megtörtént valami,ami ott íródott)
Mondjuk érdekes, hogy Jézus halála előtt meg pont hogy kitért a hitből. "éli, éli, lama sabaktani", azaz magyarul: "Istenem, istenem, miért hagytál el engem"?! Vagyis rájött, hogy bár azt hitte, lesz nagy csoda, de ez nem történt meg - megrendült a hite!
Én a szívem mélyén sem hiszek semmiféle természetfeletti erőben, legyen az isten, allah, csi, vagy fengshui. Továbbá a legszorultabb helyzetben sem istenhez fohászkodással tölteném az időmet, hanem azon gondolkodnék, hogy hogyan jutok onnan ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!