Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A munkahelyem miért természete...

A munkahelyem miért természetes mindenki számára az Istenben való hit?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen egyre gyakoribb téma a vallás és a hit. Ma pl. az egyik kolléganő elmesélte, hogy ő hogyan szokott imádkozni, és elmondták még jó páran.

Számomra ez teljesen idegen, soha nem hittem Istenben, és számomra furcsa, ha valaki imádkozik, de elfogadom, ahogyan minden vallást. Szerintem mindenkinek saját dolga, hogy hisze, vagy sem, ha igen miben.

Az viszont nagyon furcsa, hogy bennük fel sem merül, hogy esetleg van olyan, aki teljesen másképp gondolkodik. Miért nem?

Sokszor tartok tőle, mit mondok, ha egy hasonló kérdést címeznek nekem.

2011. jan. 26. 17:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem mond az igazat. Ateista vagy. Kész.

Ha nem fogadják el akkor fanatisták.

2011. jan. 26. 17:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Milyen munkakörben/helyen dolgozol?
2011. jan. 26. 17:51
 3/11 anonim ***** válasza:

{Ez szerintem inkább illene a "Kultúra, közösség" kategóriába}

Szerintem igazad van, nem kellene rögtön föltételezni mindenkiről, hogy hisz istenben, vallásos, stb.

2011. jan. 26. 17:52
 4/11 A kérdező kommentje:
iskolában dolgozok.
2011. jan. 26. 18:02
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon fiatalka lehetsz.Ha te nem is hiszel Istenben,Isten bizonyára hisz tebenned.Talán nem véletlen,hogy munkahelyed révén vallásos közegbe kerültél.Ha pedig Istent szerető emberek vesznek körül,lelki békéjük talán elgondolkodtat.Eljöhet életedben egy olyan pillanat,amikor kétségbeesve kéred a segitséget.Isten számára ekkor leszel megtalálható.Addig is tiszteld munkatársaidban az embert,ha már a hitüket nem tudod.
2011. jan. 26. 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Mondd meg az igazat, senkinek nincs joga bíráskodni feletted,vallásszabadság van, jogod van nem hinni.
2011. jan. 26. 18:33
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem először ki kéne vhogy deríteni,hogy milyen fajta vallásosok.ha vmi szektából,vagy gyülekezetből vannak,(sok helyen,ahol a munkáltató egy vallási vezető,a híveit alkalmazza)akkor nehéz lesz a dolog,mert valszeg meg akarnak majd téríteni,és nem fogják tolerálni,hogy te nem hiszel.
2011. jan. 27. 09:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg!Kissé elvetettem a sulykot és ehhez nem volt jogom.Bár őszintén gondoltam amit irtam,a vallás gyakorlása,vagy annak hiánya végül is magánügy.Egyszer talán megérint,de addig is vállald föl a véleményed!Ez is igényel egyfajta kiállást,ami tiszteletet érdemel.
2011. jan. 27. 11:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Számomra érthetetlen, hogy egy munkahelyen miért kell vallással, vagy politikával foglalkozni. Sok ember verődik össze, más-más nézetekkel, és előbb utóbb valaki kényelmetlenül fogja érezni magát a társaságban. Ha kérdezik mond meg nyugodtan a véleményed, hisz Te is elfogadod az övékét, tartsák ők is tiszteletben a tiéd. Remélhetőleg lesznek annyira intelligensek, hogy nem fognak ezért máshogy nézni rád.
2011. jan. 27. 13:56
 10/11 anonim ***** válasza:
En hivo vagyok, de elfogadom masok velemenyet es megertem oket persze, igy mindenkeppen azt javaslom, hogy te is legyel oszinte a munkatarsaiddal. Nem hiszem, hogy furcsan neznenek rad, csak nem is tudjak rolad, hogy errol mi az allaspontod. Ha jol ertem, nem bantottak meg semmivel, csak beszelgettek a vallasrol. A vallas, hit is egy tema, miert ne lehetne rola beszelgetni? Nem ertem...te is kifejtheted az allaspontodat. Nem hinnem, hogy ez barmit is befolyasolna naluk.
2011. jan. 27. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!