Miért van ez? Más országokban miért természetes és normális a hazaszeretet és itt miért nem az?
Nézd, én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, ezt a nyelvet beszélem, itt születtem és itt is akarok meghalni. Szeretem a hazámat, ápolom a hagyományait, táncolom a táncait, hímzem a hímzésmintáit, magyar népmeséket és népdalokat mesélek-énekelek a gyermekeimnek.
Mégis ferde szemmel néznek rám a jobbikosok, mert nem a jobbikra fogok szavazni. Szerintük ugyanis aki magyar, az másként nem is gondolkodhat, mint ők.
A hazaszeretet mindenütt becsülendő dolog. Ami nem az, ha valaki kisajátítja magának. Ha csak az a hazafi, aki úgy gondolkodik mint ő és mindenki más ellenség.
Ez mindenhol a világban megvetendő és ciki.
Szeretem Magyarországot, a természeti kincseinket, büszke vagyok a nyelvünkre, a tudósainkra, íróinkra, költőinkre. A történelmünkre kevésbé (főleg 20. század), de nincs miatta bűntudatom, inkább megpróbálok tanulni belőle. Érdekelnek a régi szokások, a népzene, költészet, tánc stb, és főzni is magyarosan szoktam.
Viszont: elfogadom a finnugor nyelvrokonságot, nem hívom a holokausztot holokamunak, nem gyűlölöm ész nélkül a cigányokat, nem randalírozom a nemzeti ünnepeken, és pont a hazaszeretetem miatt. Nagyon féltem az országot ettől a maroknyi de annál hangosabb hőzöngő állattól.
Kérdező!
Én sem értem ezt!Ha valaki azt írja szereti Mo-t,meg egyes kérdéseknél kiáll a határontúli magyarokért, az sokaknak rögtön tényleg "jobbikosrasszistamélymagyarprimitivhülye bunkó".Természetesnek kéne lenni ,hogy valaki szereti a hazáját,nem megvetendőnek.Ez nem a gazdasági helyzeten múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!