Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosok, ti, hogy tudok...

Vallásosok, ti, hogy tudok ilyesmit elfogadni? (lenn)

Figyelt kérdés
Tehát,hogy tudtok hinni az ítélkező,bosszúálló Istenben,ha azt viszont elfogadjátok,hogy Isten szellemi lény,és minden felett áll? mert ha ez igaz,akkor mi az,ami Istennek árthat,kin,és miért kellene bosszút állnia?
2013. febr. 8. 16:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

válaszom válasza:

"Bár Istent nem kell védeni, de azért mutasd már meg, hogy hol vert halálra embert?"

1 Sám. 15,2-3.7-8

4 Móz. 15,36

Hós. 14,1

"Akiknek a pénz és a külsőségek a minden, az ezt úgysem érti."

Nekem egyáltalán nem a pénz és a külsőségek a minden.

Ítélkezel a vak világba,nem is ismersz.A Spanyol viasz végtermékké formálásának jogát itt át is adom neked.

Egyébként miért gúnyolódás az,ha elgondolkodtató kérdéseket teszek fel? Nem tudsz vele mit kezdeni,és tehetetlenségedben nekem támadsz?

"Ez pont olyan, mint amikor leugatjátok a szüleitek, mert nem támogatják a heti lerészegedős bulit, talán nincs is miből és még ti vagytok felháborodva. Tele van ilyen kis marhákkal a Gyk, pl a családi kapcsolatoknál.

Adni nem adnak, de a markukat tartják."

32 éves férfi vagyok,saját lakásom van,nem járok lerészegedős bulikba,és magamat tartom el,szüleim csak támogatnak néha egy-két dologban.

Kérdés?

2013. febr. 9. 18:30
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező!

Pont a szeretet miatt van szükség büntetésre. Tegyük fel, van két fiad, Pisti és Józsi. Ha Pisti veri Józsit, akkor Pistit megbünteted, mert szereted Józsit. És ezt látni neked is fáj, nem? Lelki fájdalom ez. Rossz nézni a verekedést, és nem szívesen büntetsz, de muszály, mert különben elharapódzik a rossz. Ez a mai helyzet.

Isten teremtett minket, mindenünk, ami van, tőle származik. Hálával tartozunk neki ezekért, az életünkért, szeretteink életéért. De mi ezek ellenére egymást öljük. Az igazságos büntetés a bűnért cserébe a halál, ezért a halálos bűn elnevezés a katolikusoknál.

Az, hogy Isten irgalmas, azt jelenti, hogy bár halált érdemelnénk a bűnért, ő nem öl meg. Megengedte, hogy Jézus haljon meg helyettünk, mi pedig bűneinket megbánva, jóvá téve, értük bocsánatot kérve és a jövőben őket elhagyva üdvözülhetünk, visszajuthatunk abba az állapotba, amit Isten eredetileg szánt nekünk.

2013. febr. 9. 20:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez nem elgondolkodtató kérdés volt, hanem az ismeret hiányának bizonyítéka.

Meg másé is.

Töftöftöf és előttem még jó pár ember leírta a választ, amit te egész egyszerűen figyelmen kívül hagytál.

Én támadok? Dehogy. A stílus ugyanaz, amit te képviselsz, bár jóval visszafogottabb.

Nem személyeskedtem, viszont ha magadra vetted, akkor közel járhattam a valósághoz.

A választ megkaptad. Innentől már csak értelmezni kéne, abban viszont ne várj külső segítséget.

2013. febr. 9. 22:05
 14/18 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Ha Isten nem ítélné meg és nem bosszulná meg a gonoszt, azzal egyetértene a gonosszal, nem volna jó. De kegyelmes is, mert mindig ad időt megtérésre. Sorozatgyilkosokat is visszafogadott, bűnüket pedig megítélte a fiában 2000 éve.
2013. febr. 9. 22:31
 15/18 A kérdező kommentje:

válaszom válasza:

"Töftöftöf és előttem még jó pár ember leírta a választ, amit te egész egyszerűen figyelmen kívül hagytál.

Én támadok? Dehogy. A stílus ugyanaz, amit te képviselsz, bár jóval visszafogottabb.

Nem személyeskedtem, viszont ha magadra vetted, akkor közel járhattam a valósághoz.

A választ megkaptad. Innentől már csak értelmezni kéne, abban viszont ne várj külső segítséget."

Töftöftöf válaszára is leírtam már az álláspontom,akkor ezt te miért hagyod figyelmen kívül?

Nem támadtál,meg nem személyeskedtél? ja,így már értem,akkor csak magaddal beszélgethettél,magadat támadtad,és butáztad le....

Ha nem vetted volna észre,leírtam normális stílusban,hogy ezek nem igazak,tehát nem vettem magamra.

2013. febr. 10. 02:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos értelemben igaz az, hogy a világ és az emberek Isten ítélete alatt állnak. Ez viszont nem azt jelenti, hogy Isten szívatja az embereket.

Jelenleg az ember Isten helyére képzeli magát, és Istent ülteti a vádlottak padjára, ahol valójában neki kellene ülnie.

2013. febr. 11. 10:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Isten valóban bosszúálló a szónak abban az értelmében, hogy érvényt akar szerezni igazságának. A bosszúállás viszont nem végleges ítéletet jelent, hanem a rend helyreállítását szolgálja. Amúgy amikor a bosszúálló Istenről olvas az ember, tudni kell, hogy nem emberi értelembe vett bosszúállásról van szó, hanem ez hozzátartozik Istenhez. Ő ilyen, "megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad és negyediziglen" viszont soha nem szabad elfelejteni a folytatást: " IRGALMASSÁGOT cselekszem EZERIZIGLEN azokkal akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják."
2013. febr. 12. 12:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves krdező!

Fontos még a gyilkosságról való beszéd.

A gyilkosság bűn. Az ölés, mely nagyobb halmaz, nem feltétlenül. Ha valakit meggyilkolsz, akkor vagy kedvtelésből teszed, remélem ez szerinted is rossz, vagy céllal. Ha büntetésből, az azt jelenti, hogy nem bocsátottál meg neki. Miként várhatod el akkor, hogy Isten megbocsásson neked? Ezért bűn a gyilkosság. Ráadásul mi nem látunk mindent, nem tudjuk a teljes igazságot. Isten viszont tudja, és ő az egyedüli, ezért van csak neki joga elvenni valakinek az életét. Van erre is példázat az Újszövetségben, a tálentumos.

2013. febr. 17. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!