Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosok, ti, hogy tudok...

Vallásosok, ti, hogy tudok ilyesmit elfogadni? (lenn)

Figyelt kérdés
Tehát,hogy tudtok hinni az ítélkező,bosszúálló Istenben,ha azt viszont elfogadjátok,hogy Isten szellemi lény,és minden felett áll? mert ha ez igaz,akkor mi az,ami Istennek árthat,kin,és miért kellene bosszút állnia?
2013. febr. 8. 16:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Vallásos vagyok, mégsem ítélkező, bosszúálló Istenben hiszek. Kicsit szűkítsd a kört, köszi.
2013. febr. 8. 16:17
 2/18 A kérdező kommentje:

Ok,akkor szűkítem:)

Tehát azokhoz a vallásosokhoz szól a kérdés,akik az ítélkező,bosszúálló istenben hisznek.

2013. febr. 8. 16:35
 3/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

A legfelsőbb hatalom Isten és Ő hozott ugyan úgy törvényeket mint ahogy az emberek is, hogy fent tartsák a rendet, ez a tökéletlenség bejövetele miatt volt szükség

Ezenkívül Neki is vannak érzései, jó lehet az nem egyenlő a fizikai fájdalommal

Talán neked is voltak olyan érzéseid ami nem fizikálisan fájt hanem az érzéseidben, mert csalódtál, egy hazugság miatt, vagy becsaptak, rosszat tettek neked.

S mint ahogy sokan mondják és igaz is, hogy ezek sokkal jobban "fájnak" mint ha kaptál volna egy pofont.

Jehova nem érzéketlen neki is vannak érzései, így elképzelhetjük azt is mit érzett amikor látta hogy a fiát ilyen semmire kellő teremtmények megölik akik az életüket köszönhetik neki.

De nem csinált azonnal semmit vissza fogta magát.Mert Ő is alárendeli magát azoknak a törvényeknek amit hozott addig míg az igazság szolgáltatás ideje el nem jön.

Ami jogos és jár az jár. Ha nem ilyen Isten lenne akkor hogyan tudna minket nevelni, az apa is megfegyelmezi a gyermekét ha rosszalkodik mert szereti.

De ha végkép nem lehet már mit kezdeni egy megrögzött gonosz emberrel, most azzal mit csináljon.

az emberi bíróságok is többször enyhe büntetést szabnak ki addig amíg el nem fogy a "türelem" és súlyosabb ítéletet hoz mert az enyhébb büntetés nem vezetett eredményre.

Nos ez így igazságos.

Miért áll bosszút?

Te nem állnál bosszút ha megölnék a gyermekedet? meg folyamatosan keresztbe tennének mocskolnának, neked is elfogyna a türelmed és bele fáradnál abba, hogy ilyeneket láss és hallgass.

Jehova végig nézett az évezredek során sok mindent amit az emberek elkövettek s sokszor egymás ellen.

Leginkább az a rossz amikor azt látja, hogy akik szeretnének az ő akarata szerint élni azokat más emberek megakarván törni, kínzásnak és a halál gyötrelmeinek vetik alá.

Sok ártatlan ember halt meg más gonosz emberek miatt, és ami a legszomorúbb, hogy többször az Ő nevében, Isten nevében hajtottak végre ilyeneket.

Miközben nem is mondott nekik ilyeneket, ezzel azt is elérték, hogy meggyűlölték a teremtőt.

a haragja a bosszúállása jogos lesz hiszen másnak mutatták ezek az emberek a tetteikkel a Teremtőt, mint amilyen valójában.

Te sem örülnél, ha sokan hazugsággal vádolnának és mindenki elfordulna tőled pedig nem igaz az állítás, téged meg, meg sem hallgatnak.

Nos talán tudtam segíteni, hogy ebből a szemszögből lásd a dolgokat.

2013. febr. 8. 17:06
 4/18 anonim ***** válasza:

Sorry

Talán még annyit hogy Ő nem igazságtalanul bosszú álló, és nem ez a legfőbb tulajdonsága. Mert különben már nem élnénk.

szeretettel vár, hogy tudj változtatni, és ad életet, esőt, termő földet, lehetőséget, napfényt,Stb még a gonoszoknak is.

2013. febr. 8. 17:09
 5/18 anonim ***** válasza:
Isten nem bosszúálló. Ha ilyen lenne, ahogy egyes ateisták elképzelik, akkor én sem hinnék benne...
2013. febr. 8. 18:38
 6/18 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező.

A legfelsőbb hatalom Isten és Ő hozott ugyan úgy törvényeket mint ahogy az emberek is, hogy fent tartsák a rendet, ez a tökéletlenség bejövetele miatt volt szükség"

És Jézus azt tanította,hogy ami tökéletlen,azt még tovább kell rontani? A halálbüntetés,hogy tartozhat bele a tökéletességbe,ha:

"Mt 5:43-48

Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek, szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!"

Szerintem ez elég egyértelmű.

"Ezenkívül Neki is vannak érzései, jó lehet az nem egyenlő a fizikai fájdalommal

Talán neked is voltak olyan érzéseid ami nem fizikálisan fájt hanem az érzéseidben, mert csalódtál, egy hazugság miatt, vagy becsaptak, rosszat tettek neked."

Persze,hogy voltak.De nem öltem meg senkit emiatt,sőt még a megbocsájtásra is képes voltam,pedig csak egy tökéletlen ember vagyok.Ha én tökéletlenül nem ölök meg senkit,akkor Isten tökéletes mivoltában mégis megteszi ezt? Pedig a Bibliában nem én jelentettem ki az ölést bűnnek,hanem maga Isten.

"S mint ahogy sokan mondják és igaz is, hogy ezek sokkal jobban "fájnak" mint ha kaptál volna egy pofont.

Jehova nem érzéketlen neki is vannak érzései, így elképzelhetjük azt is mit érzett amikor látta hogy a fiát ilyen semmire kellő teremtmények megölik akik az életüket köszönhetik neki.

De nem csinált azonnal semmit vissza fogta magát.Mert Ő is alárendeli magát azoknak a törvényeknek amit hozott addig míg az igazság szolgáltatás ideje el nem jön."

Ez nekem nem egészen tiszta.A kereszténység szerint Isten szándékosan áldozta fel a fiát,hogy megmentse az embert a bűneitől.Akkor mit kellett volna éreznie,ha ő maga döntött így? Nem lehetett ő a tehetetlen,szenvedő áldozat.

2013. febr. 9. 08:34
 7/18 A kérdező kommentje:

"Isten nem bosszúálló. Ha ilyen lenne, ahogy egyes ateisták elképzelik, akkor én sem hinnék benne..."

Ha a Bibliai Istenről beszélsz,akkor olvasd el még egyszer a Bibliát.

2013. febr. 9. 08:36
 8/18 anonim ***** válasza:

A válaszolok mind olvasták, te vagy az kérdező, aki nemcsak felületes volt, de még buta is, mert vagy nem olvastad és más elmondása alapján tetted fel a kérdést, vagy nem vagy képes megérteni az ok-okozati összefüggést. Anyádtól sosem kaptál büntetést, mikor engedetlen voltál?

Sosem értettem minek ezt a témát nevetségesen erőltetni, mikor nem is ismeri a kérdést feltevő.

2013. febr. 9. 11:09
 9/18 A kérdező kommentje:

"A válaszolok mind olvasták, te vagy az kérdező, aki nemcsak felületes volt, de még buta is, mert vagy nem olvastad és más elmondása alapján tetted fel a kérdést, vagy nem vagy képes megérteni az ok-okozati összefüggést. Anyádtól sosem kaptál büntetést, mikor engedetlen voltál?

Sosem értettem minek ezt a témát nevetségesen erőltetni, mikor nem is ismeri a kérdést feltevő."

Ok-okozati összefüggés....Ez következményt jelent,Isten büntetése viszont nem törvényszerű következmény,mert ez az ő választása.

Anyám meg nem vert engem soha halálra,mert van annyi szíve,hogy ne tegyen ilyet!

De azért kifejthetnéd bővebben,hogy miért vagyok buta,és miben vagyok felületes,mert tényleg kíváncsi vagyok.

2013. febr. 9. 17:02
 10/18 anonim ***** válasza:

Bár Istent nem kell védeni, de azért mutasd már meg, hogy hol vert halálra embert?

Másképp fogalmazom, bár a csúfolódók szándékosan nem értik:

ha hiszel Istenben és betartod a parancsokat, akkor nyert ügyed van. A halált nem fogod elkerülni, mert a bűn zsoldja a halál, de meg lesz kellőképpen könnyítve az életed. Annyi terhet kapunk, amit el tudunk viselni és javunkra válik. Akiknek a pénz és a külsőségek a minden, az ezt úgysem érti.

Ha viszont szembeköpöd, gúnyolódsz rajta és egy lúzer vagy, aki azt hiszi, hogy ő sz@rta a spanyol viaszt, akkor hiába vinnyogsz a bajban, nem fog meghallgatni. Még akkor sem, ha belehalsz, mert bűnbánat nélkül minek várod a segítséget? Pláne hitetlenül.

Ez pont olyan, mint amikor leugatjátok a szüleitek, mert nem támogatják a heti lerészegedős bulit, talán nincs is miből és még ti vagytok felháborodva. Tele van ilyen kis marhákkal a Gyk, pl a családi kapcsolatoknál.

Adni nem adnak, de a markukat tartják.

2013. febr. 9. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!