Valóban létezik az a gyikos keresztény szekta, akik abortuszt végző orvosokat ölnek?
#7-es! Igenis az orvos tehet róla.Ma már nem kifogás, hogy "Uram!Bocsáss meg nekik, hisz nem tudják mit cselekszenek!"
Az ige már 2000 éve jelen van, benne minden, amit tudnunk kell(lene).Jaaa, hogy az orvos nem hisz benne? Nem hülye, tud róla, csak leszarja.Akkor vállalja a következményeit.
A gyerek szülei tehetnek róla, nem az orvos.
Ha orvos nem lenne, akkor a gyerek menne vagy a szemetesbe vagy valami egyéb méreggel ölnék meg a drágák.
"Ma már nem kifogás, hogy "Uram!Bocsáss meg nekik, hisz nem tudják mit cselekszenek!""
Senki nem is írta, hogy ez egy kifogás.
"Én a szekta tagokra értettem"
A szektatagok nem áldozták fel magukat. Gyilkoltak. Semmivel sem különbek, mint az utcai gyilkosok.
"Szerintem nagyon jól tudják, hogy a gyilkolásért pokolra kerülnek, de ezt ők felvállalják pusztán azért, hogy emberéletet mentsenek."
Ahhoz hogy valaki ilyet mondjon elég tájékozatlannak kell lennie. Először is a magzat a terhesség kezdeti szakaszában (első trimeszterig) nem rendelkezik fejlett kognitív képességekkel. Egyszerű sejthalmaz, melyet ha eltávolítasz a szervezetből, nem követsz el gyilkosságot...ilyen alapon azért is gyilkosnak kéne titulálnod embereket, mert eltávolítatsz az orvosoddal egy anyajegyet.
Másrészt mi a helyzet akkor az elvetélésekkel, vagy halva születésekkel? Ha az olyan szélsőséges IQ-banditák, mint az USA-ban megtanulnának egy kicsit kritikusan gondolkodni, rájönnének, hogy az ő istenük sokkal több csecsemőhalálért felelős, mint az összes ember együttvéve. Legalább is én úgy gondolom, hogy az elvetélést és a halva születést a "jó" isten számlájára írják, ha már egyszer tőle eredeztetnek mindent.
"Ez nem szemet szemért, hanem önfeláldozás."
Önfeláldozás? Nem inkább ostoba, irracionális arrogancia? Mégis hogy van pofája akárkinek beleavatkoznia mások magánügyeibe? Végső soron a TERHES NŐ döntése az, hogy mihez kezd magával. Az ő teste, ő tudja, miféle körülmények várnának a csecsemőre, ha nem abortálna, ő tudja a legjobban, mi a jó. És ha megerőszakolták? És ha anyagilag teljesen tönkretenné a családját azáltal, ha megszülné a csecsemőt? Ez semmiképp nem föláldozás, hanem ostoba, primitív, középkori arrogancia, melynek semmi keresnivalója a 21. században. Köszöntem.
El tudom képzelni, hogy léteznek ilyen őrültek. De az biztos, hogy nem keresztények.
Ugyan nem tudom, hogy hányadán állok a vallással (igazából keresem az "utamat") de abban biztos vagyok, hogy ezek nem keresztények. Oké, lehet, hogy azoknak hívják magukat de embereket ölni (bármilyen okból) nem keresztény dolog (persze vannak olyan helyzetek amikor nincs más választás-vagy ő vagy te-de elég kevés ilyen van)
És tényleg nem az orvos hibája az abortusz hanem azé a nőé és férfié aki nem védekezett (persze lehet, hogy megerőszakoltak valakit vagy hiba csúszott a védekezésbe...de nem ez az általános). Szerintem inkább egy abortusz (12. hét előtt, komoly megbánással és utána védekezéssel) mint, hogy valakit kidobjanak vagy akár a születése pillanatában meggyilkoljanak...(és ezzel nem azt mondom, hogy az abortusz jó dolog!!!!!).
És ha megerőszakolták? És ha anyagilag teljesen tönkretenné a családját azáltal, ha megszülné a csecsemőt?
Örökbe lehet adni a babát. Ez ilyen egyszerű.
Aki az első trimeszterben már emberi lény, még ha még nem is tud gondolkodni. Akkor egy újszülött is megölhető?
Szeretnék már normálisan elvitatkozgatni veletek, csak az a baj, hogy mindig lepontoztok.
A szekta tényleg létezik. Olyanok, mint az öngyilkos merénylők. Elborultak, semmiben sem keresztényiek.
"Örökbe lehet adni a babát. Ez ilyen egyszerű."
És gondolom akkor azt mellékesen felejtsük el, hogy a bolygó erőteljesen túlnépesedett/túlnépesedik a mai napig. Nagyszerű gondolat.
"Aki az első trimeszterben már emberi lény, még ha még nem is tud gondolkodni. Akkor egy újszülött is megölhető?"
Megismételni nem akarom magam. Az első trimeszterig nincs semmiféle agyi tevékenység, kognitív funkció. Ha nem hiszed, járj utána. Ezzel támasztottam alá a saját álláspontomat. Most lássuk a Tied:
A magzat egyszerűen emberi lény, mert az és kész. Legalább is mást nem tudtam kihámozni bő írásodból. Ez mind szép és jó, csak ez a fajta megközelítés mellőz mindenféle rációt, logikailag megalapozatlan. A kérdésem, ami magától értetődő: ennek mégis kit kéne meghatnia? Amíg ez pusztán az egyéni véleményed, oké. De amint másra kezded erőltetni, ráadásul anélkül, hogy bármivel alá tudnád támasztani, az veszélyes, és kerülendő.
Továbbá hadd ismételjem meg magam: a nő döntése, amit tiszteletben kell tartanod. Vagy ilyen alapon el akarod ítélni a nőket, mert pl. tetováltatnak magukra? Mert lényegében ugyanaz a kettő, a nő saját, átgondolt döntése...
Nem tudok ilyen csoport létezéséről, de ha létezik, akkor legfeljebb a nevében keresztény.
Ettől függetlenül az abortusz gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!