Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért bújik el? Miért...

Isten miért bújik el? Miért nem mutatkozik be hogy sziasztok itt vagyok?

Figyelt kérdés

2013. febr. 1. 08:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%

Ha megengedsz egyszellemes megjegyzést:

Ez olyan, hogy bent állunk az erdőben, és azt kérdeznéd, hogy miért csak a fákat látjuk? Az erdő miért bújik el?

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. febr. 1. 12:50
 12/27 anonim ***** válasza:
41%
Mert nem létezik. Tádámm!!
2013. febr. 1. 13:55
 13/27 pelgrim ***** válasza:
58%

Isten nem bújik el, csak a te elképzelésed róla nagyon primitív. Isten nem egy valaki aki bujkál.

Isten a Mindenható Törvény, a vezérló alapelv mindenben.

2013. febr. 1. 14:34
 14/27 anonim ***** válasza:

dettó ugyanezt akartam írni, mint a kilences válaszoló. azért nem jelenik meg, mert nem tudna olyan formát ölteni, ami mindenki számára meggyőző. kilences az ember alakot hozta fel példának, róla mindenki azt hinné h szélhámos. de lehetne még más lehetősége is, nekem most a kvantummechanika jutott az eszembe. tegyük fel, h a fizikusok a CERN-ben kísérleteznek mindenfélével, gyorsítják a kis protonokat, ütköznek, osztanak-szoroznak és kijön vmilyen érték. olyasmi, amivel eddig még sosem találkoztak, nem értenék, 50 évig törnék rajta a fejüket és végül az egyikük kijelentené: "óóó igen, ez az egyenlet meg az az egyenlet azt eredményezi, hogy izéizé, amiből egyenesen következik h hogyishívják, mindez szinkronban van a méréseinkkel és blabla-tudományos-szöveg, tehát kijelenthetjük h megtaláltuk az első hiteles és megdönthetetlen bizonyítékot Istenről!" (mielőtt pálcát törnétek felettem: tudom, ilyesmire nincs igazán esély, nem amellett akarok érvelni, h egyszer be lehet bizonyítani tudományos eszközökkel a létezését, csak a tanulság kedvéért találtam ki ezt a mesét) ezzel meg az a baj, hogy csak egy rendkívül szűk réteg TUDNÁ ÚGY IGAZÁN, h van Isten, mi, egyszerű emberek egy töredékét tudnánk csak megérteni a kísérleteknek, és megint ott tartanánk, h HISZÜNK. csak most nem egy kétezer éves könyvnek, hanem tudósok garmadájának. és nekik LEHET, h igazuk lesz. LEHET h tényleg egyszer megtalálják Őt. de azt a tudást, amit ők megszereztek nem lehet lebutítani annyira, h a széles tömegek is megértsék és közben ne veszítse el a bizonyító erejét.

aztán ha vmi csoda folytán 100% biztosan TUDNÁNK, h van Isten (szerintem soha nem fog eljönni ez a kor), akkor valóban az lenne, h az emberek elkezdenének KÖVETELŐZNI!! (az ostobábbja persze, de hát ők ugye elég sokan vannak). nem kérni, nem reménykedni, nem dolgozni, hanem követelni fognak, mint a nem is tudom kik a segélyt. alanyi jogon elvárnák, h mindent megkapjanak, és most nem a rákos gyerekekre gondolok, hanem h nem elég egy tévé, nem elég két autó, még nagyobb mellet akarok... egy ördögi spirálba kerülnénk ezáltal, in máj oppínion.

szerintem ezerszer jobb hogy nem tudhatjuk biztosan, h létezik-e Isten. szerintem iszonyatosan nagy viszályt és felfordulást okozna ez a világban ("Mert most nincs?!" - "De, sajnos...")

én hívő/agnosztikusféle vagyok, vagyis ááá nem fejtem ki, nem ez a kérdés és már így is sokat írtam, de szerintem az ateizmus az nagyon sok jó forrása is lehet. sztem nem kell Istennel foglalkozni, akár létezik, akár nem, tök nyolc, csak legyél jó ember. élhetsz a Krisztusi értékek szerint, úgy h igazából semmi közöd a kereszténységhez, nem hiszel semmiben, csak jót teszel és jót kívánsz másoknak. ehhez nem kell semmilyen természetfeletti lény, csak Te.

2013. febr. 1. 14:36
 15/27 A kérdező kommentje:

Ha istent nem lehet látni, akkor ez mégis mi?

Nevezé azért Jákób annak a helynek nevét Peniélnek: mert látám az Istent színről színre, és megszabadult az én lelkem.” (1Móz. 32,24―32,30)

„Az Úr pedig beszéle Mózessel színről színre, a mint szokott ember szólani barátjával” (2Móz. 33,11)

„Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten.

„A mely esztendőben meghala Uzziás király, látám az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betölté a templomot” (Ésa. 6,1)

„Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged.” (Jób 42,5)

Istent látták többen is, le van írva.

2013. febr. 1. 17:01
 16/27 anonim ***** válasza:

Ez képletes beszéd, nem szó szerint kell értelmezni.

Egyébként Isten egyik személye eljött ember alakban, és keresztre feszítették. Megjelenik a misén is színek alatt, de sokan kinevetik ezért a katolikus egyházat.

2013. febr. 1. 18:50
 17/27 Kútásó ***** válasza:

Szerintem, ha Isten megjelenne színről színre, nem élnénk túl jelenlegi testünkben a vele való találkozást. Amikor a Sínai hegyen megjelent Mózesnek, a zsidók tisztes távolságból is ráparáztak, sőt ők maguk kérték, hogy ne jöjjön hozzájuk közelebb, hogy meg ne halljanak.

A Bibliából az olvasható, hogy az Úr kenete (korlátozott jelenléte) némely embernek az életére, sokaknak a halálára vált.

„Az Úr dicsőségének jelensége pedig olyan vala az Izráel fiainak szeme előtt, mint emésztő tűz, a hegy tetején.”

„És látja vala a nép, és megrémüle, és hátrább álla.

És mondának Mózesnek: Te beszélj velünk, és mi hallgatunk; de az Isten ne beszéljen velünk, hogy meg ne haljunk”

2 Móz 20,18

2013. febr. 2. 08:11
 18/27 titak ***** válasza:
Jogosan bújkál Mit gondolsz hány évet kapna népirtásért, felbújtásért, közreműködésért?!
2013. febr. 2. 08:36
 19/27 anonim ***** válasza:
És mit gondolsz, Te mit fogsz kapni ezért a kijelentésedért, mikor halálodkor ott "állsz" majd előtte és rákérdez, hogy ezt mégis hogy gondoltad?
2013. febr. 2. 08:59
 20/27 titak ***** válasza:
100%
Majd viszek neki egy Bibliát, had lássa mennyi hülyeséget összeirkáltak róla.
2013. febr. 2. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!