Isten miért bújik el? Miért nem mutatkozik be hogy sziasztok itt vagyok?
"Isten ereje szétmorzsolná a világot, "
Talán most nincs ereje vagy mi? Ha megjelenne az emberiség előtt,akkor is ugyanannyi ereje lenne, mitől lenne erősebb? Meg mi az már, hogy szétmorzsolná? A világot nem lehet szétmorzsolni.
"Második,h ha látnánk, mire való lenne a hit?"
A hit megmaradna minden más téren. Mert akkor is hiszel,amikor várod a buszt, hogy jönni fog, mikor bemész vizsgára, hogy sikerülni fog stb. A hit nem keresztényi találmány,az ember nap,mint nap 1000
Csatlakozom a válaszolók azon részéhez kik értik a lényeget.
Jehova kifogyhatatlan energia forrás, csak gondolj a napra amit Ő teremtett.
Azonnal meghalnál, nem is kellene egészem ide jönnie.
Mózes is szerette volna látni, és azt mondta neki, hogy fizikai test élve nem látatja.
De a dicsősége egy részét megmutatta neki, és amikor lejött a hegyről le kellett Mózes arcát takarni, mert annyira fénylett, hogy nem tudtak az emberek ránézni.
A teremtés amit alkotott határozottan megmutatja, ezeken keresztül bemutatkozik nekünk.A Biblia írja is , hogy aki ezekből nem látja nem érzékeli, az menthetetlen.
S az egyik hozzá szóló helyesen írta, hogy ha most jönne ide a fia, ugyan úgy semmibe vennék, és megölnék hatalom féltésből, csak modern fegyverekkel.
Pedig ha akarják ha nem, vissza fogja venni a hatalmat hamarosan.
Sokaknak lesz ez nagy probléma.
Most is mutatkozik csak nem úgy ahogy te szeretnéd,
Mint mindig most is embereket használ fel annak érdekében, hogy tudd meg mit szeretne, mert sajnos a Biblia nem elég az embereknek, sőt a szolgái is kevésnek bizonyulnak. Na ezért nem fog "úgy" megmutatkozni
Jézusnak is mondták, hogy tegyen csodát x városban és majd hinni fognak neki.
Jézus azért sem tette meg.
Más városokban is tett dolgokat aztán még is kétkedés fogadta aztán meg megölték.
Hmmm...
Erre azt mondaná hogy Hitetlen nemzedék...
Először is, nagyon jó a kérdés.
Figyelj kérdező.
Nemtudom ezt a bemutatkozást hogy képzeled.
Igazából Isten sehogysem nézki.
De ha ide jönne bemutatkozni nyilvánvaló, hogy emberi alakot öltene.
Itt jönne a következő probléma az egésszel.
És ki hinné el hogy ő az Isten?
Gondolom mindenki elvárná tőle, hogy mutasson csodákat.
És még ha mutatna is néhány Ilyen csodát, vajon a média mutogatná a TV-ben?
Vagy ezt hogy kell elképzelni, ide jön Isten úgynéz ki mint barmeikönk és be megy egy korházba ahol meggyógyít mindenkit.
Ezt leadnák a híradóba világszerte.
Szerintem úgysem hinné el mindenki, hogy ő valóban az Isten.
De most tételezzük fel hogy, egésznap őt mutogatnák a Tv-ben meg a rádióbanis róla beszélnének egésznap.
Még a csapból is az folyna, hogy ma már tudjuk, hogy Isten létezik mert bizony eljött és itt él köztünk.
Úgyis az lenne az első, hogy az emberek elkezdenék nyaggatni, Isten lehetnék gazdag?
Isten lehetnék magasabb?
Isten lehetnék soványabb?
És ha nem teljesítené az emberek kívánságát, már rögtön ő lenne a rossz a gonosz és egyböl kiátkoznák.
Jó lenne ez így?
Mikor legutóbb itt járt barbár módon keresztre feszítették.
Szerintem ugyanezt ma is képesek lennének megtenni vele.
Másfelől ha Isten köztünk élne, úgy mi értelme lenne a Földi életnek?
Szerintem semmi.
De ha tényleg így akarná Isten, akkor inkább már úgy intézné, hogy egyből mindenki a mennybe szülessen.
Ez sem lenne jó, mert így olyan emberek is a mennybe kerülnének, akik nem érdemelnék meg.
Igazábol a Földi létünk során válogatja ki Isten, hogy ki kell neki és ki az aki nem.
Szerintem aki ezt nem képes megérteni, vagy még pusztán a létét is megkérdőjelezi, az nem érdemli meg, hogy mind azt a csodát ami a mennyben várna rá megtapasztalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!