Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Noé bárkája hogy lehetett...

Noé bárkája hogy lehetett nagyobb és erősebb, mint a most létező világ legnagyobb óceánjárója?

Figyelt kérdés

világ legnagyobb óceánjárója: [link]

Gondolkodjunk logikusan kicsit. A világ összes állatából egy pár, az nem sok egy kicsit? Hmmm... A világ legnagyobb óceánjárójába sem férne be a világ összes állatából egy pár. Vajon egy ember egymaga valóban képes lenne pár hét alatt egy ekkora gigantikus méretű monstrumot legyártani fából és kötelekből, mikor ez az óceánjáró hajó 5 évig készült? Ezen elgondolkodtatok már? Nagyon érdekes!

2013. jan. 21. 17:32
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
Azt a kérdést még nem válaszoltad meg, hogy ennyi állat hogy fért be abba a relatíve kicsi bárkába.
2013. jan. 21. 20:03
 12/52 anonim ***** válasza:
12%
Javát már leírták. Amúgy: a milliónyi faj nagy többsége gerinctelen, hal, madár. Ezek túlélhették az özönvizet mert úsznak vagy repülnek, nem kellett őket begyűjteni. A többi faj pedig már ráfér egy ekkora hajóra, és ezek a Biblia szerint Isten vezérlése folytán mentek a bárkához.
2013. jan. 21. 21:34
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

Töftöftöf:

Miért van az, hogy nálad általában a teljes logika hiányát tapasztalom? Kizárod a szárazföldi gerincteleneket a bárkából? Oké, de akkor hogy jutottak táplálékhoz, hiszen azt általában a szárazföldről szerezték. Még a repülő rovarokat és a madarakat is kizárod. Nagyszerű, hogy tudnak repülni, de arra nem gondoltál, hogy egyszer le is kell szállniuk? Vagy Isten lenyújtotta a karját és azon néha megpihentek? Továbbá megnyugtatlak, hogy nem, még ezek nélkül sem férne el az összes faj abban a bárkában.

2013. jan. 21. 22:01
 14/52 anonim ***** válasza:
27%
Na végre. Töf.. megadta a választ.
2013. jan. 21. 22:24
 15/52 anonim ***** válasza:
0%

Töftöftöf nagyon okosat írt, ahogy a többiek is. Egy értelmes ember ilyenkor elhallgat és belenyugszik abba a válaszba, aminek a cáfolatát foggal körömmel próbálja meglelni. :)

Mellesleg ki mondta, hogy akkoriban is ugyanígy nézett ki a Föld elrendezése? És ugyan ki meri állítani azt, hogy Isten nem volt képes arra terelni minden fajtából egy párt?

Az a ti nagy bajotok, hogy abban a téves hitben vagytok, hogy ha ti valamire nem vagytok képesek, akkor más sem. Ráadásul a kreativitás teljes hiánya üvölt az ilyen kérdésekben.

Akár a szállított tehenek tejével is lehet etetni más állatot. És ez csak egy példa.

2013. jan. 21. 23:08
 16/52 anonim ***** válasza:

A legendák mindig túloznak. A világ a régi korban, mindig az volt ahol éltek és amit belátni véltek vagy is a horizontig terjedt-- a valamikori népek a horizonton túl, vagy egy óriás fának a tetején túl a felhők felett képzelték a túlvilágot az isteneiket és a talpuk alatt pedig az alvilágot. attól függöt melyik nép a világ mely felén élt. Pl. a Himalája mellett élő népek a hegy tetején képzelték az ő isteneiket-- mert még nem jutottak odáig fel.

Épp így relatív a minden állat kifejezés-- hisz pl disznót egy arab soha nem tartott- esetleg kecskét, tevét. Ha a magyarokról szólna biztos lenne birka, és sólyom , na és ló az rengeteg de még szarvasok is ne hogy kipusztuljanak hisz akkor hogy fogják megtalálni az új hazát?-- ezt most viccnek szántam...

-- szóval azok akik írták a bibliának ezt a részét is, elég fantázia dús papok lehettek.

2013. jan. 21. 23:46
 17/52 anonim válasza:
67%

Ugy, hogy nem letezett Noe barkaja.

Ne higgy a Biblia nevu mesekonyvnek.

2013. jan. 22. 04:17
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg a teljes kreativitás hiányában vagyok, de nektek úgyis van egy kevés, bár még mindig nem elég, hogy a létező összes faj hogy fért bele a bárkába. 40 000 köbméternél számoljunk átlagosan fél köbméterre egy fajt, tehát kb 80 000 faj férhet el. Itt egy táblázat, aki el bírja osztani a fajokat számszerűsítve, az kap egy zöld like-ot:

[link]

Ja, még had kötözködjek, szerintetek hány tonna ürüléket termeltek ezek az állatok naponta? Én nem tudom ezt megmondani, de azt igen, hogy 8-an biztos nem tudták eltakarítani. Ilyenekbe miért nem gondoltok bele? :)

Azonban ez még semmi ahhoz képest, hogy mennyit ehettek ezek az állatok egy év alatt. Na azt a sok kaját még hova pakolnátok?

2013. jan. 22. 09:25
 19/52 anonim ***** válasza:
0%

Nos ha elolvastad volna a könyvet a róla szóló történettel akkor tudnád.

(1Mózes 6:14-16) 14 Készíts magadnak bárkát gyanta tartalmú fából. Készíts a bárkába rekeszeket, és kívül-belül vond be kátránnyal a bárkát. 15 A következőképpen készítsd el a bárkát: a hossza háromszáz könyök legyen, a szélessége ötven könyök, és harminc könyök a magassága. 16 Készíts cóhárt [tetőt vagy ablakot] a bárkára — egy könyök maradjon felülről —, a bárka bejárata pedig oldalt legyen. Készíts egy alsó, egy második és egy harmadik szintet.

(1Mózes 6:20, 21) . . .. 21 Te pedig szerezz be magadnak mindenféle ennivalót; gyűjtsd be azt, és legyen az eledeled neked is, meg azoknak is.”

(1Mózes 7:21-23) 21 Így hát elpusztult a földön minden test, mely élt és mozgott, a repdeső teremtmények, a háziállatok, a vadállatok, a földön nyüzsgő állatok sokasága és az összes ember. 22 Minden, aminek az orrában az életerő lehelete működött, vagyis minden, ami a szárazföldön volt, meghalt. 23 Isten tehát eltörölt mindent, ami a föld színén volt; embereket, négylábú állatokat, csúszó és mászó állatokat és az egek repdeső teremtményeit, mindet eltörölte a földről; és csak Noé és azok maradtak életben, akik vele voltak a bárkában.

Ami embereknél lehetetlen Istennél nem,

A hitetlenséged Isten mindenhatóságát kérdőjelezi meg.

2013. jan. 22. 09:46
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

Hitetlenségem nem Isten mindenhatóságát, hanem a sztori valóságtartalmát kérdőjelezi meg.

Az idézetedből durván arra lehet következtetni, hogy az állatok nem ettek és nem rottyantottak, oké, mondjuk azt, hogy Isten a szeretettel táplálta az állatokat, mert Noé csak maguknak vitt élelmet.

Amúgy vicces, hogy régen olvastam a Bibliát, viszont még mindig jobban tudom, mint a két vallásosunk, Töftöftöf és Válaszom, mivel T azt állította, hogy a madarak és a repülő rovarok megmaradtak, ezzel Válaszom egyet is értett, viszont az idézetedből egyből kiderült, hogy ezek mind meghaltak.

Hiába kerülitek a kérdést, még mindig nem tudom, hogy annyi faj hogy fért be. Főleg, hogy mostmár biztos, hogy az összes szárazföldi állat bent volt állítólag. Minimum 10 millióízelt lábú állat van, most kedvezően mondjuk azt, hogy a fele vízi élőlény. Továbbá a halakon kívül kb 23 000 gerinces faj várja az elhelyezési megoldásukat.

Mivel párban voltak, ezért 46 000 egyedről beszélünk, aminél szerintem nem túlzok szerintem, ha azt mondom, hogy egy köbmétert átlagban adni kell nekik.

Kedves Katy, nagy bajban vagyok, már csak az emlősökkel túlléptük a limitet, és az ízelt lábúakat sem lehet kihagyni (na jó, a szúnyog az kint maradhat), és a szárazföldi puhatestűekről és férgekről nem is beszéltem.

Kérlek segítsetek ezt megérteni.

2013. jan. 22. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!